Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Játékterápia: sorstársak a szeretet nyelvén

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ötödik alkalommal szervezte meg a sérültek játékos sportnapját, amelyre a szűkebb régióban élő sorstársakat várták. A mozgásukban, hallásukban és látásukban akadályozott fiatalok és intézetben élők három helyszínen, több sportágban mérhették össze tudásukat.
(illusztráció)
A sor- és az asztalitenisz-versenyeknek, a lengőtekének és a különféle ügyességi számoknak a Nádorvárosi Közoktatási Központ udvara és tornacsarnoka, a sakknak a mozgássérültek nemrég átadott, Lajta utcai központja, az úszóversenynek pedig a Pannon-Víz rt. sátras uszodája adott otthont.
– Tapasztalataink szerint a sorstársak minden évben nagyon várják a kétnapos rendezvényt, amelynek célja az ismerkedés, a különböző sérültséggel élők csoportjainak egymáshoz közelítése, valamint a játék és a sport – összegezte Sáhóné Lajkó Zsuzsa, a szeretetszolgálat győri napközi otthonának vezetője. A sportnap sikeréhez a kollégák szervezőmunkáján túl a szponzorok segítsége is hozzájárult, innen ugyanis minden résztvevő ajándékkal tér haza.
Szente István, a győri Egyetértés sportegyesület elnöke az összetartozás és a siker élményét tartotta a legfontosabbnak. Éppen ezért a vezetőség célja az ilyen és hasonló versenyeken való indulás. Az Egyetértés sportolói egész évben összesen öt sportágban vesznek részt, a következő megmérettetést a gyermekcsapat soproni úszóversenye jelenti. Az asztaliteniszezők Győrben egy országos bajnokságon mérik össze tudásukat, a program sikerére az Egyetértés szervezői tapasztalata, a megye és a város önkormányzatának kiemelt támogatása lehet garancia.
– Az emberi kapcsolatok ápolását, az elesett emberek segítését és a hit védelmét kiemelten fontosnak tartjuk – vallja Sipőcz Ernő, a szervező Máltai Szeretetszolgálat területi vezetője. – Karitatív szervezetünk napközi otthonának húsz lakója közül is többen eljöttek és versenyeztek. A jövő mindenképpen a bővítés és a minél színvonalasabb, tartalmasabb, évszaknak megfelelő program összeállítása és megvalósítása azoknak, akik szívesen töltik együtt az idejüket és ismerik a szeretet nyelvét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fények a Széchenyi téren

Győr belvárosának kedves barokk tere, a Széchenyi tér lényegében nem változott, mégis új arcát… Tovább olvasom