Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ismét munkába álltak a karácsonyi fodrászok

A Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola fodrásztanulói tavalyi sikeres "vendégszereplésük" után ismét ellátogattak a győri Segítőházba, hogy a bentlakók haját levágják.

Vámosiné Zalka Ágnes szakoktatót tavaly kereste meg Gasztonyi Péterné fodrászmester az ötlettel, hogy segítsenek azoknak az embereknek, akik a likócsi Segítőházban laknak.

Ők azok, akik ahol csak tudnak, spórolnak, és a fodrászt már évek óta hírből sem ismerik. Sütő Csaba, a Segítőház vezetője örömmel fogadta ismét a felajánlást.

A Kossuth adott fodrászeszközöket, és a diákokat a helyszínre szállította. Csaknem húsz tanuló ment el a hajléktalanokhoz. Ők, akárcsak a társaik, akik tavaly jártak ott, csak kedvező tapasztalatokról tudtak beszámolni a közel kétórás, csaknem hatvan ember frizuráját rendbe tevő akció után.

Elmondták, hogy a Segítőházban élők sorsa megindító, és nagyon sokszor nem is tehetnek róla, hogy ilyen helyzetben vannak. Jó fodrászhoz illően elbeszélgettek a kuncsaftokkal, akik közül volt, aki már egy éve erre az eseményre várt, hiszen a tavalyi nyiratkozás óta nem látta olló a haját.

Gasztonyi Péterné, az ötletadó elmondta: szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy a Kossuth-iskolában tanulók megismerjék a Segítőházat, az ott élőket és segítsenek nekik.

Ez a fajta gyakorlat nemcsak a szakmai tudásukat gyarapítja, de emberiességből is jó példát adnak és kapnak. Hiszen a fodrászszakma egyik sarokpontja, hogy a kuncsaftokkal is, nem csupán a hajukkal kell foglalkozni.

Egy jó frizura pedig a lelket is ápolja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év utolsó táncháza Győrött a VOKE-ban

A Cserefa zenekar moldvai csángó népzenét játszik és táncokat tanít december 15-én (szombaton) 20… Tovább olvasom