Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Iszapömlés: Ecettel semlegesítenek, lezárták az utat

A rendőrség lezárta a Koroncó és Rábapatona közötti utat, mert ecetsavat öntenek a Marcalba a kolontári lúg semlegesítésére.
Szerda késő este a Malomsoknál végzett mérések szerint 11,7 volt a pH érték a Marcalon, míg Rábaszentmiklósnál 11,4-es értéket mértek.

A rendőrség lezárta a Koroncó és Rábapatona közötti utat, hogy a vízügy felkészülhessen a Rába mentesítésére, a 10 alatti pH érték megtartására. Koroncónál savat öntenek a Marcalba a lúgos kémhatású vörösiszap semlegesítésére, ezért a munkálatokhoz közeli területre csak védőfelszerelésen lehet belépni.Útlezárás Koroncónál nagyobb térképen való megjelenítése


A Koroncó és Rábapatona közötti lezárás csütörtökön reggel is érvényben van, a rendőrség mindkét oldalról visszafordítja azokat, akik ezen az úton közlekednének.

Már Rábapatonán kinn a tábla. Fotó: Takács Zsolt.
Már Rábapatonán kinn a tábla, a töltésről a rendőrség visszafordítja az erre közlekedőket. Fotó: Takács Zsolt.

Olvasóink írták

 • 20. Dwatson 2010. október 10. 11:29
  „Gyakorlatilag pártállamban élünk,tehát állami felelőse nem lesz a dolognak,ezt jól átvették az MSZMP-től a Fidesznél is.A kónyi vagy a pécsi felvételek után kialakult botrány sem zavarta őket,pedig ha ez utóbbit az MSZP követte volna el biztos felgyújtották volna megint a fél országot.”
 • 19. Dwatson 2010. október 10. 11:19
  „kolombela
  Sopron a szlovák határtól több mint 100 km-re van.
  A vörös iszap nem sav hanem lúg,ugyanaz amit lefolyótisztítónak árusítanak kristályos formában.A savat a hidakról engedték a folyókba.
  Sajnos a zsidók gyűlölete lehet hogy tettekre vált,erre is fel kellene készülnünk,nem lehetett véletlen a két felderítő gépük magyarországi repülése sem...”
 • 18. Fürgeszarvas 2010. október 07. 14:51
  „16. LAZA 2010.10.07. 13:44 Ha szerinted is jó - és úgy gondolom,hogy korrekt - akkor csak gyorsítani kell az eljárási folyamaton , hogy ne húzódjon évekig , de tovább megyek ..... a konzekvenciákat már levonhatta volna azonnal pl. a környezetvédelmi államtitkár (Illés Zoltán), aki erkölcsi felelős az állam részéről ! A tulajdonostól nem várható el ,hogy lemondjon ! Rá az eljárás végén kell kiróni - a többi felelőssel együtt - az anyagi és büntetőjogi penzumot !”
 • 17. LAZA 2010. október 07. 13:51
  „Ja és ez az összemosás!
  Ember legyen aki itt kiigazodik.
  Miért jó ami nem jó?(Lord)”
 • 16. LAZA 2010. október 07. 13:44
  „15.
  Igen általában ez a folyamat ahogyan írod.
  Eltart úgy 5-6 évig.aztán születik valami ítélet forma.A másodfokon eljárók azt mondják ez az ítélet úgy ahogyan van egy nagy hülyeség! Újra az egészet.
  Közben azért történt már valami.
  A valódi bűnösök már egy hét után kirúgnak néhány nyugdíjas éjjeliőrt mert nem figyelmeztettek időben.
  Szerinted jó ez így?
  Igazságos?”
 • 15. Fürgeszarvas 2010. október 07. 12:36
