Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Játszótérről a bécsi fogdára

Bécs–Győr - A győri Foltányi Viktóriát – egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt – 20 hónapos fiától elszakítva, állítólag a külseje alapján egy bécsi játszótéren őrizetbe vették, fogdára szállították.

A fiatalasszony 500 euró óvadék ellenében szombaton szabadult. A nő családja pert fontolgat a kinti hatóságok ellen. 

Sötét a haja, babakocsit tolt és magyarul beszélt – két tanú állítólag ez alapján vallott a 27 éves édesanyára, aki szeretné elfelejteni, ami történt, ám egyelőre retteg, mi várhat még rá. Foltányi Viktória elmondása szerint párjával és 20 hónapos kisfiukkal a családfő kinti fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba, s mivel kis időt várniuk kellett, ezért az asszony a gyerekkel az egyik bécsi játszótéren múlatta az időt.

– Délelőtt fél tíz lehetett, amikor a játszótér melletti parkolóba visszatértünk, gondoltam, megetetem Ábelt – idézte vissza a történteket Foltányi Viktória. – Megállt mellettünk egy rendőrautó, azt hittem, tiltott helyen parkolok. Magyaráztak valamit, nem értettem sem angolul, sem németül, miközben még egy rendőrkocsi gurult mellénk. Kiabálva intézkedtek velünk szemben.

Az édesanya annyit kért, az egyenruhások várják meg, míg odaér a párja.
 
Harcol az igazáért: A rablással gyanúsított asszony enni, aludni még alig tud, de boldog, hogy újra ölelheti kisfiát, Ábelt. Fotó: H. B. E.
Harcol az igazáért: A rablással gyanúsított asszony enni, aludni még alig tud, de boldog, hogy újra ölelheti kisfiát, Ábelt. Fotó: H. B. E.


Foltányi Viktória azt mondja, hogy lopással gyanúsították, pontosabban azzal, hogy lopás közben tetten érték. Az apának átadták a kisfiút, a nőt előállították. Az asszony elmondása szerint ezután  vetkőznie kellett, hónalját, testnyílásait átvizsgálták, ujjlenyomatot vettek tőle. Tolmácsot délelőtt 10 órától számítva csak mintegy 10 óra múlva, este kapott, ám ekkor sem engedték el. Másik fogdára szállították újabb testüreg átvizsgálással, s a fogva tartott anya talán csak ekkor szembesült azzal: mindenét elvették és kényszerűen a bécsi rendőrségi fogdán tölti az éjszakát.

A család eközben  segítséget kért  a bécsi magyar főkonzulátustól, de elmesélésük  szerint az ottani munkatárs időt és türelmet kért, de válaszaik alapján nem foglaltak állást és az édesanyáért aggódó családta-
goknak  úgy tűnt, nem hisznek a hozzátartozójuk ártatlanságában. Az ügyész a fogva tartás meghosszabbításáról döntött, így a nő közel három napot elzárva, heroincsempészettel gyanúsítottak társaságában töltött. Ez idő alatt hiába is akart a párja tisztálkodási csomagot, fehérneműt bejuttatni hozzá, nem engedték.

A nagyszülők vigyáztak Ábelre - Az asszony élettársának szülei gyűjtötték össze az óvadék és az ügyvédi díj összegét. Fotó: H. Baranyai Edina
A nagyszülők vigyáztak Ábelre - Az asszony élettársának szülei gyűjtötték össze az óvadék és az ügyvédi díj összegét. Fotó: H. Baranyai Edina

Ügyvédet fogadott a család, az ő közbenjárására – 500 euró óvadék kifizetésével – engedték szabadon a lelkileg és fizikailag  teljesen meggyötört, fiatal édesanyát, aki előtt végül szombaton késő délután nyílt ki a börtön ajtaja. Azóta is képtelen aludni, s mint mondja, felejthetetlen az a megaláztatás és kiszolgáltatottság, ami vele történt. Keresi az igazát,  mert a procedúrának még nincs vége. Szembesítés és per lesz, az osztrákok információink szerint két babakocsis elkövetőt keresnek, Foltányi Viktória pedig az igazát, az ártatlanságát.


