Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Járdaépítés, telekeladás Ikrényben

Összesen 180 méter hosszan épített nemrégiben új járdát az ikrényi önkormányzat.
Németh Tamás polgármester tájékoztatása szerint ezt megelőzően húsz éven át nem készült betonozott gyalogút a faluban. Idén azonban a másfél millió forint értékű fejlesztést sikerült 350 ezer forintból megvalósítani. Közmunkások végezték a munkát és önkéntesek, vállalkozók felajánlásaikkal segítettek. A járdaépítést hasonló módszerrel folytatni is szeretnék.

A faluvezető azt is sikernek értékeli, hogy az elmúlt egy év alatt tizenkét önkormányzati telket tudtak értékesíteni és öt magántulajdonú is gazdát cserélt. Új házak épülnek, új lakók költöznek a településre, főként fiatalok, mintegy harmincan. A polgármester szerint örömteli, hogy gyarapodik a község lélekszáma, gyerekekkel is. Jelenleg mintegy 1865-en élnek a településen, amelynek pénzügyileg stabil az önkormányzati gazdálkodása.

Németh Tamás szerint főként azért kedvelik Ikrényt az építkezést tervezők, mert a környező településekhez képest náluk kedvezőbb árúak a telkek, és jó a falu elhelyezkedése, közel van Győrhöz és az autópályához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törököt fogott a Győri Balett

A török konzul, Bekir Özsoy a Győri Médiaklub meghívására érkezett Győrbe. Több intézmény… Tovább olvasom