Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Itt maradt a télre egy fehér gólya

A győr-ménfőcsanaki Metro és Bricostore Áruház közötti területen egy itt maradt fehér gólya kóborol.
Naponta tucatnyian hívják fel a Fertő–Hanság Nemzeti Parkot azzal, hogy a győr-ménfőcsanaki Metro és Bricostore Áruház közötti területen egy fehér gólya kóborol, amely már nyilvánvalóan nem akar vagy nem tud délre költözni a tél beállta előtt.

Téringerné Peimli Piroska, a nemzeti park megbízott tájegységvezetője a Kisalfölddel közölte: minden évben előfordul, hogy itt marad egy-egy gólya.

Amíg röpképes a madár, nincs különösebb teendőnk. Akkor van baj, ha nem talál táplálékot, mert legyengül és két nap után el is pusztulhat.
– Azt kérjük a gólyáért aggódó embertársainktól, hogy akkor szóljanak, ha az nem tud repülni. Azt is tudom, hogy többen etetik, ami azért jó, mert ha beköszönt a fagyos idő, ismerünk egy általa megszokott területet, ahol táplálhatjuk a zord időjárás ellenére is.

Egyszóval jelenleg nincs más tennivaló, mint figyelemmel kísérni az állatot – tette hozzá a szakember. Felhívta a figyelmet arra, hogy a költöző madarak nem a hideg, hanem a táplálékhiány miatt vándorolnak délre.

A nemzeti park igazgatósága a bejelentéseket a (99) 537-620-as telefonszámon várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók nem ezt kérték?

Még a tavasszal lapunk nagy érdeklődéssel kísért lakossági fórumot szervezett Győr közle- kedési… Tovább olvasom