Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Játék! Belépőt nyerhetnek a Vaskakas Bábszínházba

A március 1-i, 11 órakor kezdődő A mindentlátó királylány című előadásra nyerhetnek belépőt.

A héten 2 db, 2 főre szóló belépőt sorsolunk ki a győri Vaskakas Bábszínház vasárnapi matinéjára.

A sorsoláson való részvételhez nem kell mást tenniük, mint helyesen válaszolni két kérdésre.

Ezen a héten A mindentlátó királylány című előadásra nyerhetnek belépőt. Az előadás március 1-jén, vasárnap 11 órakor kezdődik a Vaskakas Bábszínházban.

A kérdések:


1., Ki a darab koreográfusa?

A. Kolozsi Angéla
B. Benkő Ágnes

2., Hogy hívják a mesében a kondás legkisebb fiát?

A. István
B. Aladár

A megfejtéseket az online@kisalfold.hu e-mail címre várjuk!
Beküldési határidő: 2015. február 27., péntek 9 óra
A levél tárgya Vaskakas legyen.
A nyerteseket e-mailben értesítjük, a belépőt az előadás előtt, a jegypénztárnál vehetik át.A MINDNENTLÁTÓ KIRÁLYLÁNY

"Rézi királykisasszony mindent lát. Varázslatos tornyának tizenkét ablakából kikukkantva látja az egész birodalmat, meglesi, ki csal a kártyán, ki settenkedik a kertek alatt, de még azt is, ha a szakácsnénak pörkölt pöttyen a kötényére. Sasszeme és éles nyelve elől nem bújhatnak el a királyi talpnyalók, az alattvaló, de még fenséges szülei sem. Hiába kéri feleségül kilencvenkilenc szomszéd királyfi, herceg, báró és kalózkapitány, Rézi királykisasszonynak esze ágában sincs férjhez menni. Kérői elé lehetetlen próbatételt tűz ki: csak annak nyújtja a kezét, aki úgy elrejtőzik, hogy ne találja mag. Kilencvenkilenc királyfi, herceg, báró és kalózkapitány próbál szerencsét hiába, amikor egy szép napon beállít a palotába Aladár, a kondás legkisebb fia. Nem akar versenyezni, nem akar elbújni, és esze ágában sincs megnősülni. Hogyan kosarazzuk ki azt, aki feleségül se kért? Hogy leplezzük le, ha nem csalt, nem hazudott, nem settenkedett? Hogy találjuk meg, ha el se bújt? És főleg: lehet-e egy fogadáson mindkét félnek nyerni?" - így foglalhatjuk össze Gimesi Dóra meseadaptációjának történetét.

A Vaskakas előadását Kolozsi Angéla (Blattner Géza-díjas) állítja színpadra, aki rendezőként első alkalommal dolgozik bábszínházunkban, ám korábban színészként (Volt egyszer egy Mari nevű szekrény) és íróként (Kis Piros) már bemutatkozott nálunk. A díszletet, a jelmezeket és a bábokatSipos Katalin és Sisak Péter tervezik, a mozgást Benkő Ágnes koreografálja, az előadás zeneszerzője Rab Viki. Az előadás a tatabányai Jászai Mari Színház és a győri Vaskakas Bábszínház koprodukciójában jön létre.

Játsszák:
Gergely Rozália
Csillag Botond
Ujvári Janka Jászai Mari-díjas
Szikra József m.v.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezzel a jogsival visszamehet a jövőbe

"Rajongóknak, megszállottaknak, vagy csak dísznek a falra tökéletes, időtálló, olcsó ajándék" -… Tovább olvasom