Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Itthon egy nagy-nagy boogie-woogie fesztivál az álma

Öt éve a boogie-woogie megszállottja a győri Dániel Balázs, aki sikeres koncerttel örvendeztette meg a Kisfaludy kávéház közönségét.

A mindössze öt éve zongorázó egyetemista fiatalember nagy-nagy álma egy vérbeli boogie-woogie fesztivál megszervezése itthon táncosokkal és a műfaj jeles képviselőivel.

A Corvinus Egyetem gazdasági-informatika szakos hallgatója április elején Müpában szerepelt, és egy jeles nemzetközi fesztiválra, Svájcba is meghívták.

Közös szerelem a boogie-woogie: Békési Jenő idejében még tiltották mind a tánciskolában, mind a Lelóként ismert Kék Dunában, valamint a Park Étteremben,  ahol a zenész muzsikált, - Dániel Balázs viszont már nyugodt szívvel játszhatja a vidám kocsmazenét. Fotó: Harcsás Judit.

Benkó Sándor, a legendás Benkó Dixieland Band alapítója és egyben vezetője elismerő szavakkal illette Balázst, aki meghívott vendégként lépett fel egy koncertjük előtt.

Az egykor tiltott zenének számító boogie-woogie igazi örömzeneként csendült fel hétvégén Győrben a Kisfaludy kávéház törzsközönsége előtt, de olyan régi zenész is hallhatta, aki még jól emlékszeik: az ötvenes években a boogie tiltott, "imperialista" zenének számított, csakúgy mint később a rock and roll.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bringapolisz meghódította Győrt - sok-sok fotóval!

Több százan hódították meg Győrt két keréken a környezetbarát közlekedés ünnepén. Tovább olvasom