Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jégszobor – lopott vízből

A szemtelenségnek is van határa – kommentálták a vízszolgáltató ügyeletesei a legújabb vízlopást, amit a napokban egy Győr környéki településen fedeztek fel.

Lakossági bejelentés alapján ellenőrizték az ingatlanon a vízmérő aknát.

A bejelentésben leírtak igaznak bizonyultak – a ház lakója valóban kiszerelte a vízmérőt az aknából és lopta a vizet. Amit a ház udvarán láttak, minden képzeletüket felülmúlta. A kertben legalább hat méter magas jégszobor magasodott. A szobor gerincét egy farúd alkotja – erre egy locsolótömlőből fecskendezte a vizet az amatőr jégszobrász.

A szoborra fagyott víz csodálatos formákat képez, gömbölyded idomok jégcsapokkal váltakoznak, kiterjedve a közelben lévő tárgyakra is.

A mű jó ideje készülhetett, az alkotó a fecskendőt egyre magasabbra helyezte. A locsolótömlőt már a kettős létra tetejére erősített vasvilla tartja. A jégszobor valószínűleg nem éri el a tervezett magasságát, de a meteorológiai előrejelzések szerint még jó ideig maradandó alkotásnak számít.

A vízszolgáltató szerelői azonnal megszüntették az ingatlan vízbekötését és a vízszolgáltatást csak akkor indítják újra, ha az ingatlan tulajdonosa megtéríti az okozott kárt – az ellopott vízmérő és az elhasznált víz költségét –, összesen kilencvenezer forintot. Addig a közelben lévő közkútról hordhatja a vizet.

Olvasóink írták

 • 2. janika 2010. február 06. 06:34
  „Érdekes, ha a fogyasztó lopja avizet az egyből hír és kártétel lez. De amikor a szolgáltató lopja az áramot nyíltan a búvárszivattyujuk üzemeléséhet évekenkeresztűl az szinte természetes dolog! Hiszen állitólag az ökormányzat és a szolgáltató megegyeztek az efféle lakósság fosztogatásáról!”
 • 1. Szoci 2010. február 05. 13:19
  „Kedves Kiasalföld!

  Egy darab képet sem sikerül leközölni erről a " műalkotásról "

  HA nem megy él megkeresem és küldöm a képet!
  Mennyit kapok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciustól indulhat az esetkocsi

Már biztos, hogy üzembe áll az esetmentőkocsi a pannonhalmi mentőállomáson. Tovább olvasom