A konzulátus nem nyilatkozik

Érdemi információért portálunk kedden egész nap hiába  kérte a bécsi magyar konzulátus segítségét. Először dr. Németh Krisztina főkonzul távollétére, később Foltányi Viktória meghatalmazásának hiányára hivatkozva nem nyilatkoztak portálunknak. A meghatalmazást hiába küldtük el szerkesztőségünkből, mert az ügyben illetékes főkonzul telefonja délután is, este is csak üzenetrögzítőre kapcsolt...

Olvasóink írták

156 hozzászólás
 • 156. zeda 2009. november 10. 14:48
  „Az elitelesröl miert nem irtak cikket? (a targyalas csütörtökön volt)”
 • 155. FoltányiViki 2009. augusztus 16. 12:35
  „Szeretettel üdvözlünk minden kedves hozzászólót!
  Mindenkinek nagyon köszönjük a pozitív segítő gondolatokat! Nagyon jól esik, hogy ebben a nehéz helyzetben ennyien mellénk álltatok!
  Egyenlőre csak ennyit írunk, próbálunk vissza zökkenni a mindennapokba, ami egyenlőre nem járt sok sikerrel! Az esti órákban próbálok majd kicsit bővebben írni!
  Szeretettel: Viki, Szilárd és a mi kis macink Ábel!”
 • 154. Valjan 2009. augusztus 15. 13:33
  „kinga78!
  Biztosithatlak,hogy maximalisan a Viki mellett vagyok!!!!
  segiteni szeretnek:propose@citromail.hu ide irj,ha gondolod!”
 • 153. limoncella 2009. augusztus 15. 13:05
  „Viki,
  Ha igen ala akarsz tenni az osztrak hatosagoknak akkor informalhatnad a magyar solvit kozpontot is arrol hogy azt kerdojeleztek meg milyen joggal tartozkodsz az orszagban magyar szemelyivel.(Mar jopar eve egyik alapjogunk mint unios allampolgar es a schengeni ovezet tagja ez kulonben. )
  A Kisalfold ujsagiroi meg igazan keszithetnenek egy interjut/cimlap storyt a solvit kozpontrol, hogy a multban sokszor megismetlodott esetek utan tudjak az emberek hova kell fordulni ha megbuntetnek azert mert szemelyivel tartozkodunk Ausztriaban.

  Magyarország Balázs Varsányi
  Dóra Puskás

  SOLVIT Központ/Hungarian SOLVIT Centre

  Külügyminisztérium
  Nagy Imre tér 4.
  HU - 1027 Budapest Tel. +36 1 458 3532
  Fax. +36 1 458 1055
  solvit@kum.hu
  Internetes panaszbejelentő nyomtatványt
  Online complaint form


  http://ec.europa.eu/solvit/site/about/index_hu.htm

  A SOLVIT-ról
  Mi a SOLVIT?
  Miért épp a SOLVIT?
  Hogyan működik a SOLVIT?
  Mikor tud segíteni a SOLVIT?
  SOLVIT minőségi és működési alapelvek

  Mi a SOLVIT?
  A SOLVIT egy olyan on-line problémamegoldó hálózat, melyben a tagállamok közösen dolgoznak a belső piaci jogszabályok helytelen hatósági alkalmazásából fakadó problémák pragmatikus megoldásán. A SOLVIT-központok minden európai uniós tagállamban - valamint Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben is - megtalálhatók. A SOLVIT-központok segítséget nyújthatnak mind az állampolgárok, mind a cégek részéről beérkezett panaszok kezelésében. A SOLVIT-központok a nemzeti közigazgatási rendszer részeként működnek, és feladatuk, hogy mindössze tíz hetes határidőn belül valós megoldásokat kínáljanak valós problémákra.

