Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jégből az angyal

Szívet melengető rendezvénye volt szombaton a győri téli fesztiválnak. A Széchenyi téren Tóth Zsolt jégszobrászművész egy köbméteres jégtömbökből a közönség szeme láttára véste, fűrészelte, faragta ki angyalszobrait.
Addig maradhatnak a különleges alkotások, amíg a mínuszok tartanak.
Noha a művész gyorsan dolgozott, és még vasalót is felhasznált különleges szobraihoz, órákba telt, mire egyik szobra talapzatába bevéshette művészi szignóját.
Tóth Zsolt tizenöt éve készít jégszobrokat, Győrött most először találkozhattak az érdeklődők ezzel a művészeti ággal. Meggyőződhettek látványosságáról, bár kétségtelen, az alkotás addig maradhat fenn, amíg az idő engedi azt. Szombaton a művésznek szerencséje volt, nulla fok alatt volt a hőmérséklet, s talán néhány napig még gyönyörködtetnek a jégangyalok.
A jégszobrászat nélkülözhetetlen kellékét az Arvit rt. győri gyárának munkatársai készítették. Az alkotáshoz különleges jégre van szükség, olyan tömbökre, amelyek úgymond feszültségmentesek, egyébként megmunkálás közben szétrobbanna a jég. Az arvitosok első ízben vállalkoztak ilyen munkára, sikerrel. Igaz, tucatnál több jégtömböt készítettek, mire sikerült elérni a megfelelő minőséget.
Jövőre Győrben az idei tapasztalatok alapján szeretnének nemzetközi jégfesztivált tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjaskedvezmény

A győri közgyűlés a szocialista és a szabad demokrata frakció előterjesztésére jóváhagyta az MSZP… Tovább olvasom