Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Ittasan okozott halálos baleset az M1-esen Lébénynél? Egy halott, több autó az árokban - fotók

Óriási baleset történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 142-es kilométerszelvényben, néhány száz méterre a lébényi lehajtó után vasárnap hajnalban.

16 óra 2 perc

A kisalfold.hu információi szerint feltehetőleg nem a baleset következtében vesztette életét a szerencsétlenül járt török nő vasárnap reggel.

Az eddigi vizsgálatok szerint a török nő az ütközést követően kiszállt az autóból, felvette láthatósági mellényét, majd elsodorta egy jármű.

A rendőrség a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

9 óra 5 perc

Szalagkorlátnak ütközött autó okozott az éjjel halálos baleset balesetet az M1-es autópályán - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap reggel.

A Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások okozta heves forgalomban a balesetet szenvedett kocsit kikerülni próbáló járművek közül három az árokba hajtott, egy az út menti mezőn állt meg; az egyik autóban ülő török nő olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.


Több autó ütközött az M1-esen Lébénynél: egy halott. Fotók: H. Baranyai Edina.

Kocsis Tünde alezredes közlése szerint két ember súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük a balesetet okozó autó vezetője, akinél ittasság gyanúja merült fel. Két embert könnyebb sérülésekkel láttak el a mentők.

A baleset miatt hajnali fél öt és reggel fél nyolc között le volt zárva az M1-es autópálya országhatár felé vezető oldala a lébényi lehajtónál.

6 óra 31 perc

Öt autó ütközött, közülük négy a sztráda melletti mély árokban kötött ki. Információink szerint egy ember meghalt, többen súlyos, illetve könnyű sérülést szenvedtek.

A rendőrség teljes útzárat rendelt el az M1-es érintett oldalán, a járműveket a lébényi lehajtónál leterelik.

A viszonylag kicsi reggeli forgalom miatt nem alakult ki nagyobb dugó a csomópontnál.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. BELLA.ERNŐ 2010. szeptember 10. 07:48
  „Sajnos a gyorshajtás és a figyelemtlenség, valamint újra az alkohol! Mély részvétem az elhunyt családjának! Tegnap Sopronban a Jereván szobornál a körforgalomnál megálltam és szomorúan tapasztaltam, hogy a megyar járművezetők: N E M ismerik a körforgalmi szabályokat!!! Hevenyészett statisztikám eredménye: 10 esetből: 6 járművezetője a körforgalom elhagyásakor nem használta az irányjelzőt, hárman pedig mobiloztak!!! Ezen rövid időtartamban majdnem 2 baleset történt ugyanott! Mindez fél négy után pár perccel, még csak nem is a délutáni csúcsforgalomban történt. Ezen időszakban 3 osztrák és egy német rendszámú autó a Kresz könyvben rögzitetteknek megfelelően közlekedett. Vajon mi az eltérés oka, arról nem is beszélve,hogy a zebráknál hiába várakoztak a gyalogosok, még csak nem is lassítottak a járművek, pusztán: l aki meg is állt, hogy átngedje az elsőbbséggel rendelkezőt, de a mögötte fékezni kényszerülő járművezető már rá is dudált!! Megyünk a Balkán felé!”
 • 26. Baradlay 2010. augusztus 24. 22:45
  „Most lenne jo a halalos itelet!!!”
 • 25. Rózsi 2010. augusztus 24. 18:02
  „KO-cikk: "A Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások okozta heves forgalomban..."
  Pár sorral lejjebb: "A viszonylag kicsi reggeli forgalom miatt.."”
 • 24. 01010 2010. augusztus 23. 18:14
  „"23. véleményalkotó"
  Végig van zörgő felfestés van a pályán....
  szerintem révkalauzt kellene minden kocsihoz biztosítani , "fő a biztonság"jelige
  kialudva senki se vezessen AZAZA csak aludva vezessen.”
 • 23. véleményalkotó 2010. augusztus 23. 10:08
  „Peti85!
  Például olyan a pályán átívelő "kapuk" felállítása, amely villogó, digitális kijelzővel figyelmeztetik az autósokot több nyelven is figyelem felhívása céljából a lehetséges veszélyekre. Esetleg ábrákkal illusztrálva a lehetséges veszélyforrásokat. Máshol is láthatunk ilyeneket. Még Magyarországon is. Figyelmeztető, figyelemfelkeltő táblák kihelyezése a pályatest felett, stb. Külföldön még az is bevett szokás, hogy a valamilyen oknál fogva veszélyesebb szakaszokon a pálya mellett roncs autókat helyeznek ki. Hidd el, ha valaki ilyet lát ohatatlanul visszább veszi a lábát a gázpedálról, minenféle korlátozó tábla nélkül, és ahogy meglátja ezeket a villodzó fényeket,stb-t azonnal "felébred" a hosszú, egyenes szakaszok okozta monotonitásából. Ezek tudományosan bizonyított tények. Nem hiszem, hogy a méregdrága autópálya díjakból nem lehetne valamennyit az ilyen megelőző eszközökre költeni. Lehet, hogy megérné!
  De elképzelhető, hogy nincs igazam, Én csak a saját gondolataimat írtam le. Nem vagyok szakértő, csak egy laikus, aki közlekedik.”
 • 22. kisem 2010. augusztus 23. 00:41
  „ad. #19.)
  A hangnem és a stílus most talonban, de a hivatkozott tudósítás egészen másról szól.
  Vagy már ott tartunk, hogy minden a gyilkos indulatot váltja ki?”
 • 21. Mankapunka 2010. augusztus 23. 00:37
  „Az én ismerősöm pedig a 10. képen lévő FH-s Volvot vezette.”
 • 20. daftpete 2010. augusztus 22. 22:46
  „Ismerősöm vezette a szalagkorlátnak csúszott autót. A balesetet deffekt okozta és ezért csúszott ki.”
 • 19. CsabaKiraly 2010. augusztus 22. 22:41
  „Kina-ban halalra itelnek.”
 • 18. Peti85 2010. augusztus 22. 19:21
  „Tisztelt véleményalkotó!

