Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Játszótér a Móra-iskolában

A tavasz új játszótérrel fogadta a mórás gyerekeket.

A játékok átadására ünnepélyes avatót szerveztek az alsó tagozatos tanulóknak az egyik nagyszünetre. Az átadás jelképeként egy virágfüzér átvágása szolgált. A Móra Ferenc Általános és Középiskola igazgatója a szalag átvágása előtti beszédében kiemelte az összefogás és a kitartás szükségességét a célok megvalósításáért. A játszótér gondolata ugyanis még 2008–2009-ből származik, de akkor az iskola anyagi háttere nem tette lehetővé játékok vásárlását. Ahhoz, hogy mégis megépüljön, szükség volt az alsós munkaközösség, a szülők és a diákönkormányzat összefogására, valamint a városi önkormányzat támogatására. A mórások úgy szervezték a közel egymillió forintos beruházást, hogy biztonságos, időtálló és képességfejlesztő játékok kerüljenek az intézmény udvarára. Fontos szempont az európai uniós szabványok betartása is.

Olvasóink írták

  • 2. ndf 2011. április 15. 02:00
    „hülyeségéket beszélsz, a szabvány azért van, mert annak ismertek a tulajdonságai, és lehet érte vállalni a közösségi felelősséget. bélabácsi ornamentikájáról meg kopjafával díszített domborturuljáért meg nem. ha domborturulos mászókát akar gyártani a magyar gyártó, akkor vegye figyelembe az eu-s előírásokat, és csak esztétikájában térjen el attól (ezzel kizárva a zsákbamacskát), és pont. ha viszont az eu-s szabályzat hazai fordítása, valamely magáncégnek való kedvezésből, Kovács Zoltán államtitkár kifejezésével élve "hazai sajátosság" miatt hülyeségeket tartalmaz, akkor a szabályzatot revízió alá kell vetni.”
  • 1. Révfalui-szúnyog 2011. április 14. 09:33
    „Már megint az európai uniós előrások. Agyrém!!! A képen látható favár, csúszdával, hintaállvánnyal és kötélhágcsóval megvásárolható vidéki gyártóktól kb. 170 000 ft-ért. Igaz, ezek csak szépen elkészített várak, messze különbbek, mint a képen látható. Zsindelytetjük van, magyar ornamentikus díszítésük, számos ötletes kiegészítőjük. Csak nincsenek eu-s engedéllyel ellátva. Egy házi kertbe, otthonra kiválóak. Az eu-s engedélyes favárakat pl. Eplényben is gyártják, az ár ötszörös. Kérdés, miért kell ragaszkodni az eu-s normákhoz? Egyáltalán mi az? Én megnéztem az eplényi gyártó irodájában az előírásokat. Sírni lett volna kedvem, egyidejűleg kacagni is. Bikkfanyelven megfogalmazott magassági, szélességi, anyagfelhasználási korlátok, még az is elő van írva, milyen típusú csavart lehet használni. Aki életében akár csak egy polcot is fölszerelt, tudja, mekkora marhaság mindez. Kizárólag arra jó, hogy ami kerülhetne 1ft-ba, az kerüljön 5ft-ba. A különbözet az eu bürokrácia fenntartására kell. Gyalázat, hol tartunk alig húsz évvel a moszkvai függés felszámolása után!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyházmegye: fejlesztések, programok

Pápai Lajos püspöki jubileumáról, az iskolai beruházásokkal kapcsolatos nyertes pályázatokról, a IX.… Tovább olvasom