Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Ismét a pilótáért kampányolnak

A győri kekszgyár és a pilótakeksz megmentéséért négy év után ismét kampány indult a világhálón.
A napokban szinte szó szerint ugyanaz a körlevél indult útnak a világhálón, mint amelyik négy évvel ezelőtt Danone-bojkottra szólította fel a magyar vásárlókat, hogy ezzel megakadályozzák a győri kekszgyár bezárását és a pilótakeksz eltűnését a polcokról. A világcég cáfol minden effajta híresztelést, hangsúlyozva, hogy nem leépíteni akar, hanem fejleszteni, a munkások azonban azt mondják: négy éve tudják, hogy nem nyugdíjas állás az övék.

„ Úgy néz ki, vége a vaníliás karikának és a pilótakeksznek... A Danone bezárja a győri keksz- és ostyagyárat. Ezzel mégis elismerték, hogy »csak« a piacszerzés volt a céljuk – a gyár magyarországi piaci részesedése 60 százalékos volt, neve az egyik legismertebb Magyarországon. Bezárása számunkra többet jelent a közgazdasági értelemben vett veszteségnél, ugyanis a jövőben már nem élvezhetjük a Balaton szeletet, a vaníliás karikát vagy a pilótakekszet. Elhatároztuk, hogy nem fogunk Danone-terméket vásárolni. Ezt ti is fontoljátok meg! Utóirat: Egy dolgot kihagytak a számításból a franciák: a piac válaszát, ami – reméljük – nem késik. Küldjétek el a lehető legtöbb helyre ezt a levelet. Nehezítsük meg egy kissé a dolgukat!"

A cég reagált

A körlevél tartalma nagyon is ismerős. Négy évvel ezelőtt hasonló kampány indult az interneten, amelynek az lett a vége, hogy a Danone kénytelen volt változtatni eredeti elképzelésein, s bár a termelést jelentősen csökkentette és sok embert elbocsátott, de nem szüntette meg győri gyárát. A cég azonnal reagált a mostani körlevélre: Nagypál Judit, a Győri Keksz Kft. humánerőforrás-igazgatója az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „Sajnálatos módon egy 2001-ben egyszer már teljesen valótlannak bizonyult e-mail ismételten megjelent az interneten. E körlevél hamisan állítja be a Danone-csoport mindkét Magyarországon működő vállalatát, s azt híreszteli, hogy a közkedvelt Győri Keksz-termékek eltűnnek hazánkból. Ezzel szemben a Győri Keksz Kft. jelenleg is működik, kedvelt termékei pedig továbbra is piacvezetők."

Értelmetlen volna

„ Amióta a Danone-csoport tulajdonában van a cég – folytatja az igazgatói kommüniké –, számtalan új termékkel jelent meg a magyar piacon és a tradicionális, közkedvelt kekszmárkákat is továbbfejlesztette. A Győri Keksz Kft. jelenleg is két üzemben, Győrött és Székesfehérváron folytatja termékei gyártását. A Győri Keksz Kft. gazdaságilag értelmetlen lépést követne el, ha feladná piacvezető termékeit, azok gyártását, illetve forgalmazását. Érthető tehát, hogy a cég nem tervez ilyen lépéseket, sőt, tovább erősíti a termékfejlesztést. Az ilyen hamis üzenetek csak arra irányulnak, hogy kárt okozzanak márkáknak, cégeknek."

A feszültség állandó

A gyárban híre ment az e-mailnek, s pénteken már arról lehetett hallani, hogy munkásgyűlést tartanak. Hamar kiderült azonban, hogy a köztisztviselők gyűléséről lett volna szó, de az is elmaradt. Arra a kérdésünkre, hogy a dolgozók körében mennyire feszült a helyzet az újabb hírek miatt, az volt a válasz: „A feszültség négy éve állandó, tudjuk, hogy nem nyugdíjas állás a miénk. De míg a többi gyár ez idő alatt tönkrement, a miénk még nem. Legalább ebben bízhatunk."

KORÁBBAN >>

A győri polgármester nem iszik Danone-tejet (2005-07-23) >>
Pert vesztett a Danone (2005-07-23) >>
A Danoné lesz a Győri Keksz? (2005-07-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoznak a rábapatonaiak

Rábapatonán nagy vihart kavart a 85-ös főút átépítéséhez kapcsolódó településközi út terve. A falubeliek egy csoportja aláírásgyűjtésbe kezdett a községet a térkép szerint kettészelő nyomvonal módosításáért. Három nap alatt hétszázötvenen erősítették meg kézjegyükkel, hogy változtatást szeretnének, s azt, hogy a falut érintő út ügyét napirendi pontként tárgyalja a testület. Tovább olvasom