Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Jancsifalui diszkó: Bombariadó az első rendezvényen

Győr - Megtartották az első rendezvényt a jancsifalui új szórakozóhelyen, amely ellen már többször tiltakozott, aláírásgyűjtéssel is, a környék lakossága. A nyitóestet bombariadó zavarta meg.
A jancsifalui Szövő utca elején egy volt gazdasági épület átalakításával új, reprezentatív zenés szórakozóhely létesült, egyáltalán nem örömére a környékbelieknek. Lapunkban többször írtunk már tiltakozásukról, legutoljára múlt pénteken, egy nappal azelőtt, hogy a „diszkóban" megtartották az első rendezvényt. Egyebek között a tulajdonos elmondta: működési engedélyük valóban nincs még (intézése tart), ám az épület bérbe adható annak, aki jogosan szervezhet rendezvényeket.

A kerület önkormányzati képviselője, Herkely Ákos korábban azt nyilatkozta lapunknak, a szombati rendezvény éjszakáján közös ellenőrzést tartanak a környéken rendőrséggel, a közterület-felügyelettel, a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályával, hogy kiderüljön, vajon mennyire zavarja a lakók nyugalmát az új szórakozóhely. Nos, az ellenőrzés megvolt, ám, mint Herkely Ákostól tegnap megtudtuk, csak félsikerrel.

Bombariadó a jancsifalui diszkó első rendezvényén - Fotók: Fazekas Barnabás

Az este tíz órakor kezdődött rendezvényt ugyanis éjfél körül bombariadó zavarta meg. Az ilyenkor szokásos módon az épületben tartózkodókat (a képviselő szerint 1000–1500 vendéget) kiküldték.

Ezeknek egyik fele az utcán beszélgetve várta a folytatást, másik fele viszont kisebb-nagyobb csoportokban elindult más szórakozóhelyek felé. Az ellenőrzés így felemásra sikeredett, tapasztalat mégis volt. Az biztos, mondja Herkely Ákos, hogy a szórakozóhely zajszintjével nem lesz bajuk a környék lakóinak, az épület ugyanis nagyon jól szigetelt.

Biztonsági őrök figyelik a forgalmat, a Szövő utcába például szombaton éjjel csak az ott lakókat engedték be gépkocsival. A vendégek így csak távolabb tudtak parkolni, sőt, sokan nem is autóval érkeztek, mert ezen a napon taxival ingyen utazhattak. A bombariadónak egyébként hajnali három óra körül lett vége (bomba nem volt), igen alaposan megzavarta tehát a rendezvényt.

A jancsifaluiak változatlanul tiltakoznak a szórakozóhely működése ellen, és továbbra is figyelik a környék rendjét, nyugalmát.

Olvasóink írták

 • 14. Lekvárospecsenye 2008. március 21. 22:03
  „Tisztelt tiltakozók!

