Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ismét nem működnek a sorompók Győrszabadhegy és Győrszemere közötti szakaszon - fotók

Szerda reggel ismét feltorlódott a kocsisor Győr és Győrújbarát között. Pénteken hasonló volt a helyzet, a sorompók ugyanúgy nem működtek. Az autósok dühe érhető.
A MÁV-ot megkerestük az ügyben, ezt a közleményt adták válaszul:
"A Győr-Celldömölk vasútvonal Győrszabadhegy és Győrszemere közötti szakaszán biztosítóberendezési kábel hiba miatt nem működnek a sorompók, ezért a vonatok – az előírások szerint – lassabban haladnak át az átjárón.

Fotók: M.M

Kérjük, hogy a közlekedésben résztvevőket, hogy a KRESZ előírásai szerint, körültekintően közelítsék meg a kereszteződéseket!

A MÁV szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán. A helyreállítás végéig 10-20 perccel hosszabb menetidőre számítsanak az erre utazók.

A műszaki hiba okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink valamint az autósok szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük."

Olvasóink írták

 • 17. Goldmund 2012. december 10. 12:16
  „15. orbison 2012.12.05. 19:31

  Ha sötét a jelzőberendezés akkor át szabad hajtani (és ha fel van nyitva a sorompó, akkor át is lehet). Csak éppen meg kell állni és körülnézni. Megj.: körülnézni még fehér jelzésnél is kéne ám (amit a nagyokos autósok jelentős része még csak nem is tud)!

  Ha viszont úgy romlott el, hogy folyamatosan pirosat mutat, akkor a KRESZ szerint tilos átmenni.

  A "nem működik" számomra elsősorban a sötét jelzőberendezést jelenti, ui. a folyamatosan piros jelzésűre azt mondanám: rosszul működik.

  Tehát - állításoddal ellentétben - egyáltalán nem mindegy, hogy a nem működő (=sötét) jelzőberendezés mellett fel van-e nyitva a sorompó (lehetséges-e az áthajtás) vagy nem.

  Ebből adódan nem volt világos, hogy a torlódásnak volt-e a reális oka, vagy csak a sok mafla gyönyörködött a sötét jelzőberendezésben - miközben azt képzelte magáról, hogy ő "zsigerből szabálykövető".

  A későbbi hozzászólások nagyjából megvilágították a helyzetet: eszerint volt, amikor állandóan pirosat mutatott a jelzőberendezés, ilyenkor természetesen érthető a torlódás és a bosszankodás is.”
 • 16. Mankapunka 2012. december 06. 00:50
  „orbison

  Azért írtuk,mert nem tudtuk akkor,hogy melyik szitu van érvényben.”
 • 15. orbison 2012. december 05. 19:31
  „Goldmundról nem tudom mit csinál, de Mankapunka Te sofőr vagy, ha jól sejtem.
  Hát legalább Te emlékezz, hogyan kell viselkedni egy nem működő (és ez esetben mindegy, hogy nyitott, vagy zárt) sorompó esetében.
  És akkor már érthető, miért van torlódás. Van, aki az életét félti, van aki a pénzét, valaki meg zsigerből szabálykövető.

  Szerintem a MÁV-nak kellett volna a rendőrségtől forgalomirányítást kérni. Meg ugye van polgárőrség is, ha már saját forgalomirányítást nem tudnak biztosítani.”
 • 14. urbaniastapista 2012. december 05. 18:57
  „9-kor már volt két jelzőőr meg egy vezérlőszekrényt szellőztető ember a Malomnál.”
 • 13. toing 2012. december 05. 16:12
  „3. ntomasz 2012.12.05. 11:05
  "Az autósok dühe érhető."

