Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Játszószoba a gyógyuló gyerekeknek

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermek- és csecsemőosztályán a napokban adták át a hárommillió forintból kialakított játszótermet. Mindez egy anya álma volt, akinek kisgyermekét évekkel ezelőtt ezen az osztályon kezelték.
A győri kórházban gyógyuló gyerekek nem csak a fehér falat láthatják, ha van kedvük, mostantól játszhatnak is a játszószobában.
Zajovicsné Vizer Bernadett két éve önkéntes segítőként nap mint nap bejár a megyei kórház gyermek- és csecsemőosztályára. Misszióját azután kezdte, hogy kisgyermeke három éve megbetegedett. Akkor határozta el, önkéntesként segít, ahol tud, de szembesülnie kellett azzal, nem egyszerű ehhez engedélyt szerezni.

A budapesti 2-es számú gyermekklinikán látott először játszóházat, akkor eldöntötte: a győri kórházban is építeni fog egyet.

Alapítványt hozott létre, amelyre ez idő alatt egymillió forint érkezett, de ez még így is kevés lett volna. A maradék két és fél millió forintot az Audi Hungaria Motor Kft. adta, az elkészült játszótermet a napokban adták át.
A teljes körű építészeti felújítás mellett új bútorok és játékok is kerültek az osztályra, az Audi Hungaria pedig a felújítás mellett vállalta az új játszószoba jövőben felmerülő karbantartási költségeit is.

Zajovicsné Vizer Bernadett boldog, de nem áll meg ennél a pontnál. Következő terve az, hogy az ambulancián is hasonló szobát alakít ki azoknak a gyerekeknek, akik kezelésre várnak. Szeretne ezenkívül további önkénteseket is maga mellé állítani. Mint kiderült, jelentkező lenne is, de amíg a kórház és a győri főiskola nem írja alá az erről szóló megállapodást, a leendő pedagógusok nem kapcsolódhatnak be a munkába. Pedig az anya példája is mutatja, a segíteni és álmodni tudó önkéntesek néha csodákra képesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikertelen postásrablásuk adta az ötletet

Ugyanaz a testvérpár érintett – egyikük elkövetőként – a 2002. márciusban egy győri… Tovább olvasom