Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Jancsifalu idén fejlesztésekre vár

Győr-Jancsifalu - „Kézzelfogható fejlesztés nem történt Jancsifaluban" – értékelte a városrész tavalyi évét Balla Jenő, a Jancsifaluért Egyesület elnöke. Hozzátette: várták a Szövő utca, valamint a Fehérvári út Ipar utca és Mészáros Lőrinc utca közötti szakasza rekonstrukcióját, ami azonban nem történt meg tavaly.
Ígéret van ugyanakkor arra, hogy az utóbbi beruházás idén április végére megvalósul.

Ez azért is fontos, mert a környék egyetlen boltjának építését – melynek megnyitását a helyben lakók már régóta várják – akadályozta idáig is a folyamatos határidőcsúszás, illetve az engedélyeztetési-egyeztetési rugalmatlanságok sorozata.

Balla Jenő abban is bízik, hogy a két rossz állapotú játszótér közül legalább az egyiket felújítja az önkormányzat ebben az évben. Az egyesületi elnök a legnagyobb gondnak a Szövő utca végére tervezett diszkót tartja, amely szerintük megnyitása esetén zavarni fogja a lakosságot. Tiltakozásul 533 aláírást gyűjtöttek össze, valamint számos beadványt nyújtottak be, amelyekre még nem érkeztek válaszok. Várják azt is, hogy az egyéni választókerületben megválasztott képviselőjük, Herkely Ákos képviselje a lakók érdekeit és tegyen meg mindent azért, hogy a diszkó ne kapja meg a működési engedélyt, illetve ha szükséges, az építési engedélyt.

Balla Jenő egyébként sikeresnek és mozgalmasnak nevezte a civil szervezet tavalyi évét. Erre példaként a nyári családi napot hozta fel, amelyen hatszázan vettek részt. Megjegyezte: már folyik a bejegyeztetése az Adyvárosért Egyesületnek, amelynek hasonló lokálpatrióta céljai vannak.

Olvasóink írták

 • 1. Balla Jenő 2008. január 26. 19:51
  „Elérhetőségei:

  IWIW:
  ADYVÁROSÉRT EGYESÜLET [GYŐR]
  Jancsifaluért Egyesület

  E-mail:
  adyvarosert@freemail.hu
  gyor-jancsifalu@freemail.hu
  ballaje@freemail.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint a rászorulóknak

Győr - Hagyományaihoz híven, idén is megrendezte bálját a győri Rotary Club. A klub elkötelezett a… Tovább olvasom