Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ismét dugók a megyeszékhelyen

Hétfő óta csak a legtürelmesebb autósok vágnak át Győrben a Szent István úton, illetve azok, akik nem tudják, mi vár rájuk.
Ahogy mondani szokták: minden összejött. Már tegnap délben kilométeres sor állt a Szent István úton a Bisinger felüljárón, illetve Bácsa felől a Széchenyi hídon; valamint az Árkád előtt, a Fehérvári felüljáró mindkét oldalán.

Kora délután aztán teljesen bedugult a (bel)város, volt, aki 500 métert csaknem háromnegyed óra alatt tett meg. Több oka is volt ennek, ami persze ma már kevés vigaszt nyújt azoknak, akik tegnap a dugóban rekedtek.

Lapunk olvasója jelezte: a Dunaszentpálról érkező busz, amelynek menetideje fél óra, tegnap 10.30-kor indult és 11 óra helyett 12.10-kor ért Győrbe. Emellé nem kell kommentár.

Az „extra dugó" egyik oka a Szent István út felújítása, amelyet tetézett a Teleki utcánál történt csőtörés, ami miatt szintén fel kellett bontani az útszakaszt. Annyi jó hír az autósoknak, hogy a hétvégén befejezik itt a munkát, tehát hétfőtől már lehet közlekedni a Szent István úton.
Nem ez a helyzet az Árkád előtt, ahol várhatóan csak augusztus végén, szeptember elején fejezik be a körforgalom építését. Talán most a legnagyobb itt a „zűrzavar", a szegélyezés, aszfaltozás miatt ugyanis még inkább beszűkült az út – ez a második ok. A Fehérvári felüljáró felől megszokott már a sorállás, de tegnap aki a szeszgyár felől érkezett, az is azt tapasztalhatta, hogy nem lehet lépésnél gyorsabban menni az út minősége (a felmart burkolat) miatt. Korábban még lehetett.
S hogy valóban összejött minden, íme a harmadik ok: most zárták le a komáromi határátkelőt is, így a Szlovákiából érkezők sokkal nagyobb számban jelentkeztek a vámosszabadi határátkelőnél, mint korábban. Márpedig onnan ismét csak a Széchenyi hídon át vezetett az út. A komáromi átkelő augusztus 19-ig zárva lesz, így ez a helyzet még két hétig nem szűnik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a győri Royal parkváros

Új építési engedélyt kapott a Royal parkváros felépítésére a NOA Investment Kft., miután elvégezték a talajvíz részletes vizsgálatát, amelyet a hatóság írt elő. A mintavételek során teljesen tisztának találták a területet. A NOA Investment Kft. 2003-ban vásárolta meg a győri önkormányzattól 682 millió forintért a volt lovassági, majd tüzérlaktanyát. Tovább olvasom