  „12. Orfeusz 2010.10.07. 11:38 "Miért nem rendel el a kormány statáriumot, mert helyette egy finom simogatósdi folyik elszámoltatási kormánybiztossal és egyéb marhaságokkal a hatósági kemény intézkedések és őrizetbe vételek helyett?! " ...... Ma statárium ! Holnap pedig jön a "felkoncolni" , a nyilas időkből ismerős szöveg ! Szerintem pedig sorba kellene venni a dolgokat : 1./ Pártatlan szakértői vizsgálat (koncepciós felhang nélkül !) 2./ Felelősség megállapítása ! 3./ Felelősök megnevezése a gyári ellenőrtől kezdődően az illetékes állami vezetőig bezárólag ! ! 4./ Konzekvenciák levonása valamint önkéntes lemondások bejelentése a zsíros pozíciókról pártállástól függetlenül ! 5./ Az ügy büntetőjogi útra való terelése !... Egyszóval nem a maszatolásra , a szerecsen mosdatásra és a vak indulatra van most szükség , hanem a katasztrófa objektív vizsgálatára !!”
 • 14. muskátli 2010. október 07. 11:57
  „na végre szerda lett is is a csütörtökböl! amúgy mire jó ez a kisalföd hu és a nyugatmagyarország hu?
  szerintem a cikkekben ami itt is és ott is megtalálható, egységesiteni kéne a hozzászólásokat mert igy csak kavalkád van és lesz is. közben rajtam kivül is megjegyezte egy olvasó ezt a hibát a nyugat hu -n és ott elöbb került javitásra mint itt, ahol én már elöbb szóltam. valamilyen szisztéma nem ártana ide!”
 • 13. www0325 2010. október 07. 11:41
  „A összes érdekeltet családjával együtt oda kellene költöztetni, ahol ilyen "puskaporos hordók " vannak. Bizonyára mindent elkövetnének, hogy szabályszerűen ellenőrizzék a dolgokat, az előírásokat jobban betartanák. Akkor nem lenne ilyen!”
 • 12. Orfeusz 2010. október 07. 11:38
  „Miért a CNN-től és más külföldi médiákból kell megtudni, hogy katasztrófa történt??????????????? A rohadt timföldes banda miért nincsen már előzetes letartóztatásban? Miért nekünk kell majd megfizetni, amit a végtelenül kapzsi, az országot lerabló privatizátorok hátrahagynak? Miért nem rendel el a kormány statáriumot, mert helyette egy finom simogatósdi folyik elszámoltatási kormánybiztossal és egyéb marhaságokkal a hatósági kemény intézkedések és őrizetbe vételek helyett?! Meddig szórakozhatnak és jelenthetik fel a Nemzeti Együttműködés Kormányát még MNB-s vezetők, hogy havi 6-8 milliót vághassanak zsebre és tovább szívják a vérünket? Rendkívüli helyzetekben rendkívüli intézkedések kellenek. Ez is a jogállam része!”
 • 11. SC 2010. október 07. 11:29
  „3. hozzászólás kolombela
  "Sopron ugyanis a szlovák határ közelében fekszik"
  Majdnem,üzenem báruch nevű gyűlölködőnek! Vagy légvonalban is 60km...Tudom,a sivatagból ez közelinek tűnik...:-)))
  A többi hozzászólást inkább nem kommentálom...”
 • 10. Imcsi 2010. október 07. 10:53
  „Hogy hazánkban mennyi puskaporos hordó van, arról egy "kis" olvasmány, egy általam riportkönyveivel hitelesnek tartott írótól: http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=386&secId=34870&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Moldova+Gy%C3%B6rgy&limit=1000&pageSet=1”
 • 9. Valaki 2010. október 07. 10:08
  „Ha nem vigyázunk,lehet még ilyen katasztrófa!

  http://holahatar.uw.hu/news.php?readmore=114

  Vörösiszap - Devecser csak kezdet

  A legnagyobb pofátlanságot, - a MAL vezetők nyilatkozatai után - Gyurcsány Ferenc kapcsolat.hu site-ja követi el az ügyben.

  A címlapon egy cikk, amely a katasztrófával foglalkozik Devecser csak kezdet! címmel!

  Merthogy az almásfüzitői tároló, ami közvetlenül a Dunaparton van még ennél is ezerszer veszélyesebb, mert abba egy cég veszélyes hulladékot is elhelyezett és ott is bármikor történhet egy ilyen katasztrófa, - a cikk még korrektnek is nevezhető lenne, ha nem pont Gyurcsány Ferenc kapcsolat.hu weboldalán jelenik meg - érdemes elolvasni.

