Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Jazzvilágsztárok a tavaszi fesztiválon

Ígéretesen ütős kezdése volt a 11. Győri Tavaszi Fesztivál tegnapi sajtótájékoztatójának.
Az idei Győri Tavaszi Fesztivál március 16. és 31. között két hét alatt 18 helyszínen több mint ötven rendezvényt kínál, a hagyományokhoz hűen főként zenés programokat. Újdonság, hogy Győr kultúrája két napra, március 23-án és 24-én felköltözik Budapestre, ugyanis a megyeszékhely lesz a fővárosi tavaszi fesztivál díszvendége.

Tánc, tárlat és Tabányi

A Győri Fesztivál- és Rendezvényszervező Iroda vezetője, Csurák Erzsébet elmondta: a 8. Győri Nemzetközi Ütősfesztiválra március 30–31-én világsztárokat is várnak. Például a jazz jeles képviselőit, Tom Brechtleint és Tommy Viget. Emellett a harmonikakirály, azaz Tabányi Mihály koncertjét ajánlotta a közönség figyelmébe. A rendezvénysorozat különlegessége lesz a Győri Ütőegyüttes és a Győri Balett közös produkciója, amit a győri születésű zeneszerző és klarinétművész, Theodor Burkali Elan ütőhangszerekre című darabjára adnak elő. A számos kiállítás közül pedig a Városi Művészeti Múzeumban március 16-án nyíló, a húszas-harmincas évek haladó művészetét bemutató tárlatot érdemes kiemelni.

Edvin Martontól a Ghymesig

Tavaly 12, idén 14 millió forintot fordíthat a fesztiváliroda a tavaszi programsorozatra. Ebből mintegy 4 milliót biztosít az önkormányzat az intézmény költségvetésének részeként, ehhez jönnek még hozzá a pályázati pénzek, a jegybevételek, a szponzori támogatások. A fővárosi bemutatkozás mindezen felül 3,5 millió forintba kerül, ebből 3 milliót a város biztosít, a többit a fővárosi fesztiválközpont adja, amely a győri eseményeket is támogatja. Csurák Erzsébet elmondta: az eddigi jegyeladások szerint nagy az érdeklődés a fesztivál iránt, Ausztriából és hazánk távolabbi részeiből is várhatók nézők. A jegyárak 500 és 3 ezer forint közt vannak, de lesz több ingyenes és szabadtéri előadás is, külön program nyugdíjasoknak. A kínálatban szerepel bábszínház felnőtteknek, Edvin Marton koncertje, a Ghymes együttes lemezbemutatója, a győri tánccsoportok gálaestje, fellép többek közt Mácsai Pál, Levente Péter, Kiss Mari és Dunai T amás.

Reklám Bécsben, Budapesten

Ottófi Rudolf alpolgármester hangsúlyozta: már Bécsben és Budapesten is tartottak sajtótájékoztatót, hogy a rendezvényfolyamot – ami hagyományosan a téltemető felvonulással kezdődik – népszerűsítsék. Bolla Péter, a győri polgármesteri hivatal kabinetfőnöke szerint arra törekszik az önkormányzat, hogy a város idegenforgalmi és kulturális központ legyen; ebbe a célba jól illeszkedik a tavaszi fesztivál.
Idén először főtámogatója is van a rendezvénynek, a Security Patent Kft. Kocsis Róbert ügyvezető igazgató elmondta: 15 éve alakult cégük. Mivel vezetői lokálpatrióták és a vállalkozás fejlődése töretlen, most lehetőségük nyílt arra, hogy a tavaszi eseménysorozatot támogassák. Ígérete alapján, ha továbbra is sikeres marad a kft., hosszú távon számíthat rá a város kulturális élete. A Rába szálló szintén a szponzorok közé tartozik, vezetője, Horváth Ottó úgy véli, minél színvonalasabb a győri kulturális kínálat, annál jobbak a helyi hotelek esélyei a piacon. (Részletes program a www.fesztivalirodagyor.hu és a www.tavaszifesztival.kisalfold.hu internetes honlapon is hamarosan olvasható, és megjelenik a Kisalföld március 10-i és 17-i mellékletében.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták a győri Big Bent

A százszázalékos magyar tulajdonban lévő társaságnak hat hazai városban működik hasonló egysége, a március 9-én megnyíló győri lesz a nyolcadik. A pazar pompával berendezett Big Ben Club órája gongütései – a cég várakozásai szerint – egyben akár a Baross út színvonalas megújulásának kezdetét is jelenthetik. Tovább olvasom