Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

IV.Nemzetközi Betlehemes Találkozó Gálaműsor Győrött - fotók

Idén negyedik alkalommal rendezte meg Győrött a Petőfi Sándor Városi Művelődési Ház,‭ ‬Győr Megyei Jogú Város‭ ‬Önkormányzatának és Győr Moson Sopron Megye Önkormányzatának közreműködésével a Nemzetközi Betlehemes‭ ‬Találkozót.

‭Ahogy a mondás‭ ‬tartja,‭ ‬ahány ház annyi szokás gyűlt össze a találkozó gálaműsorának‭ ‬alkalmával,‭ ‬melynek ezúttal is a‭ ‬Bartók Béla Megyei Művelődési Központ adott otthont szombaton este hét órai kezdettel.

‬Az ország különböző régióiból érkeztek a találkozóra betlehemezők,‭ ‬de a határon túlról is‭ ‬nagyszámú képviselői voltak jelen‭ ‬a hagyományt teremtő rendezvényen.


Galéria! Fotók: Gulyás Attila


A Betlehemes Találkozót Rózsavölgyi László a Győr Megyei Jogú Város Oktatási‭ ‬Kulturális Sport és Turisztikai Bizottságának Elnöke‭ ‬nyitotta meg.
Az elnök úr beszédében kitért‭ ‬arra,‭ ‬hogy a betlehemes istállóban történt események óta,‭ ‬a maga múlandó földi óráját az Istenhez igazította.A történelemből ismeretes,‭ ‬hogy‭ ‬1223-ban állította Szent Ferenc az első jászolt,‭ ‬azóta tart ez a házról‭ ‬-‭ ‬házra vándorló játék,‭ ‬ami‭ ‬nagyon is‭ ‬fontos‭ ‬,‭ ‬hiszen újrajátszódik személyek megtestesülésével az a játék‭ ‬,‭ ‬amikor is a menny a földig hajolt.‭ ‬A betlehemező‭ ‬gyermekek és felnőttek tudatosan‭ ‬,‭ ‬örömmel és elkötelezetten újra élik és cselekszik a betlehemi történetet,‭ ‬amivel legyőzik az időt és a‭ ‬ teret,‭ ‬odarepítenek bennünket is a jászol elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

80 éves jubileumát ünnepelte az Ady Endre Közművelődési

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte szombaton a Győri Ady Endre Közművelődési Egyesület. Tovább olvasom