  "A mostani katasztrófának az a legnagyobb tanulsága, hogy bekövetkezhet az, amire senki sem számít. Már pedig, ha valami bekövetkezhet, arra fel lehet készülni.
  A nagy kérdés csak az, hogy mi éri meg jobban? Várni, és majd ha mindezt bekövetkezik, elkezdeni kapkodni és siránkozni, keresni a veszett fejsze nyelét, avagy felkészülni.
  Felkészülni azzal, hogy a veszélyes anyagok ártalmatlanítását folyamatosan megkezdik, a szennyező anyag fokozatos feldolgozásával csökkentik a tározóban felhalmozott vörösiszapot. Ezzel enyhíteni lehet a gátakra nehezedő belső nyomást, minimalizálva az átszakadás veszélyét.
  Egy idő után pedig eltakarítható a folyó mellől a mindenkire veszélyes hulladék.
  Ja, hogy ez sok pénzbe, esetleg milliárdokba kerül?
  Hát igen! Ebben az esetben mi vagyunk az a generáció, akinek meg kell fizetnie apáink és nagyapáink kapzsiságát, nemtörődömségét. "

  Nade kedves Gyurcsány Elvtárs! ...”
 • 8. piteam 2010. október 07. 09:50
  „Kolombela: ezt nevezik csoportkarmának.”
 • 7. csompi1 2010. október 07. 09:46
  „5. Túrabakancs 2010.10.07. 08:50

  Itt olvashatsz egy nagyobbról, meg a bálványozott amerikai törvénykezésről.....

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20101006-buffalo-creeki-katasztrofa-egy-1972es-amerikai-iszapolmes-tanulsagai.html”
 • 6. muskátli 2010. október 07. 09:31
  „"Csütörtök késő este a Malomsoknál végzett mérések szerint 11,7 volt a p....."- azt hittem hogy még csak ma van csütörtök! Nálam de fél 9 van, ott meg már az este is elmúlt? Ezekszerint Mo-t több idözóna van?”
 • 5. Túrabakancs 2010. október 07. 08:50
  „Attól tartok, hogy a katasztrófa igazi mértéke sokkal nagyobb lesz, mint
  amit a napokban felvázoltak a szakemberek. Mivel ilyen eset még nem történt
  szinte sehol a világon, /ekkora mértékű/ emiatt csak találgatnak az illetékesek
  a pusztítás mértékét illetően. Ha ilyen hamar megtörtént a halak részére értve
  a pusztulás, akkor nagyobb a baj mint sokan a legrosszabb esetet felvázolva tippelték.
  Orbán és Pintér arca a sajtótájékoztatón feltűnően gyűrött volt, ők már sajnos akkor tudtak
  valamit a károkozás mértékéről. Hogy ne legyen nagy a káosz a környező megyékben, emiatt
  majd csak lassan fogják adagolni és súlyosbítani a szennyezés hatásait az illetékesek.
  kolombela! Az izraeli kommentelők az arab szaporulattal legyenek elfoglalva, ez számukra
  sokkal veszélyesebb, mint nálunk ez a "kis" szennyezés. A mienk előbb-utóbb orvosolható,
  de az ő problémájuk csak súlyosbodni fog, sőt ez lesz a vesztük. Ezt ők is tudják, csak
  várják a csodát.”
 • 4. Madarász 2010. október 07. 08:37
  „Én hatalmas döglött és döglődő halakról hallottam ma reggel, egész éjjel őrizték állítólag a polgárőrök a folyót, mert a kisebbség haza akarta vinni a halat.

  Arról mit tudtok, hogy ezek a halak állítólag a fehérje feldolgozóba kerülnek?

  Akkor most tulajdonképpen a mérgezett halakat megetetik az állatainkkal és rajtuk keresztül velünk?”
 • 3. kolombela 2010. október 07. 08:36
  „Az izraeli média reagálása a katasztrófára, plusz zsidó kommentek.
  Azt hiszem semmiféle magyarázatot nem kell hozzáfűzni, ez magáért beszél.

