Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Javul a közlekedési helyzet Adyvárosban

Még tavasszal felújítják a győri Ifjúság körút legrosszabb állapotú járdaszakaszait.
Jelentősen javulás előtt áll Adyváros közlekedése – állítja Németh Árpád. A városrész egyik önkormányzati képviselője ezt azzal magyarázza, hogy hamarosan elkészül a Fehérvári út–Ipar utca–Szigethy Attila út csomópontjában a hatalmas körgeometriás jelzőlámpás kereszteződés, ami jóval nagyobb áteresztőképessége révén hozzájárul a dugók csökkenéséhez.

Az autók csúcsidőben most gyakran az Ifjúság körúton is feltorlódnak, ez később várhatóan sokkal ritkábban fordul majd elő. Ugyancsak jótékony hatása lesz annak, ha átadják a Fehérvári út új bevezetőszakaszát a vasúti felüljáróval, valamint ha megépül a vasút mellett, a Szauter utca folytatásában az új út. Utóbbi az Ifjúság körút néhány lakásában okozhat minimális komfortcsökkenést, amelyet tereptárgyakkal próbálnak meg minimalizálni. Egyébként a legközelebbi panelházak is ötven-hatvan méterre lesznek a forgalomtól.

Németh Árpád beszámolt arról is, hogy a költségvetésbe az utolsó pillanatban bekerült az Ifjúság körút legrosszabb állapotban lévő járdaszakaszainak felújítása, amire a tervek szerint még tavasszal sor kerül. A burkolatot sok helyütt az amúgy gyönyörű, értékes platánfák gyökerei annyira felhullámosították, hogy már-már babakocsit sem lehet tolni rajta. Ugyancsak kisebb rekonstrukciós munkák lesznek – legkésőbb őszig – a Földes Gábor u. 2/A és 8/B szám alatti házaknál, ahol a rossz csapadékvíz-elvezetés miatt rendszeresen összegyűlik a víz a járdán, ami főleg télen teremt balesetveszélyes helyzetet.

Az önkormányzati képviselő kereskedelemfejlesztésről is beszélt. Eszerint szó van arról, hogy a Graboplast-sátor helyén üzletközpont nyílik, nagyobb versenyt és kínálatot teremtve. Ha így lesz, a sátort más helyen felállítják, a sportolási lehetőségek tehát nem csökkennek a városban. A helyi politikus hozzátette: a Thüringia-tömb tulajdonosa bővítést tervez, ami jótékony hatással lenne a szolgáltatásokra és a parkolóhelyek számára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első győri roncsautólicit

Győrben ez idáig több tucat roncsot vagy annál kicsit jobb állapotban lévő, de parlagon hagyott autót szállítottak el az utcákról az Alcufer telephelyére. Az országban elsőként a győri önkormányzat két hét múlva árverésre bocsátja az utcákról begyűjtött üzemképtelen autókat. Bárki licitálhat a roncsokra, aki akar, működőképes járgányt is faraghat a Ladákból, Opelekből, Daihatsukból... Tovább olvasom