Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Ismét javítják a burkolatot a Jedlik utcában Győrben

Megint felszedték a köveket a Jedlik Ányos utcában Győrött. Soha nem készül el vagy folyton megújul?
Amióta tavaly év végén elkészült a belváros ékének tartott szakasz,
másodszor kell javítani, igaz, garanciában. Most az derült ki, hogy a burkolólapok közé túl keskeny hézag került, a melegben ugyanis a „meghízott" kövek egymást törték össze.

Soha nem készül el vagy folyton megújul? Attól függ, honnan nézzük. Egy biztos, a Frigyládával és az új szökőkúttal gazdagított Jedlik Ányos utcában megint kerülgetni kell pár napig az elkerített munkaterületet. Tegnap kora reggel kezdődött a munka, a kivitelező a Dr. Kovács Pál utca kereszteződésében 180 négyzetméteren cseréli ki az olasz mészkő burkolólapokat.

– Ezen a szakaszon tavaly novemberben került sorra a burkolás, jellemzően nulla fok körüli hőmérsékletben – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, a munkát megrendelő Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője. – Ez önmagában nem baj, a kötőanyagot, illetve a ragasztóanyagokat fagyálló adalékkal dolgozták be. A tél elmúltával azonban egyre világosabban látszott, hogy a fugatávolságok és a dilatációs – hőtágulási – munkahézagok mérete kicsi. A hő és a terhelés hatására a kövek egymáshoz feszültek, és megrepedtek, széleik lecsorbultak. Ez elsősorban olyan helyeken látható, ahová hosszabb ideig süt a nap, és nagyobb a forgalom. Ilyen a Dr. Kovács Pál utcai csomópont, ahol – miután a júniusban megrendelt kövek most érkeztek meg – első ütemben kedd reggel elkezdődtek a munkák. Ez garanciális hiba, illetve hiányosság, nem közpénzből történik a javítás. Ennek ellenére nem örülünk neki, de tudomásul kell venni, hogy ahol emberek dolgoznak, ott hiba is előfordul. Ezért van a garanciális jog, amivel a város él is.

A műszaki vezető kérdésünkre elmondta: a szavatosság, a „kötelező alkalmassági idő" törvényes ideje tíz év, ami minden javítás után újraindul. Az ép köveket a kivitelező egyébként visszateszi és csak a sérülteket cseréli ki. A munka jövő hét csütörtökre, a bornapok nyitányára befejeződik.

Az első javítás. Májusban a keresztirányú díszítősorokat alkotó vörös porfírelemeket cserélték ki, mert eltért az elképzelésektől. A tervezők eredetileg kevésbé rusztikus és a sík burkolathoz jobban illeszkedő köveket szerettek volna. A garanciális munka kilencven négyzetmétert érintett.

A kövek elsősorban ott sérültek, ahová hosszabb ideig süt a nap és nagyobb a forgalom. Ilyen a Dr. Kovács Pál utcai csomópont.
A kövek elsősorban ott sérültek, ahová hosszabb ideig süt a nap és nagyobb a forgalom. Ilyen a Dr. Kovács Pál utcai csomópont.
Fotó: Mészáros Mátyás


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. apex 2012. augusztus 31. 17:02
  „Talán néhány fát is elültethetnének hozzá kényelmes háttámlás padokat elhelyezve. Több lenne az árnyék, kevesebb kő menne tönkre és az emberek is kellemesebben éreznék magukat. Nem kellene a Széchenyi téri gagyi stílushoz ragaszkodni.”
 • 24. Tündenéne 2012. augusztus 17. 14:32
  „Aha, tegnap már egy másik területen bontogattak, és még ott van a szódásszifon melett is egy nagy adag kő... :-/”
 • 23. vonLichthofen 2012. augusztus 16. 23:37
  „Ez az egész Nap ügy arra emlékeztet amikor a Baróti Lajos azzal magyarázta a válogatott csúfos vereségét, hogy a kapufa négyszögletes volt. T.i. ha gömbölű lett volna akkor bemegy.
  Ha a nap nem süt oda akkor a burkolat még hosszú évekig ellett volna mint a befőtt.
  Emlékszik valaki arra, hogy az utolsó húsz évben bárminor is sűrű tökönrúgással illették volna azt a vállalkozót, átvevőt, városházi ellenőrt aki ilyen szar munkát készített vagy átvett?
  Én csak a Via Appiaüra gondolok és elfog a harci idegesség.
  Kinek a kezében van a városom, kinek a kezében van Magyarország?”
 • 22. Tündenéne 2012. augusztus 16. 17:57
  „7. Mankapunka 2012.08.15. 11:24

