Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Játékos strand az egész családnak

Fejtörő, társasjátékok és óriás mesefigurák várták az újságírókat szerdán a győri Rába Quelle Fürdőbe meghirdetett tájékoztatón. A színes és játékos körítés nem véletlen: a szervezők a Minimax Kölyök Strand rendezvényeiről számoltak be.

Kovacsics Imre, a fürdő ügyvezető igazgatója s egyben a Nemzeti Fürdőszövetség elnöke elmondta, ha csak annyit állít, hogy Magyarország legnagyobb gyermekfesztiválja lesz idén nyáron a győri fürdőben, akkor szerényen fogalmaz. Hatvan napon át, június 18-tól augusztus 18-ig minden délelőtt 10 órától este 6-ig egyedülálló programok várják az érdeklődőket. Hozzátette, bár bíznak a napsütéses nyárban, a rossz időben is meg tudják rendezni a fesztivál programjait, akkor a fürdő fedett részébe költözik az óriási játékház. Az ügyvezető azt is elmondta, a fürdőjeggyel minden program látogatható.

A tájékoztató főszereplői: a Minimax figurái és a házigazda Walter, a strandoszaurusz, továbbá Kovacsics Imre, Tóth-Szabó Tímea, Cseke Miklós és Tama István. Fotó: H. Baranyai Edina
A tájékoztató főszereplői: a Minimax figurái és a házigazda Walter, a strandoszaurusz, továbbá Kovacsics Imre, Tóth-Szabó Tímea, Cseke Miklós és Tama István. Fotó: H. Baranyai Edina


Ez a fesztivál találkozik a Nemzeti Fürdőszövetség törekvéseivel, követendő szemléletével is, azaz igyekeznek interaktívvá tenni a fürdőiket és aktívvá a fürdőzőket. A győri kezdeményezést jövőre országosan is el kívánják terjeszteni. Mi több, az idei fesztivált már hirdetik Szlovákiában és Csehországban is. Mintegy 170–180 ezer látogatót várnak a különleges eseménysorra. A 14 tematika közül mindennap más-más program várja a gyerekeket és a felnőtteket.

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója kifejtette, általános tapasztalat, hogy egy családot azzal lehet utazásra csábítani, ha garantálják, a gyermekek arcára mosolyt csalnak. Ebben találtak partnerekre a győri fürdőben. A környék kínálatával együtt így konkurenciái lehetnek a hagyományos nyári fürdőhelyeknek.

Cseke Miklós, a játékokat szervező Fair Play Kft. vezetője úgymond „emelte a tétet". Meggyőződése szerint egy családi program akkor az igazi, ha mindenki jól érzi magát: a szülő, a kisebb és a nagyobb gyermek is. Ők pedig a közös játék élményét kínálják s tapasztalataik szerint ilyenből lesznek a maradandó emlékek.

A tájékoztató főszereplői: a Minimax figurái és a házigazda Walter, a strandoszaurusz, továbbá Kovacsics Imre, Tóth-Szabó Tímea, Cseke Miklós és Tama István. Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

  • 2. szakbarbar 2011. május 25. 14:40
    „Révfalui-szúnyog! Ott a pont!”
  • 1. Révfalui-szúnyog 2011. május 19. 23:00
    „Nincsen szükség semmi efféle marhaságra. A gyerek akkor van el a legjobban, ha homokozhat a Duna szélén és kavicsokkal játszhat. Tapasztalatból tudom, ráadásul ez az én gyerekkoromban is így volt. Ki kéne végre kotorni a Dunát és persze nem kellett volna elcseszni a régi homokost. Az uszoda dunai stégje miért nem üzemel húsz éve? Csak nem gondolják ezek a kretének, hogy egy győri oda bemegy pénzért a hülye játékaik között szédelegni? Ki a vízpartokra, Dunára, Rábára, Nagydunára. Vagy feljebb a vadvizekre. Ha azt akarják, hogy ott még valaha normális és kellő mennyiségű vendég legyen, akkor elsőként a cigányokat tiltsák ki. Elég a pc beszédből, aminek semmi értelme nincsen. Tessék nevén nevezni a dolgokat! Cigánnyal tele uszodába normális ember nem megy. Ez nem demokrácia vagy rasszizmus kérdése. Csupán ízlés és neveltetés, no meg napi tapasztalat dolga!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgácsot javasolják Győrben direktornak

Zárt ülésen tanácskozott szerdán az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság a győri… Tovább olvasom