  De most őszintén: kit érdekelnek az autósok? Szerinted az autósok nem járnak dolgozni?”
 • 12. westminster 2012. december 05. 15:25
  „ugye ezt te sem gondoltad komolyan?
  a máv leépítette a bakterok zömét, a maradék 12 órázik, mellette ilyen extra ellátásra nincs idejük.”
 • 11. zotya975 2012. december 05. 15:01
  „Csanakon az egyik sorompó zárva volt és pirosat mutatott a másik meg nem működött. Namármost a Kresz szerint ugye a tilos jelzésen nem szabad áthaladni a vasúti átjáró közvetlen közeláben tolatást és megfordulást végrehajtani tilos, így tehát a szabály szerint ott állsz az idők, vagy a szerelők végezetéig.Én átmentem anem működő sorompón ahogy azt csinálni kell. Úgy hallottam győrban büntették a piroson áthaladó autósokat, arra a kérdésre hogy ugyan már ha éppen itt leledzenek a rend éber őrai miért nem irányítják a forgalmat vagy mittudomén az volt a válasz hogy az nem az ő hatáskörük hanem a MÁV-é. Ők csak azt nézik hogy pirosan villog , aki átmegy 30 ezer, éééés pont.”
 • 10. Kftimi 2012. december 05. 13:21
  „Nem azért, de ilyen esetbe kézi irányítót kéne küldeni az átjárókba, a sorompókat pedig fel kéne nyitni...”
 • 9. csibe87 2012. december 05. 12:15
  „Reggel Abda-Börcs között sem működött. :)”
 • 8. Lacika62 2012. december 05. 11:56
  „Ha elkések a munkahelyemről ki ad igazolást????”
 • 7. nbalint91 2012. december 05. 11:30
  „5. Igen, ez valóban dühítő, de most legalább nem voltak lezárva a sorompók, így, bár elvileg meg kéne állni körbenézni, a gyakorlatban "lelassítva" azért tud haladni a forgalom. Sajnos ez múlt hét pénteken nem így volt, amikor nem engedték fel a sorompókat nagyon hosszú ideig. Illetve azért megjegyezném, hogy elég forgalmas ez a vasúti szakasz, szinte óránként közlekedik vagy személy, vagy gyorsvonat mindkét irányból. Tehervonatok javarészt az esti órákban közlekednek erre. Egyébként a vasúti közlekedésben is vannak ilyenkor fennakadások, a 10.40 kor indult vonat még csak most hagyta el Ménfőcsanakot.”
 • 6. urbaniastapista 2012. december 05. 11:23
  „A győrújbaráti átjáró pirosat mutatott reggel fél 8-kor. Múlt pénteken is, csak akkor nem volt köd és sokkal több bátor/leleményes sofőr kikerülte a sorompót. De ma a köd miatt ezt senki sem merte bevállalni.
  A Máv valami csőtörésről beszél, hogy az volt a hibás: http://iho.hu/hir/fennakadas-a-10-es-vonalon-121205
  Hol?”
 • 5. Mankapunka 2012. december 05. 11:09
  „Így van,ahogy Goldmund írja. Nem tudjuk,hogy mi most a téma? Nem tudnak az emberek egy egyszerű vasút átjárón átmenni,ahol napi 8 pár személyvonat jár,meg pár teher,és csak egy vágányon kell átmenni.”
 • 4. nbalint91 2012. december 05. 11:09
  „2. Reggel óta sötétek a jelzőberendezések Ménfőcsanak összes vasúti átjáróján. Ménfőcsanak-felső megállónál jelenleg szerelők dolgoznak.
  Ez nem az első, múlt héten pénteken az összes sorombó le volt zárva, ezáltal hatalmas késések voltak, főleg a buszközlekedésben. Korábban is volt már ilyen, kb. 2 hónapja egyik este ugyanez volt.
  (Ezúton is szeretném megköszönni a péntek reggeli Győrújbaráthegyről érkező busz sofőrének, hogy leleményességével biztosította az utasok eljuttatását a város felé. Neki köszönhetően időben be tudott érni egy zsúfoltságig tele lévő busz minden utasa.)”
 • 3. ntomasz 2012. december 05. 11:05
  „"Az autósok dühe érhető."

  De most őszintén: kit érdekelnek az autósok?
  A lényeg sokkal inkább az, hogy a Volán járatok nem értek be időben, így a munkahelyekről rengeteg ember késett. Sőt a kedves KVRT volt olyan pofátlan, hogy az Ipari parkba nem akart extra járatot indítani a későknek, ellentétben az Audival, ahova ez teljesen normális volt, és automatikusan meg is tették. Az Ipari park felé reklamálni kellett. Nagy nehezen ráálltak. :( Szégyen és gyalázat!”
 • 2. Goldmund 2012. december 05. 10:04
  „Nekem ebből a cikkből pont a lényeg nem látszik.
  Most a "nem működtek" azt jelenti, hogy sötét a jelzőberendezés és nyitva a sorompó? Mert akkor nincs kocsisor, ellenben érthető, hogy a vonatok lassabban haladnak, vagyis késnek.
  Ha viszont a "nem működtek" azt jelenti, hogy leengedve maradt a sorompó, akkor a kocsisor és az autósok dühe érthető, viszont minek lassít a vonat?
  Magyarázatra szorul továbbá a fenti galibát okozó "kábelhiba" szó is. Most itt arról van szó, hogy barna honfitársaink ismét színesfémet loptak? Vagy csak a leamortizálódott berendezés (aminek javítására, cseréjére 20-30 éve nincs pénz) egy ponton ismét felmondta a szolgálatot?”
 • 1. goldboy 2012. december 05. 09:31
  „Gondolom, a rend éber és bátor őrei szorgalmasan csökkentik a a költségvetési hiányt. Az autósok segítségével...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészülés a rendkívüli téli időjárásra

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal adott otthont szerdán annak a közös sajtótájékoztatónak,… Tovább olvasom