  A SOLVIT szolgáltatása díjmentes, és 2002. júliusa óta működik. Míg a SOLVIT központokat a tagállamok működtetik, a felszereléseket az Európai Bizottság biztosítja, és - amennyiben szükség van rá - segítséget nyújt a probléma-megoldási folyamat felgyorsításában. Emellett az Európai Bizottság a hozzá beérkezett hivatalos panaszok közül néhányat - amennyiben jó esély van arra, hogy az jogi lépés nélkül is megoldható - a SOLVIT-hoz továbbít.  Miért épp a SOLVIT?
  A belső piac számos lehetőséget kínál magánszemélyek és cégek számára egyaránt. Lehet, hogy Ön éppen az Európai Unió egy másik országába szeretne költözni tanulás, munkavállalás céljából, követni szeretné partnerét, vagy egyszerűen csak élvezni szeretné a nyugdíjas éveket, céget szeretne alapítani, vagy egy másik tagállamban kívánja forgalmazni termékeit vagy szolgáltatásait.

  Noha a belső piac általában véve kifogástalanul működik, óhatatlan, hogy a működésbe hiba csússzon, vagy hogy az Ön jogszabály adta jogainak értelmezésével kapcsolatos, vagy egyéb problémák merüljenek fel. Például előfordulhat, hogy problémái támadnak a tartózkodási engedély megszerzése körül, nem ismerik el diplomáját, vagy szakképesítését, gondjai vannak gépjárművének nyilvántartásba vételével, az Ön munkavállalási jogaival, társadalombiztosításával, jövedelemadójával vagy szavazati jogával. De az is lehet, hogy vállalkozása adminisztratív akadályokba vagy újabb nemzeti követelményekbe ütközik egy másik tagállamban már forgalomba hozott termék esetében, vagy nehézségei támadnak az ÁFA-visszatérítéssel kapcsolatban.

  Előfordul, hogy ezek a problémák csak azért merülnek fel, mert Önt nem tájékoztatták teljes körűen Európában megillető jogairól, illetve az eljárások menetéről más uniós tagállamokban. Ilyen esetekben az Europa weboldalon található az ,,Ön Európája" elnevezésű portál segíthet a kérdések tisztázásában.

  Azonban ha már jól ismeri az Önt a belső piacon megillető jogokat, de egy másik uniós tagországban hasztalan próbált azoknak érvényt szerezni, a SOLVIT segít Önnek!  Hogyan működik a SOLVIT?
  Amikor Ön egy esetet jelent a SOLVIT-nak, az Ön helyi SOLVIT-központja (más néven a hazai SOLVIT-központ) először ellenőrzi beadványának részleteit annak bizonyítására, hogy a probléma valóban a belső piaci szabályok helytelen alkalmazásából fakad, és hogy minden szükséges információ hozzáférhető. Ezek után a SOLVIT az Ön esetét betáplálja egy on-line adatbázis-rendszerbe, mely automatikusan továbbítja azt azon ország SOLVIT-központjába, ahol a probléma felmerült (más néven az illetékes SOLVIT-központ).

  Az Illetékes SOLVIT-központnak egy héten belül vissza kell jeleznie, hogy átveszi-e az Ön ügyét vagy sem. Ez elsősorban attól függ, hogy az illetékes SOLVIT-központ megalapozottnak látja-e a panaszt, illetve hogy jó esély mutatkozik-e arra, hogy az ténylegesen megoldódjon. Előfordulhat, hogy nem csupán egy jogszabály alkalmazása, hanem maga a jogszabály jelenti a problémát. Amennyiben egy probléma megoldása csak egy adott jogszabály visszavonásával lehetséges, ez több hónapot is igénybe vehet - amellett, hogy hivatalos jogi lépésekre is szükség lehet. Ilyen esetekben a SOLVIT sajnos nem sokat tud tenni, jóllehet a tagállam, amely jóváhagyta a vitatott jogszabály megváltoztatását, úgy is dönthet, hogy eláll annak alkalmazásától.

