Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Itt van az ősz! - Programajánló

Essen eső, fújjon a szél, a megyében számos érdekes program várja az érdeklődőket. Fesztiválok, kiállítás, találkozók... Ha van jobb programja, írja meg!


Fergeteges hajshow

Győr - Egy nagyszabású show műsoron 50 százalékos kedvezményt kap a megye legjobb hajszobrászától, Sarkady Líviától. Csodálatos hajkölteményeket, a legújabb londoni divatot is megtekintheti október 10-én, szombaton a Dunapart Rezidenciában, ahol déltől egészen délután kettőig hajshow-val, élő Rádió 1-es kívánságműsorral és természetesen sok-sok meglepetéssel várják az érdeklődőket.  A nagyszabású show műsoron 50 százalékos kedvezményt kapsz a megye legjobb hajszobrászától, Sarkady Líviától.

További információ>>

Együtt a környezetért


Ravazd - A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Környezetpedagógiai Műhelye szervezésében, az Együtt a környezetért rendezvénysorozatban holnap délelőtt 10 órától az úgynevezett tartamos erdőgazdálkodás témakörében hangzanak el előadások az erdészeti központban.

Magyar Évezredek

Győr - A Petőfi Sándor Művelődési Ház Magyar Évezredek Szabadegyetemén holnap délelőtt 11 órakor Szántai Lajos Attila királyról tart előadást, délután 3 órától Németh Zsolt közös utunkat és küzdelmeinket ismerteti. Az eseményekről bővebb információt Jobbágyi Zsolt ad a 20/319-8250-es telefonon.

Dalostalálkozó

Nagybajcs - Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke védnökségével, dr. Barsi Ernő néprajzkutató részvételével zajlik a 2. Baráti Dalostalálkozó holnap délután 3 órától a faluházban. Fellép a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub, a Ménfőcsanaki Nyugdíjas Klub Dalköre, a Kisbajcsi Énekegyüttes, a Lébényi Hagyományőrző Orchidea Klub Énekkara, a Nagybajcsi Őszirózsa Nyugdíjas Kórus és a Nagybajcsi Citera Csoport.

Még több izgalmas program a megyében >>
Bemutatják a Tánczmestert


Győr - A Honvéd Táncegyüttes holnap este 7 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban bemutatja a Tánczmester című produkcióját. A címszerepet Makovínyi Tibor Harangozó-díjas művész táncolja.

A nagy rajzolás

Győr - A Múzeumok Őszi Fesztiválja és a nagy rajzolás napja keretében a Városi Művészeti Múzeum Mokka-csoportja holnap délelőtt 10-től délután 2 óráig a a Napóleon-ház előtti területre (Király u. 4.) – eső esetén az Esterházy-palotába (Király u. 17.) – óriási körkép rajzolására várja az érdeklődőket.

Old Shatterhand karabélya

Győr - „Old Shatterhand" – azaz vélhetően Xántus János – Henry-karabélyát Kovács Lajos történész mutatja be ma déli 12 órai kezdettel a Xántus János Múzeumban (Széchenyi tér 5.). Az észak-amerikai, előagytáras ismétlőfegyver – a Henry-karabély – 1994 nyarán került a múzeum birtokába. Zárlemezébe a John Xantus – azaz Xántus János – nevet vésték. A múzeum névadójának eme jeles relikviája összekötő kapocs lehet a legenda és a valóság között, hiszen a fennmaradt dokumentumok alapján joggal feltételezhető, hogy Karl May Winnetou-regényeinek legendás alakját, Old Shatterhandet Xántusról mintázta.

Soproniak tárlata

Győr - Grászli Bernadett művészettörténész, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója nyitja meg a Soproni Képzőművészeti Társaság öt tagja – Grábner József, Horváth F. Péter, Szabó Katalin, Szurokné Strasszner Klára, Tóth Zoltán – bemutatkozó kiállítását holnap délután 5 órakor a megyeháza aulájában.

Gitárest a zsinagógában

Győr - A Gitárestek a zsinagógában elnevezésű sorozat holnap este 6 órakor kezdődő előadásán a fiatal – zongora, gitár, harmonika, hegedű, nagybőgő felállású – Primavera Quintet játszik. A belépés ingyenes.

Szombati programok gyűjteménye >>
Mesekuckó


Győr - A Csörgősipka Színház a Nagyi Könyvtári Napok keretében holnap délután fél 5 órakor ingyenesen mutatja be a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadást a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában.

Szentiváni alkotók

Győr - Kéz, mely ringat és alkot címmel szentiváni amatőr alkotók kiállítása nyílik holnap délután 5 órakor a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban.

ORTT-mozimustra

Sopron - Az ORTT kétnapos filmfesztivált szervez, melynek keretében mozikban ritkán vetített, vagy éppen a televíziók által csak egyszer sugárzott alkotások tekinthetők meg ingyenesen. A program Sopronban, az Elit moziban ma 17 órakor „A köz szolgálata – a közönség kiszolgálása" címen nyilvános vitával kezdődik, ahol a közszolgálatiság szerepéről beszélgetnek, majd több mint 40 órányi film kerül levetítésre. A részletes program a www.ortt.hu  portálon tekinthető meg.