  Te nem jársz ott (az jó nekünk is) mi viszont, tudod, páran arra lakunk, szóval muszáj arra járnunk... És ez az állandó feltúrás-javítgatás bizony nagyon zavaró.

  Egyébként azt nem értem, hogy most mi van ezzel a nappal? A többi részét nem süti a köveknek, csak azt ott, azon a területen??? Vagy szép sorban kijavítják majd az egészet? :( ááááááááááááááááá..........”
 • 21. Mankapunka 2012. augusztus 16. 11:19
  „mir

  Nem leülni kell oda,hanem a drága teraszokra,hogy költsd a pénzt,és legyen bevétele a városnak is.
  Ennyire nem láttok az orrotok elé,mi megy itt?

  Ezért vagyok gonzoval,ő legalább talpraesett.”
 • 20. mir 2012. augusztus 15. 19:45
  „14. okostojas007 2012.08.15. 14:48

  :))”
 • 19. mir 2012. augusztus 15. 19:40
  „Mondjuk a Frigyláda szobor aljára elhelyezett padok is megérnek egy misét. A turisták lépcsőnek használják + olyan furmányosan félkörívben lett lerakva egymás fölé, hogy egy csomó helyet elvesz a leüléshez így kevesebben férnek el rajta mint aminek elsőre látszik :) Nem beszélve a lábazathoz elhelyezett mini virágültetvényekről amelyek pont oda lettek elhelyezve ahová a legkényelmesebben le lehetne ülni :)”
 • 18. mir 2012. augusztus 15. 19:36
  „Ha jól értem akkor az a gond vele, hogy nap éri meg gyalogolnak rajta :)”
 • 17. Mankapunka 2012. augusztus 15. 16:50
  „gonzo

  Ezt mi látjuk,de a többség sajnos nem,és ezért alakul így minden. Ők bólogatnak hozzájuk,mert nincs annyi eszük,hogy megmondják,mit is gondolnak.”
 • 16. gonzo 2012. augusztus 15. 16:36
  „15.Manka,profin csinálják a vakítást,lehet,hogy tényleg tanulják valahol.Bár biztos van őstehetség is köztük,aki élből hazudik úgy,mint a vízfolyás:)A dolgozókkal meg jobb helyeken titoktartási nyilatkozatokat iratnak alá,úgyhogy ha valaki nem megy komolyan az ügy után sosem derül ki a turpisság.És ez nem is kimondottan MTP vagy a többi "szóvivő" sara,mint már említettem ezt várják el tőlük a főnökeik,ők csak teljesítik a parancsot.

  Egy közpénzekkel gazdálkodó cégnél(egy szolgáltatónál)meg annál jobb minél többe kerül a dolog és minél silányabb,hogy újra meg újra javítani kelljen,ugyanis akkor annál többször csörög a 10-20%-ot rejtő boríték a zsebbe!Mi meg fizetjük a gáz/villany/stb díjakból....vagy csak lázálom amiről itt firkálok?:)”
 • 15. Mankapunka 2012. augusztus 15. 15:59
  „gonzo

  Erre a PR-os szakmára több éves iskola is van,na ez a vicc. :)”
 • 14. okostojas007 2012. augusztus 15. 14:48
  „ezek szerint Sziszfusz nem egy görög isten volt -
  hanem egy magyar térburkoló ......”
 • 13. gonzo 2012. augusztus 15. 13:21
  „11.Accra,arra várhatsz!

