Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Játszótér gyerekeknek, felnőtteknek

Többfunkciós, biztonságos játszóparkban játszhatnak a gyerekek a Bem téren keddtől. A mintegy 21 millió forintos beruházás része az a különálló kondíciófejlesztő eszközökből álló rész, amelyet a fiatal felnőttek használhatnak.

A játszótér-fejlesztési program részeként a város közgyűlésének megbízásából épült meg Győrben, a Bem téren az a játszópark, amelyet tegnap délelőtt adtak át. A park a harmadik a sorban és 21 millió forintból építette a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.

– A több generációt egy időben kiszolgáló, készségfejlesztő játszópark a Bem tér Zrínyi utca felőli régi játszóterét váltja fel. A beruházás funkcióját tekintve illeszkedik a parkban lévő sportpályához – mondta többek között Kovács Barnabás ügyvezető igazgató.

A játszóparkot a város nevében Borkai Zsolt polgármester vette át, aki hangsúlyozta:
– Olyan korszerű, európai uniós szabványnak megfelelő létesítményben játszhatnak a gyerekek, amelybe nyugodtan engedhetik őket a szülők, mert biztonságos és az önfeledt játékban nem sérülnek meg.
A szülők az ünnepélyes megnyitó után köszönetüket kifejezve, saját készítésű meggyes süteménnyel kedveskedtek a városvezetésnek.
A legkisebbeket speciális bölcsőüléses hinta várja, a kicsit nagyobbaknak készült a rugós gomba s a rugós madárka is. A háromévesnél idősebb gyermekeknek speciális csúszdát, a hatévesnél idősebbeknek mászóhálót, mászófalat építettek a szakemberek.

A játszópark része, de a funkciója miatt a sportpálya közvetlen szomszédságában kapott helyet
a felnőttek mozgás előtti bemelegítését szolgáló nyújtópálya.

Azon többek között ferde és egyenes pad, gyűrű, bordásfal, korlát és függeszkedő található. Az eséstér minden játszóparkban szürkehomok.
A városrész önkormányzati képviselője, dr. Dézsi Csaba András az átadáson hangsúlyozta, a sokéves halasztás után végre sikerült megépíteni a tér környékén élő gyerekeknek nagyon hasznos játszóparkot. Nádorváros gazdagodott egy csodálatos környezetben lévő játszóparkkal.

Funkcióját tekintve hasonló komplexum épül még az idén Marcalvárosban a Bioligetben és Sziget városrészben a Dankó Pista téren. Gyárvárosban a Stadion utcában és Ménfőcsanakon a Bezerédj-kastély parkjában már megépültek a régi játszótereket felváltó játszóparkok.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felső Tápon folytatja

A most lezárult tanévben nagyrészt a tantestület tagjai „ingáztak" Pázmándfalu és Győrság… Tovább olvasom