Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Jegyzőt választott Győr

Dr. Papp Lászlót választotta meg jegyzőnek a győri közgyűlés. A szakember ma elfoglalja hivatalát.

Ritka, hogy a győri közgyűlés legfontosabb napirendi pontja az ülés legvégén kerüljön sorra, de tegnap ez történt. A testület a polgármesteri hivatal vezetője, a jegyző személyéről döntött. Ismeretes, hogy a korábbi jegyző, dr. Kovács Lajos közszolgálati jogviszonyát december 2-i hatállyal, közös megegyezéssel megszüntette az október 1-jei önkormányzati választáson mandátumot kapott új, jobboldali városvezetés. A posztra pályázatot írtak ki.

A győri polgármesteri hivatal jegyzői állására tizenketten pályáztak, közülük választotta meg dr. Papp Lászlót tegnap a közgyűlés; személyi kérdésről lévén szó, zárt ülésen. A Kisalföld úgy értesült, hogy a testület két tartózkodással, azaz csaknem egyhangúlag döntött mellette.

Új hivatali struktúra lesz

Az új jegyző a döntés után egyszerre letette az esküt, és hivatalát már ma elfoglalja. A szakember rövid beszédet is mondott. „Minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy a városvezetés polgármesteri és közgyűlési céljainak elérését, Győr polgárainak igényeit teljesítsem. Ezen célok és igények érdekében új hivatali struktúrát és irányítási rendszert, modern szervezeti kultúrát és ösztönzőket kívánok bevezetni a megalapozottság és a jogszerűség követelményeinek biztosításával együtt" – fogalmazott.

Dr. Papp László megválasztása nem számít különösebb meglepetésnek: a Kisalföld már tavaly novemberben a poszt várományosaként írt róla megbízható városházi forrásokra hivatkozva (Dr. Papp László lesz Győr új jegyzője? – Kisalföld, 2006. november 14., 5. oldal). A hivatalnok korábban jegyzői, körjegyzői állásokat töltött be Püskiben, Öttevényen, Rábapatonán. 2003 májusától a Győrsövényház–Fehértó–Bezi, 2004. január 1-jétől a Fehértó–Bezi körjegyzőséget vezette egészen tavaly októberig, s közben Farádon is helyettesített. Azóta a győri önkormányzat polgármesteri kabinetjében látott el jogi előadói feladatokat.

Csaknem 4 milliós tagdíj

A közgyűlés a jegyzőválasztáson túl számos más kérdésben is döntött. A testület jóváhagyta, hogy Győr részt vegyen a Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Területfejlesztési Tanácsban. A képviselők jóváhagyták, hogy az önkormányzat a szervezet működését lakosonként 30, azaz összesen csaknem 3 millió 800 ezer forint tagdíjjal segítse.
A testület egyetértett azzal is, hogy a pénzügyminiszter nyilvános pályázatot írhasson ki a város területén lóversenyfogadás és bukmékeri fogadás szervezésére.

Feltételes Volán-támogatás

A közgyűlés megtárgyalta a Kisalföld Volán Zrt.-vel kialakult vitás ügyek rendezésére létrehozott munkabizottság munkájáról, a folyamatban lévő tárgyalásokról szóló előterjesztést. Az elfogadott határozati javaslat szerint a közlekedési társaságnak az idei költségvetésben 207,2 millió forint működési támogatást biztosítanak. Megszabták ugyanakkor, hogy a teljes összeg mindaddig nem fizethető ki, amíg a két fél nem írja alá a helyi tömegközlekedés biztosítására még 2004 végén kötött közszolgáltatási szerződés módosított verzióját.

H. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós szakértő a városházán

Az egyhetes tapasztalatszerző kiküldetésen lévő Steve Rogers európai uniós szakértő tegnap délben… Tovább olvasom