Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Ismerik a hulladékkezelést?

Kutatás-fejlesztési megállapodást kötött a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Kft.-vel.


Az egyetemi kutatócsoport azt vizsgálja, hogy a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás területén –112 településen – az emberek mennyire ismerik a hulladékkezelés rendszerét.

A kutatásvezető: Kovátsné dr. Németh Mária. Az adatgyűjtés alapja, hogy az elkövetkező egy hétben a hulladékkezelési díj számlájával együtt kérdőívet is kapnak a lakosok.

Ha válaszolnak a kérdésekre és az ívet visszajuttatják a szolgáltatónak – leadják a polgármesteri hivatalokban vagy postai úton elküldik a Győr-Szolnak (9024 Győr Orgona utca 10.) –, akkor nyereményeket nyerhetnek. A zrt. köztük 300 komposztáló edényt (családi házasok) és 120 ajándékcsomagot (társasházban élők) sorsol ki.

A kérdőív letölthető a gyorszol.hu internetes oldalról és beküldhető elektronikusan a kerdoiv@gyorszol.hu e-mail címre.

Minderről szerdán a Győr-Szol sajtótájékoztatója keretében a társaság városgazdálkodási igazgatója, Kövecses Péter beszélt.

Azt is elmondta, hogy a felmérést végző kutatók a személyes megkérdezés módszerét is alkalmazzák az önkormányzatoknál, az oktatási intézményekben és a lakosok körében is.

A begyűjtött adatok birtokában, azokat elemezve pedig a környezettudatos magatartás kialakítását és erősítését szolgáló projektnapokat, akciókat, rendhagyó természetismereti órákat tartanak a társuláshoz tartozó településeken, intézményeikben.

Olvasóink írták

 • 3. Tudós-1 2011. július 11. 13:35
  „Utánanéztem a nagytérségi közbeszerzéseinél.
  A MÉDIUS Első Győri és Közvélemény- és Piackutató Bt. 63 millió Forintot vett fel többekközött azért a feladatért, melyet a NYME Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Zrt. jelesül Kovátsné dr. Németh Mária fog, akar most újra végrehajtani. A GYŐR-SZOL Zrt. és a megbízott NYME szerződését látva, elgondolkodtató a történet. Véleményem szerint újabb, a szolgáltatást drágító pénz kiáramlásnak lehetünk szemtanúi ill. a válaszokat visszaküldők aktív részvevőkké válnak, asszisztálnak a megbízónak!
  Akkor most mi van? Mi változott?”
 • 2. Tudós-1 2011. július 11. 07:18
  „????
  A MÉDIUS nem ezért nyert a közbeszerzésen és kapott jelentős díjjazást??
  Vagy nem végeztek megfelelő munkát, csak a pénzt vették fel?
  Ezek mind nyított kérdések a nagytérségi hulladékgyűjtési projekt kapcsán!”
 • 1. mendemonda 2011. július 06. 14:40
  „a gyorszol.hu-n nem találni a kérdőívet vagy csak én nem találom?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidített munkanap az adóhatóságnál

Pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága épületeiben hálózatkorszerűsítés miatt áramszünet lesz.
Tovább olvasom