Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Itt a jó idő, irány a Bakony! - Most szombaton kirándulunk

Győr-Moson-Sopron megye - Az idei évad második kirándulásán, április 18-án Béli László vezetésével a Bakonyt vesszük célba. A túra nem szűkölködik majd gyönyörű természeti tájakban!

A túra tervezett útvonala: Porva-Csesznek-Nyolckaszás-Porva-Szépalmapuszta-Grófi sírkert-Kis-Holomány tető oldala-Mamutfenyő-Pálihálás-Tündérmajor-Zirc.

A túra távja 16,7 km, szintemelkedése pedig 400 m. A túrán rövidítési, illetve kiszállási lehetőség nincs.


Vár a Bakony!
Vár a Bakony!


A győri vasútállomásról a 8 óra 49 perckor Veszprémbe közlekedő vonattal indul a csapat. Vonatjegyet Porva-Csesznek vasútállomásig kell megvenni.

Várhatóan 19 óra 06 perckor érkezünk Győrbe Zircről, szintén vonattal. A teljesáru menetjegy oda 750, vissza 900 forintba kerül.

Időutazás az Esterházyak majorján

Gépkocsival csatlakozók Vinye, vagy Bakonyszentlászló állomáson szálljanak fel a vonatra, majd a túra után velünk együtt visszavonatozhatnak a gépkocsihoz.

A nap folyamán a következő csodaszép látnivalókban lesz része a természetbarátoknak: Szépalmapuszta vadászkastély, arborétuma és a grófi sírkert.

Szépalmapuszta évszázadokon keresztül az Esterházyak majorja volt, majd a rokonságukba került Pejacsevich Mikó család lett a gazdája. A 17. század óta tartottak itt ménest. 1962-től a bábolnai gazdasághoz tartozott, majd 1994-ben svájci tulajdonba került.


Szépalmapuszta.
Szépalmapuszta.


Jelenleg a fő működési terület a vendéglátás; hotel és konferenciaközpont épült, ehhez inkább bemutató jelleggel csatlakozik kis gazdaság, ahol régi, hagyományos állatfajták: magyar szürkemarha, mangalica sertés találhatók. Visszafelé elhaladunk a híres-nevezetes mamutfenyő mellett.

A híres-nevezetes mamutfenyő

Pálihálást közúton Zirc-Tündérmajor felől lehet megközelíteni, gyér autóbuszjáratai az anyaközségétől függetlenül közlekednek.

Területén bő, jó minőségű vizet adó forrás fakad, amely Borzavár és Porva fő ivóvízbázisa.

Felmerülő kérdés esetén

Észrevételeket a beli.laszlo@freemail.hu címre lehet továbbítani, illetve a túrák előtti estén a 96/320-894 -es telefonszámon tud a Vasárnapi túrák vezetője válaszolni a felmerülő kérdésekre.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyárváros rendezettebb arculatra válthat

Győr - Három éve kaotikus állapot uralkodik a volt Ringa-gyár és a lebontott Uniontext területén. A… Tovább olvasom