Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Jedlik: iskolai labor a legkorszerűbb gépekkel

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola 110 éves fennállása alkalmából műhelyét átalakította: a legkorszerűbb számítógépes vezérlésű szerszámgépekkel szerelte fel az iskolai gyakorlóhelyet.
Ugyanazzal a technológiával, amit manapság a gépipari üzemek használnak forgácsoláshoz. Ma felavatták a 35 millió forintba került új CAD-CAM labort.

Domonkos László iskolaigazgató elmondta, hogy muszáj igazodniuk az üzemek fejlesztési üteméhez, hogy a diákok azokat a technológiákat gyakorolhassák be náluk, amelyeket a gyárakban manapság alkalmaznak.

Ezért is tartják a kapcsolatot a vállalkozásokkal.

Fotók: Bokor Bence


Arról is beszélt az igazgató, hogy az új laborban CAD-CAM informatikusokat képeznek, akik a CNC-forgácsolást tanulják meg és ennek a folyamatnak a programozó technikusai is lehetnek. A már végzett jedlikes diákokkal olyannyira elégedettek munkahelyeik, a gépipari és forgácsoló üzemek, hogy fontosnak tartották a Jedlik fejlesztési céljainak, műhely-átalakításának támogatását. Szükségük van ugyanis arra, hogy a továbbiakban is megfelelően gyakorlott szakembereket képezzen a vállalkozások számára.

Olvasóink írták

 • 2. exodus 2011. november 19. 06:11
  „Ennek bizony ideje volt már.
  Az eddigi CAD-CAM labor enyhén szólva sem szolgálta már a valóban magas szintű Jedlikes oktatási színvonalat.
  Megérdemelték a szakoktatók, no és persze a tanulók, hogy az igazgató kézbe vette az ügyet, és kijárja a színvonalas új berendezések cseréjének lehetőségét. Biztos, hogy ez megtérülő befektetés a finanszírózó vállalatok részére. Bár a szakmai gyakorlattal szerintem sokkal inkább megismernék a vállalati körülményeket és elvárásokat a diákok, mint ha csupán jelen van az iskolai műhelyben "ugyanaz a technológia" , mint amelyekkel az üzemekben élőben találkozhatnának. Együtt alkalmaznám az új tanműhelyt és a szakmai gyakorlatot a cégeknél. A valódi tudás megszerzését egy ilyen lehetőség nagyban támogatná, s lehet, hogy még egy kis zsebpénzt is kapna érte a diák és az iskola is egyaránt. Gratulálok a sulinak. :-)”
 • 1. oslako 2011. november 18. 19:00
  „Hajrá Jedlik!
  Bajnok, elit, karrier! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítő ajándékok karácsony előtt

Szabó Zsolt polgármester hírlevelében – amit e-mailben küldött el a helybelieknek – felhívást tett közzé, miszerint várja azoknak a jelentkezését, akiknek feleslegessé vált, de még használható mosógépük van. Tovább olvasom