  A hangerőre nem lehet panaszuk, jogszabályban pontosan előírt dB szintet kell betartania az üzemeltetőnek. Biztonsági szolgálat is a helyszínen, fokozott rendőri jelenlét, ennél több nem is lehetne. Révfaluban, ahol a szórakozóhelyek nagy része van, miért nem tiltakoznak az idősek otthonából, a Rónay J. utcából és annak környezetéből? A Vertigo-val remélem hogy egy IGÉNYES szórakozóhellyel lettünk gazdagabbak, és remélem hogy szigorúan csakis 18 felülieket fognak beengedni.”
 • 13. Áfonyásrépa 2008. március 21. 21:49
  „szerintem a győri helyeken főleg az odajáró társasággal van a gond, sok kiba**ott paraszt van mindenhol. Hiába nyitnak igényes szórakozóhelyet ha igénytelen embereket is beengednek, a megoldás a facecontrol lenne. A vertigó mellett lakókat pedíg annyira nem zavarhatja a zaj ami nincs is igazán. A többi győi szórakozóhely mellett is élnek emberek békességben és nyugalomban.”
 • 12. falusi 2008. március 18. 22:23
  „Már bocsánat. A családi házak előbb voltak ott mint a discó. Alapvető emberi joguk az ott lakóknak a pihenéshez való jog a saját házukban. A fiataloknak is joga van a kultúrált szórakozáshoz, de a megfelelő helyen . Az engedély ( ha van) kiadójának a felelőssége ez a helyzet. Egyébként én falun lakom.”
 • 11. cath 2008. március 14. 12:02
  „Miért gondolják, hogy az utcabeliek csinálták a bombariadót??És a házak oldalára is a lakók firkáltak DISZKÓ feliratot???? Sokkal inkább érdeke a konkurenciának szerintem.
  Széphalmi L (a diszkó tulaj) elmondása szerint ez egy exklúzív szórakozóhely 30-40 éves korosztálynak, aki meg tudja fizetni a színvonalat. Akkor kérdem, miért szolgálták ki a 16 éveseket alkohollal???”
 • 10. PRÉDIKÁTOR 2008. március 13. 09:47
  „12-14 ÉVESEK SZINTE MINDEN SZÓRKAZÓHELYEN VANNAK EZALÓL A SET AZ EGYETLEN KIVÉTEL. a HELYEK SZÍNVONALÁT MEG MEG KELL NÉZNI...
  A KÁLÓCZY TÉRI SZÓRAKOZÓHELYEK SZÍNVONALA A BÁNYÁSZ BÉKA SEGGE ALATT VAN NÉHÁNY MÉTERREL. AMI NORMÁLIS AZ A SET, BACARDI, NA MEG AZ ANNYIRA ELLENZETT VERTIGO. KELLENEK OLYAN HELYEK IS AKIK TESZNEK A VENDÉGÉRT VALAMITNEM CSAK A PÉNZÜKET AKARJÁK. JÓMAGAM MARADOK A SET MELLETT, OTT MINDENNEL ELÉGEDETT VAGYOK...”
 • 9. VertigoooGirl 2008. március 12. 23:34
  „hm..most hogy olvasom ezeket a hozzászólásokat..nem értem az embereket.kérdem én..A szövő utcában nem lakik olyan ember aki bulizni jár?vagy most épp szolidalít anyuval apuval mamával papával macskával kutyával?a hangerővel nem volt semmi probléma, a mai fiatalokról pedig ha kérhetném ne általánosítsanak azért mert pár ember nem tud viselkedni.úgy gondolom hogy elég normális társaság volt ott szombaton is.és remélem lesz is még sokáig...ja a másik pedig..tisztelt utcabeliek..önök is voltak fiatalok..nem?!nekünk 20 körüli korosztálynak Győrben nincs normális szórakozóhely..Laposra a 12 évesek járnak,Fashion is züllik már..tőlünk meg ne vegyék már el a lázadozásukkal ezt a lehetőséget hogy jól érezzük magunkat..inkább küldjenek a többi szórakozóhelyre a képviselőiket meg rendőröket,hogy igazoltassák az ottlevőket,így ki lehetne szűrni a 12 éveseket,és lehet hogy még lenne kedvünk máshol is bulizni..mert alapból mostanában ez lehetetlen máshol.”
 • 8. szimpatizáns 2008. március 12. 19:18
  „Valaki !
  A hangerő lehet, hogy hangosnak tűnt a sok magas miatt. Amennyiben megfelelő mély társult mellé akkor élvezhetőbb lett volna, de akkor félő, hogy más is hallotta volna. Mi azért költöztünk családi házas övezetbe, hogy nyugodtabb életünk legyen. Ezért fizettünk nagyobb illetéket és egyéb járulékos adót a városnak. valószínű azért viseled el a környékeden a zajt mert nincs esélyed máshová menni. Az urbanizáció nem egyenlő az emberi értékek eltiprásával. A fejlett társadalmakban, közösségekben tudják mindennek a helyét, ezért csinálnak ipari parkokat, vigalmi negyedeket és szórakoztató övezeteket. A Disco-val nincs semmi baj, csak nem jó helyen van.