Gesztenyefesztivál

Ágfalva - Immáron negyedik alkalommal tartják meg október 10–11. között (szombaton és vasárnap) az ágfalvi Vadon Lovas Clubban a gesztenyefesztivált. Délelőtt 10 órától 18 óráig folyamatosan népművészeti kirakodóvásár és kézműves-foglalkozás lesz. Teaház, büfé, valamint gesztenyés ételek és sütemények, folyamatos gesztenyesütés is várja a kilátogatókat. Emellett forralt bor, must, gesztenyeméz is kapható, ingyenes mézkóstolóval. A gyerekeket Gesztenye Marci-játszóház, állatsimogatás, lovas hintózás és lovagoltatás várja.

Tökfesztivál

Fertőszéplak - Október 10-én, szombaton ismét Tökfesztivált rendeznek a fertőszéplaki tájházban. A fesztivál 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd egészen késő délutánig számos érdekes program várja a Fertőszéplakra látogatókat. A gyermekeknek lesz termésbáb-, töklámpás- és csuhébaba-készítés, valamint tökfaragás. 11 órától főzőverseny kezdődik, a nevezők tökös ételeket készítenek a Fertő-part és vonzáskörzete polgármestereinek részvételével.

Esküvői kiállítás

Fraknó - Az Esterházy Magánalapítvány október 10-én és 11-én 10 és 18 óra között ismét megrendezi a fraknói várban az esküvői kiállítást. A házasodni vágyók magyar és osztrák kiállítók ajánlataiból válogathatnak. A kétnapos rendezvényt változatos programok színesítik, naponta többször kerül sor esküvőiruha-bemutatóra. A vasárnap nemcsak az esküvői kiállításé, hanem a már megszokott gesztenyeünnep is e napon lesz a vár előtt. A kiállítás látogatói nyereményjátékon vesznek részt, melynek fődíjaként egy pár megnyerheti esküvőjéhez a fraknói vár termeit.

Tájképi kertek

Sopron - Tájképi kertek és a historizmus kertművészete – Megismerhetőség és helyreállíthatóság hazai és nemzetközi példák alapján címmel Hegedüs Eszter tájépítész tart előadást a Soproni TIT Barabits Elemér Kertészeti Szabadegyetemén holnap 17 órától a TIT-központban, a Széchenyipalota II. emeleti előadótermében (Széchenyi tér 2.).

Egészségnap

Sopron - A Castanea Környezetvédelmi Egyesület szervezésében október 10-én, szombaton a Hotel Sziesztában (Lövér krt. 37.) Gesztenye-méz egészségnapot tartanak. A program reggel 9 órakor kezdődik és este 6-ig tart.

Kattintson a további programokért >>
Testek arca

Kimle - „Testek arca" címmel nyílik kiállítás L. Burda Zsuzsanna alkotásaiból ma este 6 órakor a helyi művelődési házban. A rendezvényen bemutatkozik két fiatal festő is, Laskóné Major Zsuzsa és Laskó Andrea.  A tárlat október 25-ig tekinthető meg.

Babaúszás

Mosonmagyaróvár - Babaúszás-foglalkozásokat tartanak szombatonként délután fél 3 és fél 6 között a Móra-iskola tanmedencéjében (Dr. Gyárfás u. 5.) Czifrik Hajnalka vezetésével. A babákat három hónapos kortól várják. Bővebb információ: www.vizipocok.hu, info@vizipocok.hu, tel.: 30/273-7390 (az esti órákban).

Újrónafő hazavár

Újrónafő - Szombaton a falunap zenés felvonulással és térzenével indul a Hegyeshalmi Fúvós Egyesület előadásában. Az ökumenikus istentiszteleten Kapui Jenő kanonok és Mátyás János lelkész hirdet igét délelőtt 11 órától, amit ünnepi megemlékezés, koszorúzás követ. Cserkuti István természetfotós kiállítását Vecsei László Ezékiel festőművész nyitja meg a helyi kultúrházban 12 órakor. A falunapi ebédet követően a Kimlei Tangóharmonikások, az újrónafői óvodások és tanulók, a mosonmagyaróvári Pulzus TSE műsora tekinthető meg, majd az újrónafői színjátszó csoport, a helyi Árvácska nyugdíjasklub kórusa, a Kislaptáros népzenei együttes, a Mákvirágok csoport gyermektánca szórakoztatja az egybegyűlteket. Örökzöld dallamok csendülnek fel az operett és a musical világából Csikó Teodóra és Takács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művészeinek jóvoltából, délután 5 órától nosztalgiadiszkó, este fél 8-tól falunapi bál.

