Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Iszapbirkózás: 64,6 millió forintba kerül az adyvárosi tározótó felújítása - fotók

Az adyvárosi 1-es számú tározótó kotrási munkálatai idén december végéig befejeződhetnek. Jelenleg a kivitelezés egyik leglátványosabb része, a tó leeresztése zajlik.

"A kivitelezési munkák során eltávolítjuk a tó fenekén felgyülemlett 1250 köbméter nádgyökérrel kevert iszapot, valamint 2000 köbméter finomszemcsés mederanyagot.

A kotrási munkálatok végeztével a tározótó kapacitása jelentősen, körülbelül 32 ezer köbméterre növekszik.

Az iszap és mederanyag eltávolításával kevés csapadék esetén is biztosítható lesz legalább egyméteres vízállás, melynek köszönhetően várhatóan megszűnik a nyári meleg időszakokra jellemző bűzhatás és gyakori halpusztulás" – mondta Neumann Zoltán az október közepén kezdődött munkálatokról.


Videó: Oxygen.


A kivitelező cég ügyvezetője hozzátette: "a beruházás részét képezi még egy új iszap- és olajfogó műtárgy létesítése, így a területre lehulló csapadékvíz szennyeződésektől mentesen kerül majd a tóba".


Fotók: Cseh Róbert.

"Jelenleg a kivitelezés egyik leglátványosabb része, a tó leeresztése zajlik. Más kérdés, hogy a tó felújításának ezen szakasza okozhatja a legtöbb kellemetlenséget a környéken lakók számára, mivel a tó kotrása, illetve a kikotort iszapos anyag szikkasztása büdös szagot áraszthat.

Bízunk azonban benne, hogy a kivitelezés őszi és téli időszakra történő időzítésével a kellemetlen hatás csökkenthető" – közölte Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP), Adyváros önkormányzati képviselője.

A beruházás megvalósítása 64,6 millió forintba kerül; a finanszírozás 90 százalékát pályázaton nyerte a győri önkormányzat.

Arra a kérdésünkre, hogy várhatóan mikor fejeződik be a beruházás, Radnóti Ákos úgy válaszolt: "a tározótó kotrási munkálatai december közepéig tartanak, míg a tározótó teljes felújítása 2013 áprilisában zárulhat le".

Ide kattintva tekinthetik meg videónkat a kotrási munkálatokról! 


Olvasóink írták

 • 17. Krittyke92 2012. november 20. 17:52
  „Ez az egész felháborító, úgy ahogy van !! minden tökretesznek amit csak lehet... ezt a "szép " tavat fel lehetett volna újítani is és maradt volna " zöld övezet... És valószínű hogy nem 64,6 millió forint lett volna... -.-" De az okosok tudják mire vágynak az emberek...tegyük tönkre még az emberek emlékeit is.. ;)”
 • 16. lacivélemény 2012. november 19. 12:19
  „Háté !
  1,Van olyan szabály, hogy a hozzászólásoknál csak a cikkhez lehet hozzászólni? Szerintem nincs....egymás irományairól is lehet vélemény alkotni....mint látod nem is moderáltak ki....téged azért elég sűrűn szoktak.

  2,Utóbbi hozzászólásaiddal ismét engem igazoltál...
  Nem érted miért nem tiltakoznak a környezetvédők?....hát az helyzet, hogy a környezetvédelemhez is annyit értesz, mint pl. az útépítéshez....vagy hogy ahhoz,hogy mi mennyibe kerül. Semmit.

  Azért nem tiltakoznak a környezetvédők, mert ha ez a munka elkészül, akkor lesz ez a pöcegödőr ismét alkalmas az "életre"(legalább nézd meg a kisfilmet).
  Szokták a balatoni strandokat is időnként kotortatni(amúgy ez a vízminőségnek is nagyon sokat számít) és az is nagyon drága szokott lenni...ez van

  Az abdai kerékpárút építésénél nagyon sajnálod az akác és nyárfákat...
  nos, a projekt rendelkezik építési engedéllyel...azért nem támadták meg a környezetvédők, mert nyílván a kivágott fák helyett a kerékpárút mentén kisfákat telepítenek(nagy valószínűséggel többet és rendezetten)

  Amúgy látom a fákhoz sem értesz...az akác és nyárfa a legjobb tüzelő alapanyag.....országossan azokat vágják mindenfele(a te logikád alapján megfagyhatna az egész ország!)...

