Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Janák: ˝Kiírhatnák a vasúti pályázatot˝

"A korábbi közlekedési tárca helyezte két vagyonkezelőhöz a gönyűi kikötőhöz futó vasúti pályaszakaszt" – mondta Janák Emil vízügyi igazgató, aki szerint így is ki lehetne írni az üzemeltetői pályázatot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) szerint a Győr és Gönyű közötti vasútvonal olyan ingatlanokon épült, amelyek három másik szervezet vagyonkezelői jogában állnak: emiatt késik az üzemeltetői pályázat kiírása. Janák Emil vízügyi igazgató reagált a Kisalföldnek.

"Az akkori közlekedési tárca úgy adatta be velünk a gönyűi kikötő pályázatát, hogy az a megépítésre váró vasúti pályaszakaszt két vagyonkezelőhöz helyezte. Így írta alá az unió a támogatási szerződést" – kezdte.

"Győrszentivántól a gönyűi állomásig a szerződés szerint a MÁV a kijelölt vagyonkezelője. Innentől a kikötőig a vízügyi igazgatóság: emiatt is épült állomás – ez lett volna az elválasztási pont. Nekünk elvileg csak az állomástól a kikötőig tartó pályaszakaszra kellett volna üzemeltetőt találnunk.

A minisztérium azonban kétéves gondolkodás után azt mondta: térjünk el az unióval kötött támogatási szerződéstől, s a teljes pályaszakaszra írjuk ki a pályázati dokumentációt. Ekkor már egy éve átadtuk a vasutat.

A dokumentációt a közlekedési tárca jóváhagyta, ezt küldtük el a vagyonkezelőnek több mint egy éve: azóta ott áll az ügy.

Azt gondolom, a pályázatot ettől függetlenül nyugodtan kiírhatná a vagyonkezelő, a majdani üzemeltetőt elsősorban az érdekli, hogy mi áll majd ebben" – mondta.

Olvasóink írták

 • 6. SPS 2011. február 09. 21:23
  „Nem értem, amikor negatív hírről van szó akkor "csak" gönyűi a kikötő, amikor meg másról akkor Győr-Gönyű Kikötő néven szerepel... Miért?”
 • 5. Hedon 2011. február 09. 12:52
  „A beruházás Molnár csacsi szerint maga volt a sikertörténet.

  Őt most vajon miért nem lehet megkérdezni, kedves cikkíró?”
 • 4. miro132 2011. február 09. 09:31
  „Gönyün épült vasútállomás?”
 • 3. hokiel 2011. február 09. 07:01
  „Vasútüzemeltető a vízügy? Kis magyar abszurd...”
 • 2. SPS 2011. február 08. 23:40
  „umberto

  Igazad van.

  Nem tudom miért, de nekem az "jön le" az egészből, hogy itt mindenki pénzt akar "lehúzni" ebből a történetből, üzemeltetni pedig...ugyan már...”
 • 1. umberto 2011. február 08. 20:31
  „Az benn a szép, hogy az összes szakasznak az állam a tulajdonosa. És már két éve áll a vasút üresen, nem használják.

  Az állam jó gazda, ugye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtvényes matematika Kunszigeten

"A matematika annyira komoly szakterület, hogy egyetlen alkalmat sem szabad elmulasztanunk arra,… Tovább olvasom