  Egy adott probléma megoldására kitűzött határidő 10 hét.

  A két SOLVIT-központ együtt dolgozik a probléma megoldásán, Önt folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről és az Ön helyi SOLVIT-központja által javasolt megoldásról.

  A SOLVIT tehát nem más, mint egy alternatív problémamegoldó rendszer, ami egy hivatalos panasz benyújtásánál sokkal hamarabb jut eredményre. Önnek nem kell elfogadnia a javasolt megoldást, de hivatalosan nem is vitathatja azt a SOLVIT-on keresztül. Mindamellett ha a probléma továbbra is megoldatlan marad, vagy ha az Ön megítélése szerint a felkínált megoldás nem elfogadható, a nemzeti bíróságon jogi útra is terelheti az ügyet, vagy hivatalos panaszt nyújthat be az Európai Bizottsághoz.  Mikor tud segíteni a SOLVIT?
  A SOLVIT általában a cégek vagy állampolgárok, illetve a nemzeti hatóságok között felmerült, határokon átívelő problémákkal foglalkozik, amelyek az uniós jog esetlegesen helytelen alkalmazásából fakadnak. A SOLVIT eddig a következő területekkel foglalkozott:

  Szakképesítések és diplomák elismerése
  oktatásban való részvétel
  tartózkodási engedély
  választójog
  szociális biztonság
  munkavállalói jogok
  vezetői engedélyek
  gépjármű nyilvántartásba vétel
  határellenőrzések
  termékek és szolgáltatások piacra jutása
  letelepedés önfoglalkoztatóként
  közbeszerzés
  adózás
  tőke vagy fizetési műveletekszabad áramlása


  A fenti lista azonban nem teljes. A SOLVIT minden olyan esetet megvizsgál, amely a fenti kritériumoknak megfelel.

  Ugyanakkor - mivel a SOLVIT a problémamegoldás egy nem hivatalos módja - a hálózat nem nyújthat segítséget akkor, ha a probléma már bírósági eljárás alatt áll. Emellett a SOLVIT nem foglalkozik az üzletfelek közötti (business-to-business) és az eladó és fogyasztó között (consumer-to-business) felmerült problémákkal.  SOLVIT minőségi és működési alapelvek
  SOLVIT elkötelezetten törekszik arra, hogy első osztályú szolgáltatást nyújtson magánszemélyeknek és vállalkozásoknak. Ennek érdekében a SOLVIT-központok eljárásuk során fontos minőségi és működési alapelveknek igyekeznek megfelelni.

  Az alapelvek a következőket biztosítják:

  A helyi SOLVIT-központot telefonon, faxon vagy e-mailen keresztül érheti el hivatali időben, és azonnal fogadják megkeresését
  Amennyiben a panasz a SOLVIT-rendszerbe illeszthetőnek tűnik, a központ előzetes elemzést végez, és a lehető leghamarabb értesíti Önt, hogy az ügy valóban benyújtható-e a SOLVIT-nak
  Ha a központ az ügyet az on-line SOLVIT-rendszerbe feltöltötte, erről Ön is rövid tájékoztatást kap
  Ha az illetékes külföldi SOLVIT-központ az ügyet elfogadja, és vállalja, hogy megpróbálja megoldani, erre tíz hét áll rendelkezésére
  Külön tájékoztatást kap arról, mit kell tennie ahhoz, hogy a javasolt megoldást hasznosíthassa
  Ha a SOLVIT erőfeszítései ellenére az ügyet nem lehet megoldani a hálózat segítségével, a helyi SOLVIT-központ megpróbál más megoldási módot javasolni.
  Kérjük, tudassa velünk, hogy a kapott SOLVIT-szolgáltatás valóban megfelelt-e a fenti követelményeknek.