  Magyarisztánban a szóvivők,PR managerek dolga az,hogy védjék a mundér becsületét,ha kell szemrebbenés nélkül hazudva.Ezt várják el tőlük a főnökeik.Ez minden szolgáltatóra igaz.

  Úgy is minden csoda 3 napig tart,ez a cikk is a süllyesztőbe kerül még ma de legkésőbb holnap.Utána meg már kit érdekel a téma?Ki foglalkozik vele?SENKI.Lesz következménye a dolognak?NEM.”
 • 12. Karlos 2012. augusztus 15. 13:21
  „Azt se értem hogy miért épültek a bicikliutak rázatós kőből, és miért nem tudták megoldani hogy szintbe legyen az úttal a bicikliút, és ne kelljen akrobatikusan kerülgetni a beleapplikált táblaerdőt...”
 • 11. Accra 2012. augusztus 15. 12:57
  „Mekkora kamu duma! Miért kell mindig óvodásnak nézni a népet? Szeretném már megélni, hogy valaki kiáll, és bevallja, hogy elszúrta.”
 • 10. Gőcze_László 2012. augusztus 15. 12:34
  „Hol lettek volna? Mármint a szakemberek. A Megyeháza előtti téren tanulmányozták a tavaly felújított tér helyszínen kevert betonnal pótolt, sérült, repedezett járólapjainak a helyét. Találhattak eleget, csaknem annyit, mint amennyit kicseréltek, mindenesetre többszörösét annak, mint amennyit állítólag átraktak.
  Kifizetni kifizették a teljes előirányzatot, az ment. A munka felügyelete, ellenőrzése, korrekt elszámolás pedig nem.
  Az út túloldalán még a madárpiszok eltávolítására is azonnal intézkednek, emitt jó lesz úgy, ahogy van. Tlán nem tűnik fel senkinek!”
 • 9. icalicoh 2012. augusztus 15. 11:52
  „"" Májusban a keresztirányú díszítősorokat alkotó vörös porfírelemeket cserélték ki, mert eltért az elképzelésektől. ""A tervezők eredetileg kevésbé rusztikus és a sík burkolathoz jobban illeszkedő köveket szerettek volna. A ""garanciális munka kilencven négyzetmétert érintett.

  Velem együtt többen már amikor rakták is láttam hogy csúf , hol voltak a "szakemberek" ?

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/hatalmas_szifon_gyorben_helyere_kerult_a_belvarosi_csobogo/2251609/”
 • 8. dacista 2012. augusztus 15. 11:31
  „Igazi "szakember" az, aki az Önkormányzat részéről átveszi az ilyen munkát! Az adóinkból pedig kifizetnek ilyen kivitelezést, vajon miért???
  Csak érdekesség képpen, Gönyün a régi pesti út macskaköves része vagy 50 éves, azon teherautók is közlekednek, mégis jó állapotban van. Pedig ott is süt a nap, nyilván nem Jedlik utcai erősséggel, igaz nem egy, hanem ötven éve!
  Legalább ne ilyen szánalmas magyarázatokat adnának a sok elfuserált munka megmagyarázására!”
 • 7. Mankapunka 2012. augusztus 15. 11:24
  „"a ,,kötelező alkalmassági idő" törvényes ideje tíz év, ami minden javítás után újraindul."

  Ezt nem olvastátok el? Így akár ki lehet tolni a gyakorlatban 20 évre is. Ezért érdemes itt élni.

  Engem péládul nem zavar,mert nagyon nem járok a belvárosba,minek,nincs bent semmi extra,csak tömegnyomor.”
 • 6. arrabonem 2012. augusztus 15. 11:11
  „3. révfaluiszúnyog
  Korrekt kis írás.”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felállni, akár száz pofon után is!

A sors keményen próbálja Molnár Gábort. A 22 éves fiatalember sokszor hitte azt, hogy "elfogyott", aztán mégis kapott új lehetőséget, hogy továbbmehessen a kitűzött célja felé. Tovább olvasom