Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Javaslat törvénymódosításra

A Győri Hittudományi Főiskola épületében több millió forintos kárt okozott a tavalyi árhullám. A kormány többszöri kérésre is „elmulasztotta segíteni a kárenyhí- tést”, ezért Szijjártó Péter országgyűlési képviselő javas- latot nyújtott be a költségvetési törvény módosítására.
A tavaly augusztusi dunai árhullám levonulása után jelentős károkat mértek fel a Győri Hittudományi Főiskola évszázados épületében. Az országos hírű intézmény a kárenyhítéshez helyreállítási támogatásért fordult a kormányhoz. A főiskola épületének sajátos jogi helyzete (sem a közszolgálatot ellátó önkormányzati intézmény, sem pedig a magánszemély tulajdonában lévő lakóépület kategóriába nem tartozik) miatt a megoldás, az igényelt 15 millió forintos támogatás folyósítása már hónapok óta késik.

Tizenötmillió forintból lehetne befejezni

Szijjártó Péter tegnap Győrött tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy több interpellációja után most javaslatot nyújtott be a házelnöknek a költségvetési törvény módosításához. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: javaslata szerint a törvény „Oktatási Minisztérium" fejezete kiegészülne a „Győri Hittudományi Főiskola rekonstrukciója" jogcímcsoporttal, amelynek támogatási előirányzata 15 millió forint. Véleménye szerint ebből az összegből be lehetne fejezni az egyházi pénzekből már megkezdett helyreállítási munkálatokat.

Levél a belügyminiszterhez

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Zoltán önkormányzati képviselő, a győri közgyűlés jobboldali frakciójának vezetője is. A témával kapcsolatban elmondta: felkérik Balogh József polgármestert, a város szocialista országgyűlési képviselőjét, hogy támogassa a parlamentben a nagy múltú papnevelő intézmény ügyét, és befolyásával hasson frakciójára is. Balogh József érdeklődésünkre megjegyezte: Szakács Imrével, a megyei közgyűlés fideszes elnökével már közös levélben fordultak a belügyminiszterhez, aki úgy tájékoztatta őket, hogy „rendeleti okból még nem talált lehetőséget a támogatásra, de vizsgálják a megoldást".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvárosi bevásárlóközpont

Jövőre, ha minden jól megy, megkezdődhet a Rába-gyár 1-es portájaként ismert épületcsoport bontása… Tovább olvasom