Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Játszóparknyitás Marcalvárosban

Győr - Birtokba vették a gyerekek Marcalvárosban azt a játszóparkot, amelyik negyedikként készült el Győr játszótér-felújítási programjában. A Krúdy- és Apor-iskolák között épült, szerdán átadott park 16 millió forintból készült el.
Az éves játszótér-fejlesztési program részeként – a Bem téri, a Stadion utcai és a Bezerédj-kastély parkjában épült – elkészült Marcal II. városrész új játszóparkja. A gyerekek kedves műsort adtak köszönetként az önkormányzat és a beruházást végző Győri Kommunális Szolgáltató Kft. képviselőinek, mielőtt birtokukba vették a korszerű létesítményt.

A több korosztályt egy időben kiszolgáló, készségfejlesztő játszópark az úgynevezett bioliget zöldterületén található. A bekerített területen a legkisebbek homokozóban és speciális bölcsőüléses hintában játszhatnak. A nagyobbakat rugós játékok várják. A háromévesnél idősebbek már a mászóeszközökön erősíthetik magukat, forgóhintán játszhatnak. A hat éven felülieknek speciális csúszdát, mászóhálót és kapaszkodókkal felszerelt együttest építettek a szakemberek.

A játszóeszközök anyaga megfelel a korszerű követelményeknek. A szülőknek felállított padok és hulladékgyűjtő edények teszik komfortossá a teret. A következő játszópark – az engedélyezési eljárási rend betartása miatt – jövő tavaszra készül el Szigetben, a Dankó Pista téren.
A marcalvárosi parkot Borkai Zsolt polgármester avatta fel. A gyerekeket köszöntve annyit mondott: „Érezzétek magatokat jól, s vigyázzatok rá, s magatokra!"Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrök vigyázzák Révfalu rendjét

Győr - Együttműködését szerződésben rögzítette a győri polgári védelmi kirendeltség és a révfalui… Tovább olvasom