  És mi lenne az az egy két ötlet? Kíváncsi vagyok:)”
 • 17. Truder 2010. augusztus 22. 18:41
  „10. hozzászólás rivotril2mg 2010.08.22. 12:46
  Igen, most már oda van írva, reggel még nem volt pontos infójuk.”
 • 16. véleményalkotó 2010. augusztus 22. 16:25
  „Hát Én is pont erre gondoltam, és ezért mondom azt, hogy vannak szakemberek, akiknek az lenne a dolga, hogy ilyeneket észrevegyenek és valamit tegyenek ellene. Én nem vagyok szakember, de egy-két ötletem lenne arra, hogy mivel lehetne az emberek figyelmét összpontosításra sarkallni ezeken az ominózus szakaszokon. Pár emberélet talán megérne annyit, hogy ezzel a témával tüzetesebben foglalkozzanak. És teljesen minden, hogy ezek az emberek magyarok, törökök, románok, vagy bármilyen nációhoz tartozóak. EMBEREK! Mi is azok vagyunk, és mint ilyenek mi is hibázhatunk, mi is lehetünk fáradtak, velünk is megtörténhet ugyanilyen szerencsétlenség, akár hibásak leszünk, akár vétlenek!”
 • 15. bálint83 2010. augusztus 22. 16:11
  „Véleményalkotó!

  Szerintem azért van mert itt nagyon sokáig csak egyenes szakasz van!
  Győrtől egészen Hegyesig!
  Az embereknek lankad a figyelme mivel semilyen inger nem éri őket, plusz a fáradtság, meg hogy még a határig megyek és pihenek majd!
  Ez az én véleményem.”
 • 14. véleményalkotó 2010. augusztus 22. 15:46
  „Én nem tudom miért történik Lébény térségében az autópályán ilyen sok baleset. De sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy ennek vajon mi lehet az oka. Lehet most az ittasság, vagy a fáradtság, gyorshajtás okozta a balesetet, na meg persze a sofőr. De amikor a rádióban a hírekben bemondják, hogy az autópályán baleset történt, akkor szinte biztosra vehető, hogy az Lébénynél történik, és érdekes módon mindig a szalagkorlátnak ütköznek. Az illetékeseknek ez még soha nem tűnt fel?”
 • 13. Jandex 2010. augusztus 22. 15:32
  „Egy piás Török okozta a balesetet és az utasa volt az elhunyt nő.”
 • 12. 1006 2010. augusztus 22. 15:06
  „Iveco:Nem kéne általánosítani,talán amúgy jó képességű hazánk fia volt !!!Döntött ivott is meg vezetett is!”
 • 11. 01010 2010. augusztus 22. 12:48
  „9. Vajk az biztos amit ön tud vagy csak ön is álltalánosít??”
 • 10. rivotril2mg 2010. augusztus 22. 12:46
  „Truder egyikse,oda van írva hogy ittasság... valóban ha autópályán baleset van,mindig oda van írva a cikkbe hogy munkába vagy épp hazafelé tartó átutazó vendégmunkás,vagy nem vendég munkás,lényeg hogy átutazó külföldiek :S és ezek a tények ez alapján mondom én is a véleményem”
 • 9. Vajk 2010. augusztus 22. 12:04
  „predator13! Én nem hiszem, hogy a muzulmán török részegen autót vezet a hazafelé vezető úton. Magyar volt az a török ... valamelyik faluból ... hajnalban ... részegen az autópályán. Rohadjon meg!! Különben meg az a szerencsétlen török nő, aki meghalt, valakinek az anyja volt, vagy a férje, vagy a lánya.”
 • 8. predator13 2010. augusztus 22. 11:29
  „Kisem, gyere el és nézd meg mit művelnek ezek a 81-esen...
  Főleg péntek délután mikor mennek haza, és vasárnap este mikor jönnek vissza...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Padok és Városok Sétánya´ nyílik Pécsett: győri pályaművel

Egyedülálló pad-szobor tárlat nyílik augusztus 30-án Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában az… Tovább olvasom