  Fontos jogi figyelmeztetés | Honlaptérkép | Kapcsolat | Hasznos linkek

  Magyarország Balázs Varsányi
  Dóra Puskás

  SOLVIT Központ/Hungarian SOLVIT Centre

  Külügyminisztérium
  Nagy Imre tér 4.
  HU - 1027 Budapest Tel. +36 1 458 3532
  Fax. +36 1 458 1055
  solvit@kum.hu
  Internetes panaszbejelentő nyomtatványt
  Online complaint form”
 • 152. Zafira1 2009. augusztus 15. 12:22
  „Kedves Fortuna54 !

  1. Sajnos nem sztárügyvéd, de még jogász sem vagyok. De ha az lennék biztosan ingyen vállalnám a jogi képvisletet egy ilyen nagy publicitású és egyértelmű ügyben, mert a reklám értéke több mint amit el lehet kérni érte. (Bár úgy tudom hiába az EU tagság Ausztriában magyar ügyvéd nem képviselhet)

  2. A hadsereget nem kell fekllvonultatni. De a magyarok becsülete megérdemel anyit, hogy diplomácia vonalon is lépjünk. Tudják meg a labancok, hogy semmivel sem értékesebb emberek ők mint mi általuk lenézett magyarok. (Én egyébként őket nézem le, de a német barátaim is egyetérternek abban, hogy az osztrákok idióták) Nem értem a Kisalföldet sem, hogy míg a Jókai utcába szemből behajtó autórol készült fotónál az interneten még megírták, hogy osztrák volt, a lapban megjelent fotón kitakarták a rendszámot és egy szóval sem említik, hogy ez az idióta (is) osztrák volt.

  3. A cigányok mint nép nem bűnözők, de a statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen jellegű piti lopásokban nagyobb az arányuk mint másoknak. (Az ingatlan panama például nem jellemző rájuk) Az is valószínűsíti a dolgot, hogy a cigányasszonyok általában kimustrált babakocsiban szokták tolni a cuccukat. Egy jó nyomozó mindíg ott keresi legelőször az elkövetőt ahol a legvalószínűbb. Ha láttad a TV-ben a hölggyel és férjével készült riportot láthatnád, hogy milyen az udvaruk, milyen körülmények között élnek, és milyen tiszteségesek. A nullához konvergál annak valószínűsége, hogy ilyen emebrek arra vannak részorulva, hogy néhány száz euróért kockáztassák a becsületüket. A jó nyomzónak kissé pszihológusnak is kell lenni, és néhány perc beszélgetés után kell lenni annyi emberismeretének, hogy valakiről megállípítsa, hogy mennyire valószínű, hogy az adott cselekményt elkövette, érdemes-e azon a szálon tovább lépnie. Tehát jó nyomozó nem lehet az, aki ilyen emberek körében kezd el először keresgélni. Ez is csak egy idióta osztrák lehet.”
 • 151. fortuna54 2009. augusztus 15. 11:52
  „Zafira1.Te aztán tudsz tanácsokat adni.Talán mozgósitani a magyar hadsereget,és felvonulni az osztrák határhoz?Akkor ök megijednek,és segberugják a két tanut,beszüntetik az ügyet?
  Talán te vagy a sztár ügyvéd,és ingyért válalod a védelmet. Még csak egy oldalrol ismerjük az ügyet,de már
  a cigányok a bünössek?”
 • 150. olvaso02 2009. augusztus 15. 08:21
  „Kitartás csak ezt tudom Kiváni Vikinek.Ez egyszerüen már szörnyü ami a magyar enberekel történik külföldön.”
 • 149. Atisz 2009. augusztus 14. 15:52
  „Szerintem felháborító ilyesmit művelni egy fiatal nővel, főleg, hogy kismama.
  Lefogadom, ha cigány lett volna a szóban forgó személy, akkor már nemzetközi botrány lett volna az esetből.
  Az meg nevetséges, hogy a "sötét haj, magyar beszéd és babkocsi" jellegű személyleírás elég 3 napos fogdához. A kedves osztrák nyugdíjasok vajon látták a hölgyet, vagy csak a fenn említett 3 "ismertetőjel" teljesülése alapján bólintottak rá az elkövető személyére? Ha ez a helyzet állna fenn, akkor mind a rendőrség, mind pedig a nyugdíjasok hibáztak.

