Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Ismét működik Győr honlapja

Megújult – szerkezetében áttekinthetőbb, gyorsabb és modernebb – formában ismét használható a www.gyor.hu.

Csütörtökön a városházán sajtótájékoztatón mutatták be Győr hivatalos, megújult internetes honlapját, amelyet jelképes gombnyomással (egy kis technikai malőr következtében saját laptopja segítségével) Borkai Zsolt polgármester indított útjára. A honlapot, mint lapunkban többször írtunk már róla, a meghívásos pályázaton nyertes Different Kft. készítette el a szerződésben vállalt határidőre. Az önkormányzat a korábbi honlapot 6 millió forintos megbízási díjért és havi félmillió forintos szoftverkövetési és karbantartási díjért üzemeltette, a Different Kft.-vel kötött szerződés 2 millió forintról (plusz áfa) és évi egyszeri 300 ezer forint karbantartási díjról szól. (A honlap anyagairól, frissességéről a polgármesteri hivatal gondoskodik.)

A flash alapú nyitóoldalon szembetűnően választási lehetőség elé kerül a böngésző: turista vagyok, győri vagyok, üzletember vagyok. Ezek közül választva jelenik meg a kívánt tartalom. A nyitólap bal oldali sávjában felül mindig a város legaktuálisabb eseménye található, alatta a webkamera panorámaképe nézhető. Itt van a város térképe is, ezen egyelőre az utcanevekre lehet rákeresni, de a lehetőség bővülni fog például a buszhálózattal, a fontos intézményekkel. Ugyancsak a kezdőlapon találhatók még egyebek között a fotógalériák, a képek innen akár közvetlenül nyomtatóra is küldhetők.

A „győri vagyok" címszó alatt találhatók többek között a város hírei, a közgyűlések anyagai, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal (képviselők, bizottságok, irodák, azok elérhetősége, dokumentumaik, jelenleg még feltöltés alatt). Külön szerepel a kultúra, a sport, az ifjúság, a civil szervezetek és sok egyéb, amire egy győri lakos kíváncsi lehet.
A „turista vagyok" kategória információi német és angol nyelven már most is elérhetők, a tervek szerint bővülni fog a nyelvi választék. Az „üzletember vagyok" rovatban egyebek között befektetési lehetőségekről, szálláshelyekről, konferenciákról, a város jogszabályairól, érdekképviseletekről olvashat az érdeklődő.
Az oldal megnyitásakor a városházi toronyzene dallamai köszöntik a látogatót.

Kapcsolódó anyagok >>

Gyor.hu: hasznos,''második látásra'' (2006-10-04) >>
Megújult a gyor.hu (2005-06-23) >>
Nem szűnt meg, csak megújul Győr honlapja (2007-01-10) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár kétmilliójáért háborog a Fidesz

A Fidesz győri városi vezetősége felháborítónak tartja, hogy Molnár Csaba azt követően is, hogy… Tovább olvasom