Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Itt az ablak, hol az ablak?

Műanyag ablakok beszerelését vállalta, majd meglépett az előleggel két győri vállalkozó, akiket az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádol.
Körülbelül harminc magánembert és annál több céget csapott a vád szerint apja és fia, a győri M. Á és M. Zs. A kft. műanyag ablakok gyártásával és forgalmazásával foglalkozott, s az ügyészség szerint mintegy tizenegy millió forint értékben vásárolt ablakot, kilincset, vasalatszerkezetet, gumitömítést az ország különböző cégeitől, de tartozását már nem kívánta kiegyenlíteni. A győri vállalkozók 2000 szeptemberétől 2001 nyaráig tevékenykedtek, s mivel jóval túllépték a fizetési határidőt, megfelelő fedezettel pedig a nyomozók szerint nem rendelkeztek, csalással gyanúsították meg őket.

Két éve nyáron azonban a páros stratégiát váltott, s magánszemélyeket vett célba, hogy némi pénzhez jusson. Ehhez persze hirdetni is kellett magukat: jelenleg összesen 562 ezer forinttal tartoznak különböző újságoknak. A potyareklámra szép számmal jelentkeztek az emberek: összesen harminc megbízó, akitől busás előleget kért a kft. a 4 –500 ezer forint értékű ablakok beszerelésére. A vevők persze többet nem találkoztak a vádlottakkal, a harminc sértettet 3,136 millió forinttal károsította meg M. Á. és M. ZS.. A kft. ellen eközben már javában folyt az eljárás, a felszámolást kimondó bírósági végzés 2001 októberében vált jogerőssé. Az összesen tizenötmillió forint körüli kárból 319 ezret térítettek meg a vádlottak.

A két férfi szabadlábon védekezik, ám egyikük három napot rendőri őrizetben töltött. Az ötvenöt és huszonöt éves vádlottak tettét halmazatban kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény. A tárgyalás időpontját a napokban tűzik ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A festő kék-zöld foltjai

Pfilf Éva festőművész épp a győrújbaráti Lila-hegy környéki panorámát filmezte, amikor szombaton… Tovább olvasom