Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Itt a vége, fuss el véle! A töltésen nem folytatódik, egy ideig még biztosan így marad a győri kerékpárút

A fél éve átadott Klatsmányi Tibor hídról leérő kerékpárút ˝huszárvágással˝ ér véget - olvasóink arra voltak kíváncsiak, van-e esély arra, hogy a töltésen egyszer majd folytatódik az aszfaltozott út. Megkérdeztük.
 A mellékelt fotóhoz az alábbi kísérőszöveget kaptuk néhány nappal ezelőtt: „A 2018. március 15-én átadott Klatsmányi Tibor híd már akkor megnyílt az autóforgalom előtt, a kerékpáros-forgalom azonban csak később indulhatott meg. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kerékpárosok részére a hídról leérve véget ér a gondtalan tekerés. A kerékpárút ugyanis hirtelen véget ér. Bíztunk abban, hogy majd összekötik Bácsával, de nem így történt. (Ez számításaink szerint mintegy négy kilométert jelent – a szerk.) Ezért aztán a töltésen ide-oda csúszkálva kell botorkálni, ha valaki Bácsára akar jutni. Nem lesz ebben változás?"
 Az olvasónk által küldött fotó jól mutatja, meddig tart a kerékpárút. Fotó: Olvasó-tudósító 
Első körben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályához fordultunk, ahonnan az alábbi választ kaptuk: „A híd a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. Önkormányzati kérésre kerékpárút épült, amely a déli oldalon csatlakozik a korábban épített kerékpárúthoz az 1-es főút mentén (Győr–Gönyű között). Az északi oldalon a kerékpárút a Mosoni-Duna töltéséig vezet, a folytatásról nincs pontos információnk. Bővebb információkkal a NIF Zrt. vagy az illetékes önkormányzat szolgálhat, mivel a kerékpárút-hálózat fejlesztése nem társaságunk feladata."

Következett tehát a győri önkormányzat, Fűke Péter, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője azonban tisztázta, hogy mivel elsőrendű árvízvédelmi töltésről van szó, ezért a kérdés mégsem hozzájuk, hanem a vízügyhöz tartozik. Állami beruházásként lehetne csak folytatni a kerékpárutat. 

Így jutottunk el Németh József vízügyi igazgatóhoz, aki jelezte, hogy ezen a szakaszon – nyilvánvalóan anyagi megfontolások miatt – nem terveznek aszfaltozott kerékpárutat. 

 Itt a vége, ahogy a kerékpárútnak is. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áthajtott a piroson egy 90 éves győri férfi, két autónak ütközött a Városháza előtt - fotók

Áthajtott a piroson egy 90 éves győri férfi, két autónak ütközött a Városháza előtt - fotók
A balesetben egy ember megsérült, kórházba vitték. Tovább olvasom