Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Január közepére befedik a győri műjeget

Megkezdődtek az előkészítő munkák, január közepétől fedett műjégpályán korcsolyázhatnak a győriek. Az óvodások és az általános iskolások 14 óráig – előzetes bejelentés után – ingyen használhatják már most a pályát.
A Kisalföld november közepén arról számolt be, hogy a győri műjégpályát üzemeltető Győri Jégsportért Alapítvány mindent megtesz annak érdekében, hogy a pálya hamarosan befedhető legyen. Konkrét eredményeket azonban nem tudtunk olvasóink elé tárni. Most azonban megtört a jég, pontosabban garantálható, hogy hosszabb időre is fagyott állapotban marad. Köszönhetően a tetőnek, amit januárban húznak a pálya fölé!

Dr. Jakab Tamás, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke azzal az örömhírrel szolgált érdeklődésünkre, hogy köszönhetően a széleskörű összefogásnak, január közepére, legkésőbb végére már tető kerülhet a győri műjégpályára.
Ezután végre a korcsolyázás szerelmesei, a jégsportok művelői és kedvelői Magyarország egyik legjobb helyzetben lévő városában is több hónapot tölthetnek a jégen. A fedett csarnokkal a tervek szerint hat hónapig is eltarthat majd a győri jeges szezon.
Talán nem kell külön ecsetelni, ez mit jelenthet a diákok ezreinek és a jégkorongozó csapatoknak.

A kuratórium elnöke kérdésünkre elmondta, a műjégpályára egy, a Graboplan kft.-ben gyártott 42x70 méteres tetőszerkezet kerül. Ez a modern megoldás gyors építést és szép külső megjelenést biztosít a csarnoknak, amiben akár televíziós közvetítésekre is sor kerülhet. A műjégpálya üzemeltetését támogatásával biztosító Győr városi önkormányzat mellé számos győri cég sorakozott fel, hogy munkájával segítse a jégpálya befedését. Az eddig segítséget nyújtó cégek: a Graboplan kft., a Makadám Kft., a Priszek Kft., a Győr Vas Kft., a Technoszer Kft., az Integrál Beton Kft. és a Ras Stúdió Kft. (a győri cégek együttes segítsége mintegy 20 millió forinttal járult hozzá, hogy a beruházás ilyen hamar megvalósuljon) példája egy olyan városi összefogásnak, amit kiterjesztve 2–3 éven belül megépülhet egy Győr városhoz méltó, fedett jégcsarnok.

A pályát működtető alapítvány pár hónapja a befedést tűzte ki fő feladatául. Ezt úgy tűnik, sikerült valóra váltania. A győri műjégpályán elkezdődött munkálatok nem akadályozzák a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. Teljes az üzem. Sőt, dr. Jakab Tamás elmondta, hogy az általános iskolásokat és az óvodásokat előzetes bejelentkezés után ingyen engedik a jégre délután kettőig, amihez oktatót és felszerelés is ingyen biztosítanak. Ennek célja az, hogy minden gyermeknek esélye legyen arra, hogy megtanulhasson korcsolyázni.

Bejelentkezés a műjégpályán a (96) 338-546-os telefonszámon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdok a győri állomásra

Jövőre kezdődik a győri vasúti pályaudvar több milliárd forintba kerülő felújítása, szó van a… Tovább olvasom