Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jedlik híd: folytatódik az óriásberuházás

A Jedlik hídhoz kapcsolódó munkálatok következő eleme a közművek rekonstrukciója.

Egyirányú lesz a Híd utca, és az autóbusszal közlekedők sem árt, ha megszokják, a járatok nem a szokásos helyen állnak meg egy ideig.

A Jedlik hídhoz kapcsolódó útépítéseket megelőző első forgalmirend-változások csütörtökön lépnek életbe.

Mostantól júniusig fokozott óvatosságot és türelmet igényelnek minden közlekedőtől a Jedlik hídhoz kapcsolódó úthálózaton megkezdődő munkálatok.

A végső cél a korszerűsítés (erről részletesen még ezen a héten beszámolunk), ezt azonban közmű-rekonstrukció előzi meg, amely Sziget és Újváros utcáit fogja leginkább érinteni.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet műszaki vezetőjének tájékoztatása szerint az első forgalomkorlátozások előreláthatóan már csütörtökön életbe lépnek, a Pannon-Víz az ivóvízvezetéket cseréli ki a Híd utcában és a Töltésszer utcában a Kiss Ernő utca és a Stromfeld utca között.

A kivitelezőnek egy sávon haladó forgalom mellett kell dolgoznia, a két utca egyirányúsításával a Stromfeld utca felé. Ennél az első ütemnél az egyirányúsítás ellenpárja a tavaly átépített és egyirányúsított Erkel F. utca lesz.

Az egyirányúsítás miatt a rendelőintézeti megállóhely ideiglenesen nem üzemel majd, a Belváros–Marcalváros felé közlekedő autóbuszok a Stromfeld u.– Erkel F. u.–Kossuth L. u.–Rába kettős híd útvonalon közlekednek csütörtökön üzemkezdettől.

A megszüntetett Híd utcai megálló helyett a járatok a Kossuth Lajos utcában, a zsinagógánál állnak meg.

Néhány héttel a Híd utca–Töltésszer utcában tervezett korlátozást követően kezdődik meg a Kossuth L. utca Ráth Mátyás tér és Erkel F. utca közötti szakaszán az ivóvíz- és szennyvízvezeték cseréje.

A nagyarányú munkálatok miatt a kétirányú forgalom itt sem tartható fenn, ideiglenes jelzőlámpa a Kossuth utca–Erkel F. utca csomóponti jelzőlámpa miatt nem alkalmazható, ezért ez az útszakasz is egyirányú lesz az Erkel F. utca felé.

Ezzel egy időben a Híd utcában folytatódnak a közműcserék – szintén egyirányúsított rend szerint. A Kossuth Lajos utcában mindkét oldalon tilos lesz parkolni.

A közműépítés miatt a Petőfi tér evangélikus iskola melletti szakaszát is le fogják zárni a Kossuth utcánál, azaz a szülőknek a Petőfi híd felől lesz érdemes megközelíteniük az iskolát.

Az autóbuszok Belváros–Marcalváros irányába a Kossuth L. u.–Rába kettős híd útvonal helyett az Erkel F. u.–Dr. Róth Emil u.–Petőfi híd–Munkácsy u.–Szent István út útvonalon közlekednek majd.

Ekkor a Zechmeister utcai megállóhely nem üzemel, helyette a Munkácsy utcában alakítanak ki egy ideiglenes buszmegállót a jelenlegi fizetőparkoló helyén, a tűzoltóság mellett.

A korlátozásokat – amelyekről mindig időben tudósítunk majd – ütemezve vezettetik be az útkezelők, a közműépítések miatt márciustól egészen júniusig lesznek forgalmi változások a fentiek szerint.

Az úthálózat felújítása, átalakítása ezt követően kezdődik.

Olvasóink írták

 • 3. k-pityerke-k 2011. március 24. 19:00
  „Azt nem tudja valaki, hogy a révfalui oldalon mikor kezdődnek az építkezések?”
 • 2. Pofátlan 2011. március 22. 19:54
  „Az Ipar utcát remélem meghosszabbítják egy híddal Bácsáig a közeljövőben.”
 • 1. Tabornok 2011. március 21. 21:16
  „A fent leírtaknak nagyon örülök!
  Mi kell ahhoz, hogy a városházi urak kitegyenek egy feliratot a Jedlik hidhoz a híd nevével???
  Szerintem, sem a hidat, sem a névadóját nem kell szégelleni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiségvásár: átmeneti helyre költözik

Az idei első Győri Régiségvásár vasárnap volt a Dunakapu téren. Tovább olvasom