  A "két babakocsis elkövetőről" pedig vannak feltételezéseim, az osztrák kollégáknak talán tovább kellett volna kérdezősködniük, mondjuk az elkövetők bőrszínéről, ruházatáról. Tudom, hogy nem trendi, meg rasszista is, de akkor az ehhez hasonló esetek talán elkerülhetőek lennének...”
 • 148. Anikó69 2009. augusztus 14. 13:49
  „Elképesztő hogy ilyen megtörténik.
  Kívánom Vikinek hogy mielőbb legyen túl ezen a szörnyűségen.”
 • 147. vanessa 2009. augusztus 13. 21:27
  „Ing Böck,ezt a családot ismerem, nem is ugy nevelték a gyerekeiket ,hogy mástol elvegyenek is valamit,nem kivánom hogy éld át ezt a megalázatást,viki nem román,ha nem ismersz valakit hogy tudod rágalmazni, majd ha téged igy megaláznak akkor majd jusson eszedben viki esete, ma neki, holnap Neked ,ki mint él ugy itél ennyi”
 • 146. Zafira1 2009. augusztus 13. 20:44
  „Egyértelmű, hogy a hölgy nem bűnöző. (Ez neked szól Dr. Bagira, aki még a saját véleményednek sem hiszel).

  Most, hogy már lecsengenek az indulatok, meg kell keresni, hogy az ügyből milyen pozitív hatásokat lehet kihozni.
  Kedves Viktória ! Ha megnyugodtál már gondold végig, hiszen ami megtörtént semmissé nem tehető fordítsd az ügyet a magad javára. Fordulj minél több médiához. Az újságok harapnak az ilyen ügyekre. A média hatására sokan megismernek, szinpatikus megjelenésed népszerűvé tesz, ami a jövőben sokszor jól jöhet. Egy új munkahelyen ennél jobban becsületességedet nem tudod előre bizonyítani, mint amit a média jelenlét ad.
  Anyagilag sem jöhetsz ki rosszul az ügyből ha ügyes vagy. Fordulj egy sztárügyvédhez. A sztárügyvédek szeretik a nagy publicitással járó ügyeket, mert reklám nekik. Egy ennyire egyértelmű ügyet szívesen felvállalnak - néha a reklám kedvéért még inygen is.

  Ha egy politikus az ügy mellé áll neki is javulhat a népszerűségi indexe. (Nem is értem miért nem csaptak még le rá)
  Ha egy politikus tudna az ügyből (pl egy Brüsszeli napirende előtti felszólalással) nemzetközi botrányt kreálni, a magyarok becsülete is nőne Európába. Okulva a nemzetközi botrányból nem mernének külföldön annyit packázni velünk. Ezzel mindnyájan jól járnánk.

  Nem is értem Göncz Kinga miért nem hivatta még magához az osztrák nagykövetet. Lehetne nyugodtan egy kis diplomáciai botrányt csinálni belőle, hiszen annyira egyértelmű a dolog, hogy nincs veszíteni való belőle.
  (Szerintem ha Pozsonyban történik már megtették volna, de valahogy Béccsel szemben nem akarják)