  "Izraeliek gúnyolódnak a katasztrófán: "A magyarok által meggyilkolt zsidók vérétől vörös a falvak földje"
  Veszélyhelyzet Magyarországon: Óriási területeket öntött el a gyilkos sav főcímmel a Jediot Áháronot héber nyelvű napilap videó- és fotómelléklettel közöl részletes beszámolót a dunántúli ökológiai katasztrófáról. A nyugati hírügynökségek jelentésein alapuló, jól szerkesztett, informatív anyaggal nincs semmi bajunk, ám néhány olvasói kommentár ezúttal is bizonyítja azt a határtalan gyűlöletet, amellyel Izraelben egyesek viseltetnek a magyar néppel szemben.
  A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása nyomán bekövetkezett ökológiai katasztrófa, a dunántúli magyar nép megpróbáltatásinak hírét Izraelben némely zsidók a szokásos módon kommentálják: Isten vagy a Sors jogos bosszújának tekintik a második világháborús vélt vagy valós szenvedéseik miatt. Ellenvélemény szinte alig van, pontosabban ezúttal volt egy, az sem zsidó, hanem évtizedek óta Izraelben élő magyar ember. A többi beíró a megszokott szókészlettel és mennyiségű magyargyűlölettel fejti ki véleményét a magyar népet ért legújabb csapásról, amelyet ők természetesen a ,,bosszúállás Istenének" tulajdonítanak, s az egyiptomiakat ért bibliai tíz csapáshoz hasonlítanak.
  A mocskos kommentárok közül most nézzünk egy-két véleményt, amelynek vallói remélhetőleg nemsokára a magyar állampolgárságot is elnyerik:
  Isten megbünteti azokat, akik elítélik Izraelt. (A)

  Az egész úgy néz ki, mint a gulyásleves. Igen-migen.

  Testvéred kiontott vére (a magyarországi zsidóké) kiált hozzám a földről? A hírekben szereplő és más magyarországi körzetekben hajdan több tízezer zsidó élt, akiket a magyarok saját kezűleg gyilkoltak meg. A falvak földje ezért a meggyilkolt zsidók vérétől vörös, s nagyon jelképes, hogy hetven esztendővel később ezeket a falvakat elönti a ,,vörös" és mérgező sav. Nemsokára beköszönt a tél, s úgy néz ki, hogy ekkor teljesen elárasztja őket az ,,Úr, a bosszúállások Istene" (Zsoltárok 92,1 - H. J.). (Járon, Közép-Izrael)

  A vér csapása után föl kell készülni a békákra (Joszi)

  Nemsokára ezzel is minket gyanúsítanak, azt mondják majd, hogy mindez a magyarok kiontott vére... Kitelik tőlük (Zsidócska)

  Sopron az a hely, ahonnan táborokba vitték a zsidókat. (Nem értjük, hogyan jön ez ide, de gyűlölködésnek nem rossz - H. J.). Sopron ugyanis a szlovák határ közelében fekszik, s ide gyűjtötték egybe a magyarországi zsidókat, mielőtt útnak indították volna őket a megsemmisítő táborokba. Úgy néz ki, hogy az életben semmi nem történik véletlenül. Ám a mostani vörös sav sem képes lemosni a zsidók megsemmisítése szörnyű gépezetének szégyenfoltját. (Báruch)

  Összeállította: Hering József"”
 • 2. solyomszem 2010. október 07. 05:18
  „követ hordtak a bukógát készitéséhez,reggel 7-től kint leszek majd napközben vázolom a helyzetet.”
 • 1. holuvera 2010. október 07. 04:15
  „Akkor azért jártak egész éjjel a billencsek!! Rengeteg földet vagy betont vagy nemtudom mit hordtak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iható a győri vezetékes ivóvíz

Győr ivóvíz ellátását a Szőgye és Győr-Révfalu térségében lévő parti szűrésű kutakból biztosítja a… Tovább olvasom