  Kiscicus!
  Ahogy látom neked pedig Disco helyett iskolába kellene járni(helyesírás és földrajz vagy gazd. ism, már nagyon régóta nagyváros vagyunk.). Továbbá nyitott szemmel járni a városban, csak arról nyilatkozzál amiről meg is győződtél, hogy igaz. (segítek Révfalu)”
 • 7. valaki2 2008. március 12. 18:03
  „Kedves felháborodott! A hangerőről annyit, hogy elég rendesen túl van méretezve, már majdnem bántóan hangos volt, ugyhogy nemhogy hangosabb, de szerintem inkább halkabb lesz a későbbiekben. Amugy nem értek dolgokat. Ez a helyzet hasonlít arra, amikor 1-2 éve a belvárosiak pampogtak, hogy 10 után mindent zárjanak be. Én lakótelepen lakom, és elviselem, ami vele jár: jó időben ház mögötti parkban beszélgetés, autók fel-alá, stb... Akinek nem tetszik, ki lehet menni falura, ott a szarszag mellé csendet is kap! Ennyi!”
 • 6. kiscicus 2008. március 12. 17:21
  „Ngay város,élet , erő, pezsgés...nem az alföld tanyáin élünk, hanem egy nagyvárosban....utálom az ilyen falumelléki diszkóellenes parti pinytyvédő szöveget. Révfaluiakat sem zavarja sem a Lapos, sem a Coronita sem semmi egyéb....megtanultak együtt élni vele....na de Jncsifalu...fpgja fel ellehet menni faluba, ha nem akar, akkor fogja fel, hogy nagyvárossá nőttünk ...ennyit a diszkóról:) a másik, nem kell a kivételeket nézni, a többsége a vendégeknek rendes és tisztelettudó, erkölcsös volt”
 • 5. scica 2008. március 12. 08:29
  „Nem igazán értem miért kell ebből ekkora problémát csinálni?!Kérdem én a Szövő utcában lakóknak nincs gyereke,unokája aki szórakozni jár?Mert akkor nem is értem miről beszélünk?Nem kell általánosítani kb.1500 fiatalt, pár viselkedni nem tudó miatt!Egyébként a szórakozóhely nagyon jó lett,reméljük sokáig így is marad!”
 • 4. felháborodott 2008. március 11. 11:42
  „Gondolom, Herkely Úr csak azt látta, amit akart. A szemetelő, üvegeket széttörő, árokba, és az utca gondozott előkertjeit wc-nek használó fiatalokat nem. Azért ez nem tartozik bele a beszélgetés fogalmába, nem?? A zöldterületen és a járdán parkoló autókról már nem is beszélve.
  Az meg elég nagy naivitást feltételez a képvileő úr részéről, ha azt gondolja, hogy ez a minden estére szánt hangerő.”
 • 3. kételkedő 2008. március 11. 11:21
  „Miért pont egy jancsifalui? A többi környékbeli szórakozóhelyeknek éppúgy nincs ínyére ennek a nyitása.”
 • 2. pet 2008. március 11. 10:00
  „Gratulálunk! Remélem felderíti a rendőrség, melyik jancsifalusi hirdetett bombariadót! Hacsak nem épp egy rendőr volt az.
  És ha csak BESZÉLGETTEK volna! De gondolom a három órán át várakozó tömeget nem engedték be a mosdóba sem!”
 • 1. sdhz 2008. március 11. 09:39
  „Melyik kedves utcabéli csinált bombariadót? Aztán persze a sok ember az utcán állt, és BESZÉLGETETT, ez borzasztó nagy zajjal járhatott. Nem lett volna jobb ha bent szórakoznak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisban választanak a nyúliak

Nyúl - Április 27-re tűzték ki az időközi választást Nyúlon, miután a 4000 lelket számláló község… Tovább olvasom