Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Játékok és új rendelő várja a beteg gyerekeket

Győr-Moson-Sopron - Két örömteli hírrel is szolgálhatunk a megyei kórház gyermekosztályáról. A tüdőgyógyászaton már két rendelőben fogadhatják a kis betegeket, s tegnap 150 ezer forint értékű játékcsomaggal gyarapodhattak a Lurkó Alapítvány által működtetett játszóházak.
Éveken át kevésnek tűnt az egy tüdőgyógyászati rendelő a győri Petz megyei kórház gyermekambulanciáján. Az osztályok segítése mellett elkötelezett Lurkó Alapítvány vezetője, Zajovicsné Vizer Bernadett gondolt hát egy nagyot és mindent megmozgatott, hogy az újabb rendelő kialakításához pénzt szerezzen. Hála az adományozóknak és a szervezetnek felajánlott 1–2 forintosokból összegyűlt több mint egymillió forintnak (melyet ezúton is köszön az alapítvány), ma már külön helyiségben fogadhatják az orvosok az allergiás és a tüdőgyógyászati panaszokkal érkező gyerekeket. Dr. Anghelyi Andrea főorvos a Kisalföldnek elmondta: a szezon csúcsán járunk ezekben a hetekben, a parlagfűre és fekete ürömre érzékenyek között egyre több a fiatal.

Az osztályon gyógyuló betegeket nem kellett sokat biztatni, hamar a végére jártak, milyen játékok lapulnak a hatalmas dobozokban. Fotó: Bertleff András
Az osztályon gyógyuló betegeket nem kellett sokat biztatni, hamar a végére jártak, milyen játékok lapulnak a hatalmas dobozokban. Fotó: Bertleff András

S ha már a kis betegeknél tartunk: a Lurkó arról is gondoskodik, hogy a már gyógyulók és az ellátásra várók számára kellemesebbé tegye a kórházi megpróbáltatásokat. A sebészeten, az ambulancián és az osztályon játszóházakban foglalkoznak az alapítvány önkéntesei a gyerekekkel. Segítőkből persze sosem elég, az alapítvány célkitűzéseiről szóló májusi cikkünk óta három nyugdíjas és két fiatal is csatlakozott az önzetlen munkához. Dolguk tegnap is akadt, ugyanis a játszóházak készletét bővítve, újítva, reggel Győrbe érkezett az Országos Egyesület a Mosolyért elnevezésű szervezet „Mosolyjárata", mintegy 150 ezer forint értékű játékkal megpakolva. A szervezet elnöke, Nagy István épp a harmincadik születésnapján oszthatta ki a megyei kórházba szánt játékokat. Mint a Kisalföldnek elmondta, szerte az országban segítik a rászorulókat, a hátrányos helyzetűeket, a betegeket. A játékadományt követően egy életmentő műszert szeretnének beszerezni a győri gyermekosztálynak.

Olvasóink írták

  • 1. egy szülő 2008. szeptember 17. 18:33
    „Ez mind nagyon szép,és dícséretes,de a gyermekosztályra nagyon ráférne minimum egy festés és egy műpadlózas!!!! Ahogy elnéztem a mostani még a kb. 30évvel ezelőtti!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai áldás a győri kóruson

Győr–Vatikán - Audiencián vettek részt, pápai áldásban részesültek a Rába Dal- és Társaskör… Tovább olvasom