Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Iszap, kosz, vízkárok városszerte

Győr - Az ár levonultával iszap, kosz és tönkretett virágágyások maradtak a Radó-szigeten Győrben. Ezek helyreállítása a takarítás befejezése után következik. A vízisportcentrum legalább még két hétig zárva lesz.

A Duna és a Rába apadásával egy időben megkezdett vízkár-elhárítási munkákat tovább folytatta a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. A társaság szóvivője, Nagy Csaba érdeklődésünkre elmondta, a Móricz Zsigmond rakpartot hétfőn még nem „adta vissza" a Mosoni-Duna. Ennek ellenére folytatva a vasárnap megkezdett munkát, nagy nyomású mosóadapterrel szerelt autóikkal tisztítják a víz alól felszabadult területeket.

– A Radó-sziget virágágyásaiban sajnos nagy kárt tett az árvíz, ezeknek a rendbetétele jelentős feladatot ad cégünknek. Emellett a kavicsos sétányok gereblyézése, s ezzel együtt kiszárítása is sok tennivalót ad munkatársainknak – tudtuk meg Nagy Csabától.

A Győri Vízisportcentrum – volt GYÁÉV – uszoda is felszabadult az ár alól, de még nem tudja fogadni a vendégeket.

A GYÁÉV-uszodában az alagsori öltöző és csónaktároló takarítását végzik. A mélyebben fekvő helyekről még szippantani is kell. Fotó: Bertleff András
A GYÁÉV-uszodában az alagsori öltöző és csónaktároló takarítását végzik. A mélyebben fekvő helyekről még szippantani is kell. Fotó: Bertleff András

– Jelenleg a károk felmérését végezzük a villamos gépházban. A diáköltözőben és a régi csónakház aljában még most is áll a víz, amit a mélyebben fekvő helyekről is ki kell szippantatni – mondta elöljáróban a létesítmény vezetője, Domsits Károly.

Eddig mintegy 20 köbméter hordalékot gyűjtöttek össze és s szállíttattak el a „GYÁÉV"-ből, s folyik a zöldterület tisztítása, rendbetétele.

– Szeretnénk két héten belül kinyitni, minden időt kihasználva takarítunk, rajtunk nem múlik – jegyezte meg Domsits Károly.

A Rába Quelle által működtetett városi strandfürdő területéről is a vártnál lassabban húzódott vissza az árhullám után a víz. A társaság általános igazgatója, Horváth Cs. Attila tájékoztatása szerint a takarítás, fertőtlenítés és medencefeltöltés után jó esetben várhatóan már a hét végén tudják fogadni a fürdővendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló óvoda, bővülő iskola

Győrújbarát - Óvodaépület, valamint az általános iskola korszerűsítésére és új épületszárny… Tovább olvasom