Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Ismét tolvaj járt a győri a városházán

A polgármester laptopja után most több dolgozónak a mobiltelefonját és pénztárcáját lopta el egy besurranó tolvaj a győri városházán.
Tolvaj járt szerdán ebédidőben a győri városházán. Ez már a második lopási ügy négy hónapon belül. A Kisalföld november 2-án számolt be arról, hogy ismeretlen tolvaj ellopta Borkai Zsolt polgármester 380 ezer forintot érő hordozható számítógépét. Az elkövető még nincs meg.
– Valaki bement az első emeleten lévő ügyviteli irodába, s míg a kolléganők ebédelni voltak, pénztárcákat és mobiltelefonokat vitt magával, köztük nagy értékű is volt. A pénztárcákban személyes iratok és bankkártyák is voltak – tájékoztatta lapunkat a városháza szóvivője, Bakács László.

A szóvivő hangsúlyozta, az ügy felveti annak a szükségességét, hogy a nyitott városháza megtartása mellett a város vezetése elgondolkozzon a biztonság javításán. A tavalyi lopás után – amikor a polgármesteri folyosót lezárták – most meg kell oldani, hogy az épület más részein se mászkálhassanak ellenőrizetlenül ki-be az emberek.

A rendőrség lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Reinhoffer Csaba alezredes lapunk érdeklődésére elmondta, hogy van személyleírásuk a feltételezett elkövetőről, aki a pénztárcákból összesen 25 ezer forintot, két bankkártyát és személyes iratokat vitt magával.
A látókörbe került nő 50 év körüli, 165 centi magas, ápolatlan szőkés haja van, félhosszú barna kabátot visel. Pt az egyik irodából látták kijönni.

Az alezredes megjegyezte, hogy a nő leírását minden járőrnek kiadták, s a városban éppen folyó akció során ellenőrzik azokat, akikre a személyleírás ráillik.

Lapunk megtudta, hogy tegnap jegyzői fogadónap volt, emiatt a szokásosnál is többen jártak a tornyos házban. Volt olyan dolgozó, aki meg is szólította a nőt, aki nem válaszolt arra a kérdésre, hogy „mit keres ott". Úgy tudjuk, a feltételezett elkövetőt nem zavarta, hogy az egymásba nyíló irodák egyikében néhányan dolgoztak. P nyugodtan járkált a magukra hagyott helyiségekben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél hónappal késik az újvárosi akcióterv

Másfél hónappal elhalasztotta a győri önkormányzat az Újváros rehabilitációjára szóló akcióterv… Tovább olvasom