  Na, ilyen ostoba emberrel mint te elpazaroltam az életemből 5 percet...”
 • 15. ildancs20 2012. november 19. 09:19
  „Épp itt volt az ideje a tó felújításának! Már 15évvel ezelőtt is büdös volt nyáron, persze még nem ennyire!
  Ha lenne eszük akkor szépen megcsinálnák, pl.: híd vagy benyúló stég..... A belvárosi üzletek azért mennek tönkre, mert drágák és nehéz őket megközelíteni! Bár tegyük hozzá, nem a sétával van bajom, leparkolnék én messzebb is, de a parkolási árak borzalmasak. Meg a csodálatos parkolóház (Jókai) amit a lányos autóknak találtak ki!!! Több parkolóhely kevesebbért, és már is lendülni fog a kereskedelem ott is!”
 • 14. háté 2012. november 16. 11:41
  „"Kegyetlenebb hódítóval nem volt még dolga a magyarnak" - az izraeli felvásárlás ellen tüntettek Százhalombattán

  "Ha ez így folytatódik tovább, szellemváros leszünk, hasonlóan Ózdhoz és Komlóhoz, de talán az egész országhoz, amit hamarosan bevándorló rágcsálók, csupasz farkú patkányok lepnek majd el" - hangzott el a tüntetésen.”
 • 13. háté 2012. november 16. 11:20
  „Valamit nem értek, - nem tiltakoznak a természetvédő, a növény/nád/kiszedése miatt ezáltal a madarak fészkelőhelyei miatt - a pénz, a megalkuvás némít?
  - nem tiltakoznak a természetvédők, az abdai bicikli út mérhetetlen barbár fakivágásán 91db nyárfát, 47 akác, egyéb fa kivágása okán. / azok a fák-40-50 évesek voltak/ - a pénz némít?

  12. juhit- egyetértünk! - mit is ígért a műlovas-polgármester? - minden Győriért, minden kiskereskedőért dolgozik, nem lesz párttag! - hazudott, és hazudik.
  Aki ilyen gyökerekkel- háttérrel rendelkezik attól jót ne várj. Szolzsenyicin megmondta!”
 • 12. juhit 2012. november 15. 23:23
  „A belvárosi üzleteket semmi más nem teszi tönkre, kizárólag a drága vagy a lehetetlen parkolás. Vagy egyáltalán nem lehet megállni egy üzlet közelében sem, vagy csak horribilis összegért. Ezért mennek jól az ilyen üzletek, mert van ingyenes parkoló, és cipekedni sem kell.

  Sztem ha nem erőltetné Győr a "nagy sétálóutca kultuszt" az egész belvárosban, akkor nem hanyatlana ilyen mértékben az ottani kereskedelem.”
 • 11. háté 2012. november 15. 22:51
  „10. - Azt mondta tanárom, ha valaki nem tudott hozzászólni egy témához: ha nincs véleményed, maradj csendben, ne másokba keresd a hibát, amikor az benned van!
  "Szegény" lehetsz, hogy még véleményt sem tudsz írni egy cikkről!
  - amit írtál minősít, - nulla.”
 • 10. lacivélemény 2012. november 15. 21:53
  „háté mindenhez ért...legalábbis azt hiszi...ostoba egy ember vagy barátocskám”
 • 9. háté 2012. november 15. 21:32
  „Ha a multinak nem adják el a területet, akkor is kiiszapoltak volna? - mindenhol multi-kulti,---
  Miközben siralmas látvány a belváros, sorra zárnak be az üzletek, az önkormányzat nem törődik a házakkal!
  Vajon véletlen? - nem, tudatosan teszik, köszönhető a városvezetésnek. - az idegeneknek készítik a területet?”
 • 8. háté 2012. november 15. 21:23
  „5.-6.- oszt látom bent vagytok rendesen!”
 • 7. szabadságharcos 2012. november 15. 20:31
  „Ez nagyon kellett már.”
 • 6. juhit 2012. november 15. 20:20
  „4.

  Talán csak az a baj, hogy Te nem állsz a "tapsolók" között, nem? :)”
 • 5. Agent 2012. november 15. 20:09
  „4, te nyilván egy szál lapáttal olcsón megcsináltad volna:)”
 • 4. háté 2012. november 15. 19:19
  „Borzalmas pénzeket tapsolnak el!”
 • 3. s/p/s 2012. november 15. 18:59
  „1
  balfsz, olvass kiskegyedet akkor”
 • 2. Hunicum 2012. november 15. 18:51
  „Hova vitték a vizet? :D”
 • 1. ATXadmin 2012. november 15. 16:12
  „k unalmas hogy ezen lógtok már napok óta.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülést tartott a Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum Győrben

Csütörtökön délelőtt Győrött tartotta ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési… Tovább olvasom