  Üssük le a kínálkozó ziccer helyzetet.”
 • 145. pogácsa 2009. augusztus 13. 20:33
  „"Ahol nagy a szeretet, ott mindig történnek csodák." (Willa Cather)
  Viki ezt te írtad egyik fotódhoz az iwiw-en. Ez lebegjen a szemetek előtt és meglátod beigazolódik a mondás!”
 • 144. Hitetlen 2009. augusztus 13. 18:19
  „Egyre jobban divatba jön az önbíráskodás. És sajna nem az adózó állampolgárok teszik hanem megint mind mindig a kisebbség mert ők mindig jól tudnak helyezkedni ők mindent előbb tudnak(Szlovák rendszámu kocsikkal járnak Szlovákiába jegyeztettik be a céget(fantom).)
  Íme amiről beszélek: http://hvg.hu/itthon/20090813_jarorozo_ciganyok.aspx
  Csak sajnos azok huzzák mindig a rövidebbet akik még bíznak az igaz igazságszolgáltatásban”
 • 143. Dr.Bagira 2009. augusztus 13. 16:38
  „Tisztelt Fórumozók!
  Szeretném leszögezni, hogy én senkit sem vádoltam, semmiben állást nem foglaltam! Nem tartom célszerünek, hogy hozzátartozó nyilatkozik az ügyben! Az lenne a felháborító, ha nem tüzzel vassal küzdenének a hozzátartotójukért! Én valóban nem ismerem a családot, sőt így a képek alapján a szubjektív véleményem, hogy ez a fiatalasszony a légynek sem ártana! Ellenben ez is csak az én szubjektív véleményem, a tettesen kívül csak a sértett tudja hogy ki által mi történt, mi többiek csak az egyéni érzéseink alapján ítélünk és belementünk abba a csapdába, hogy olyanon vitatkozunk, amit egyikünk sem tud, sőt lövésünk sincs, hogy ki, mit csinált! Én csak szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy minden ilyen eset pro és kontra beigazolódhat! Véleményeimnél ne a nickemet nézzék /már sokszor leírtam, hogy felesleges dolog a nickek eredetét kutatni/ hanem a hozzászólás tartalmát! Ismét leírom, ha a hölgy ártatlan, mélységesen felháborító! Lehet, hogy naiv vagyok, de én még mindig bízok az igazságszolgáltatásban, habár ma az önbíráskodás a divat!”
 • 142. fortuna54 2009. augusztus 13. 16:15
  „A kisalföld érdeklödjön az osztrák ügyészségen,akkor megtudhattyuk az ö véleményüket.Különben egyoldalu,
  és olcsó a tudósítás.”
 • 141. Lothar18 2009. augusztus 13. 15:37
  „Nem szánalmas, hanem biztos labanc vér folyik benne. Szurkolunk nektek Viki! Mindenki, aki ártatlanul elítél téged, járja végig a te kálváriád!”
 • 140. kinga78 2009. augusztus 13. 15:31
  „moderálva sértő”
 • 139. kesztike 2009. augusztus 13. 15:30
  „Legjobb tudomásom szerint Viki nem román, <moderálva személyeskedő....>
  Milyen jól értesült vagy, hogy a román hölgyek hogy rabolnak Ausztriában. Tán te is ezt a "sportot űzöd", vagy a baráti társaságodba tartoznak ezen úriasszonyok, hogy ennyire jól tisztában vagy a szokásaikkal?
  .....”
 • 138. kinga78 2009. augusztus 13. 15:27
  „Ha egy kicsit feljebb görgettek ott van a mai cikk:A Főkonzul figyelemmel kíséri Viktória ügyét..
  Azért ez nem fura..először 200 euró ellopásával vádolták...aztán 400 euró...most meg állítólag 170 euró,de a tettes menekülés közben elejtette és egy szemtanu visszaadta a bácsinak a pénzt...fura,nem,még szombaton sem tudta pontosan mivel is vádolják,és most sem..Fura az egész....Ha 170euró,akkor hogy mondhatták Vikinek azt,hogy 400,????Ilyen alapon mondhattak volna 1000eurót..vagy akármennyit????
  És a gyereket hova tette??Míg ő rabolt???És a nyelvtudás??Nem tud semmit németül Viki...
  Csak idegelem magam itt...Megalázó,felháborító..”
 • 137. kesztike 2009. augusztus 13. 15:22
  „Szomorú, hogy nemcsak a gyerekek feletti örömben osztozhatunk veletek, hanem az ilyen eset miatti bánatban is:(.”
156 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgásztábor Gyirmóton

A nemes halak mellett közel 50 kilogramm keszeget fogtak a Magyar Vagon- és Gépgyár Horgász… Tovább olvasom