Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Itt otthon vagy! Segítő centrumot adtak át Győrben

A „Családi Kör" egy olyan virtuális (www.csaladikor.maltai.hu) és valóságos Centrum (Győrben a Szigethy Attila u. 109. alatt), ahová a tízéves tiniktől a kamasz gyermekeiket nevelő családokig bárki fordulhat. Egy hasznos és izgalmas hely, ahol mindenki otthon érezheti magát. Az ünnepélyes megnyitót kedden tartották, a hivatalos nyitás időpontja szeptember 17.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület konzorciumi partnerségben nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül pályázatot „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése" elnevezésű pályázati felhíváshoz, „Családi Kör" címmel. A terv több mint 28 millió forint, teljes egészében Európai Uniós támogatást kapott.

A projekt szlogenje: „Itt otthon vagy!", legfőbb üzenete: „Családban kerek a világ", küldetése pedig a Győrben és a város környékén élők körében a családalapítás, a gyermekvállalás támogatása, az ehhez kapcsolódó közösségi értékek megteremtése.

A „Családi Kör" egy olyan virtuális (www.csaladikor.maltai.hu) és valóságos Centrum Győrben a Szigethy Attila u. 109. alatt, ahová a tízéves tiniktől a kamasz gyermekeiket nevelő családokig bárki fordulhat.

A képzett szakemberek és a lelkes önkéntesek tanácsokkal szolgálnak, tréningeket, közösségépítő programokat szerveznek, tartalmas és színes feltöltődést nyújtanak az édesanyáknak, miközben gyermekeikre felügyelnek. A programok segítenek abban, hogy a szülők reális önképet alakíthassanak ki, „szülőségükkel" mélyebben azonosulhassanak azért, hogy családjuk egészségéért többet tudjanak tenni.

A honlap már működik, a Centrum pedig szeptember 17-én nyitja meg kapuit.

A projekt ünnepélyes megnyitóját kedden délelőtt tartották a Családi Kör Centrumban. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyvezető alelnöke, Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere, Panker Mihály, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója, valamint Mayer Ildikó, a Családi Kör projektvezetője, aki bemutatta a projekt szakmai programját. Az épületet Benkovich Ferenc a győri Szentlélek-templom plébánosa, pápai prelátus áldotta meg.

A Családi Kör Centrum projekt hivatalosan 2014. május végéig tart, a tervek szerint azonban még hosszú éveken át szolgálja a családokat.

Olvasóink írták

  • 1. paralia 2012. szeptember 14. 22:26
    „Jó kezdeményezés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr város bemutatkozott Ilaván: ünnepség a vasminiszter tiszteletére

Baross Gábor halálának 120. évfordulója kapcsán ünnepségekre került sor ebben az évben mind Győrben,… Tovább olvasom