Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Itt van a hetedik receptkönyvünk

Győr - Megjelent és kapható a Kisalföld legújabb, hetedik szakácskönyve. Az eddigi számos megrendelő közül hétfőn Gódor Vencelnét kerestük fel és kértük kiadványaink értékelésére.


Az egyik legjobb helyre érkeztünk. Gódorné olvasóasztalán már ott sorakoztak a korábbi Kisalföld-szakácskönyvek, egy kivételével, amelyet unokájának ajándékozott. A harmadikról, a süteményes kötetről van szó, nagy bánatára azóta sem tudta pótolni. Sajnos, a szerkesztőségi raktárból is kifogyott az utolsó darabig. Gódorné négy unokája egyébként nagy kedvelője a nagyi sütötte édességeknek. Ez azért is nagy ˝fegyvertény˝, mert mindkét fia a vendéglátóiparban dolgozik.

– Még ők is megnézegetik néha ezeket a könyveket – állítja az asszony. 

 Gódor Vencelné fiai Ausztriában dolgoznak, a kisebbik szakács, a nagyobbik pedig – bár eredeti végzettsége tanár – a németországi Mannheimben tett vendéglátós vizsgával tudott kiválóan érvényesülni.

Gódor Vencelné eddig minden Kisalföld-kiadványt megvásárolt. Lapunkat is ˝emberemlékezet˝ óta járatja... Fotó: H. Baranyai Edina
Gódor Vencelné eddig minden Kisalföld-kiadványt megvásárolt. Lapunkat is ˝emberemlékezet˝ óta járatja... Fotó: H. Baranyai Edina

Gódorné 47 esztendőt töltött egyetlen munkahelyen, a bíróság gazdasági hivatalában. Negyvenkét éve lakik ugyanabban a lakásban. Hűséges típus, a Kisalföldet is ˝emberemlékezet óta˝ járatja. Az unokáknak – 14, 7, 4 és 3 évesek – szenteli életét. A legidősebb, Laura már követi a nagymama példáját, sőt – ahogy Gódorné mondja – a szülei egyenesen ˝rászabadítják a konyhára˝.

A nagyi szerint a legújabb Kisalföld-szakácskönyv – Vad- és halételek, borok, pálinkák – valószínűleg a kisebbik fia érdeklődését kelti fel majd leginkább. Ő maga egyedül nem készít gyakran vad- és halételeket – bár ebben a megbízható, jó minőségű alapanyag beszerzésének nehézségei is közrejátszanak –, inkább ˝meghívatja magát˝ olyan eseményekre, ahol ezek is asztalra kerülnek. A vendéglátós fiúknak hála, erre adódik is rendszeresen lehetőség.


Kapható, megrendelhető

A Kisalföld hetedik szakácskönyve – csakúgy, mint a korábbi, 1., 2., 5. és 6. kötetek – még kapható a Baross úti pavilonban, az Újlak utcai sajtóközpontban, illetve megrendelhető a 80/504-504-es számú, ingyenesen hívható telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás Marcalvárosban: meghalt a férfi

A hétvégén meghalt az a férfi, akinek lakásában június 8-án robbant be a gáz Győrben. Tovább olvasom