Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Járműfejlesztést is oktat a győri egyetem

Járműfejlesztést is tanulhatnak a hallgatók a győri Széchenyi István Egyetemen a következő szemesztertől – tájékoztatta az MTI-t szerdán a képzésben az intézménnyel együttműködő Audi Hungaria Motor Kft.

A német nyelvű járműmérnök mesterszakán kezdik meg a választható tantárgy oktatását.

Ennek során a hallgatók megismerkedhetnek a járműfejlesztés feladataival, technológiai és környezetvédelmi kihívásaival, valamint betekintést nyerhetnek az alkalmazott szimulációs, akusztikai, és tesztelési eljárásokba. Így a legújabb trendeknek megfelelő, innovatív tudást sajátíthatnak el az Audi Hungaria járműfejlesztésének szakértőitől.

Az Audi autógyár 2011 végén bővítette fejlesztési tevékenységét a járműfejlesztéssel. Az új terület kiépítésével a következő években a saját fejlesztési kompetenciák kiépítése mellett a gyártási szempontokat előtérbe helyező járműtesztelésre helyeződik a hangsúly.

A közlemény szerint a vállalat járműfejlesztési tevékenységeihez különösen keresettek a kreatív, a méréstechnika, a numerikus szimuláció vagy a hajtáslánc fejlesztése terén tapasztalattal rendelkező szakképzett gépész- és járműmérnökök. Így a Széchenyi István Egyetem és a vállalat közötti szoros együttműködés elősegíti a németnyelvű mérnökképzés fejlesztését és a munkaerő-utánpótlás biztosítását az Audi Hungaria számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsonyi delegáció látogatása Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat évek óta szoros kapcsolatot ápol a Pozsonyi Önkormányzati… Tovább olvasom