Civil napok

Mosonmagyaróvár - A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület október 10-én, szombaton délelőtt 10 órától a Flesch Károly Kulturális Központban tizedik alkalommal rendezi meg a civil napot. A civil börze keretében bemutatkoznak a helyi civil szervezetek, kiosztják a 2009. évi Mecénás-díjat és a „Az év civil szervezete" díjat. Lesznek továbbá egészségügyi szűrések, előadás a Nemzeti Civil Alapprogramról, s egyeztetnek a helyi civil szervezetek együttműködési lehetőségeiről.

V. Civil Nap

Levél - Ötödik alkalommal szerveznek civil napot a községben október 10-én, szombaton, melynek házigazdája idén a 10 éves Levéli Lábatlan. Délután 2 órakor a civiljárat, a levéli szervezetek színes, bolondos felvonulása a Fő utcától indul. Délután 4 órakor a civiliáda keretében vidám vetélkedő kezdődik a „civilek" csapatai között, majd a civilmulatságban este 6 órától Robi és Adél zenél. A Civilek a színpadon című vidám műsorban közreműködnek: a Heideboden Énekkar, a Levéli Harmonikások, a Levéli Népdalkör és a Levéli Nyugdíjas Egyesület Szivárvány csoportja.

Vasárnapi programok egy csokorban >>
Meseparti


Jánossomorja - A városi könyvtárban október 9-én, pénteken délután 2 órától „Meseparti" címmel irodalmi vetélkedő kezdődik 3–4. osztályos gyerekek és nagyik részvételével.

„Amit mi tudunk": játékos klubdélután

Mosonmagyaróvár - A Huszár Gál Városi Könyvtár főépületében október 9-én, pénteken délután 3 órakor „Amit mi tudunk" címmel játékos klubdélutánt és vetélkedőt tartanak sajt- és borkóstolóval. A mosoni fiókkönyvtárban pénteken délután 3 órakor az őszi természet kincseiből lehet játékot készíteni a kézműves-foglalkozás keretében.

Rajzolj az egérrel!

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban pénteken délután 5 órakor nyílik gyermekrajz-kiállítás „Rajzolj az egérrel!" címmel. Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány rajzpályázatára érkezett alkotásokat Novák Péter állatorvos méltatja. A kiállított rajzok megtekinthetők november 6-ig. Az ünnepi megnyitón zenél a közkedvelt Alma együttes.

Bütykölő

Mosonmagyaróvár - A bütykölő szakkör foglalkozásán a Fehér Ló Közösségi Házban pénteken délután fél 6-kor érdekes díszeket lehet festeni.

Legényeket avatnak

Kóny - A Pipitér néptánc-együttes és a Délceg Kónyi Bika Ifjak Legénycéh legényavatót és kisbúcsúi bált rendez holnap este nyolc órától a Tündértó vendéglőben. Muzsikál Greznár Zoltán és cigányzenekara, a belépés díjtalan. Adományokat a néptáncegyüttes szívesen fogad.

Zöldnap Kónyban

Kóny - Pályázati támogatással szervez a helyi Deák Ferenc Általános Iskola Zöldnapot október 10-én, szombaton délután. A programok egy órakor kezdődnek az iskola Béke utcai épületében és a kézilabdapályán. Először elültetik az Újszülöttek fáját a 2009-ben született kisbabák tiszteletére. Két órakor ingyenes mérésekre és allergiavizsgálatra lesz lehetőség. Fél 3-kor előadások kezdődnek az allergiáról,  az energia-egyensúlyról, környezetünkről, vadászatról és vadgazdálkodásról, környezetvédelemről. A rendezvényen kiállításon mutatkozik be a helyi Tündértó Vadásztársaság, a Rekultív, a Kommunális Szolgáltató Kft. A gyerekprogramokat a kézilabdapályán rendezik háromnegyed 2-től. Közös mozgással, aerobikkal, ökotársasjátékkal, kézműves-foglalkozásokkal várják a
fiatalokat.

Dumaszínház

Kapuvár - A Dumaszínház programsorozat első előadásán Benk Dénes és Aranyosi Péter, a stand up comedy előadói lesznek a vendégek Kapuváron, a Rábaközi Művelődési Központban holnap este nyolc órakor.

Olvasóink írták

 • 2. tovarics 2009. október 15. 10:08
  „Programajánló.”
 • 1. anikopeter 2009. október 10. 20:22
  „Programajánló
  KISALFOLD.HU2009.10.09. 11:23
  Gitárest a zsinagógában

  Győr - A Gitárestek a zsinagógában elnevezésű sorozat holnap este 6 órakor kezdődő előadásán a fiatal - zongora, gitár, harmonika, hegedű, nagybőgő felállású - Primavera Quintet játszik. A belépés ingyenes.

  Jó lenne pontos információt közölni, a "holnap" helyett, mert koncert nem volt.
  A Zsinagógában nem is tudtak ilyen műsorról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemes Veronika emlékérme, s néhány szó Újvárosról

Kazinczy Ferenc ezüst emlékéremmel tüntette ki a Győr polgármesteri hivatala Nemes Veronikát,… Tovább olvasom