Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Iskolakoncepciójuk a tehetségfejlesztés

Színvonalas oktató-, nevelőtevékenységet folytat 82 év tapasztalataira építve a győri Kölcsey-iskola. Ezzel a város népszerű iskolái közé tartozik, az intézmény tavaly decemberben a tehetséggondozás területén referenciaintézményi előminősítésben részesült.
A győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda épületeibe jelenleg 773 tanuló jár. A nevelőtestület fő feladatának tekinti a gyerekek személyiségének sokoldalú alakítását, a biztos alapkészségek elsajátításán túl a személyre szabott fejlesztést.

Az intézmény igazgatója, Jámbor László elmondta lapunknak, továbbtanulási mutatóik és az országos kompetenciamérési eredményeik kiemelkedően magasak, így iskolakoncepciójuk vezérfonala a tehetségfejlesztés. Nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségfejlesztésre, a humán műveltségterület oktatására és a művészeti nevelésre.

Az év kiemelkedő eseménye a Kölcsey-hét, amikor városi szintű helyesírási, helytörténeti, népdaléneklési versenyeken és rajzpályázatokon mérhetik össze tudásukat a tehetséges tanulók.
Mostani bemutatkozásukban a művészet három ágában jeleskedtek tanítványaik: Starkbauer Csenge erdélyi népdalt énekelt (felkészítője dr. Vörös Ferencné), Korsós Bianka (felkészítője Rácz Attiláné) a „Vadgalamb és a szarka" című mesét adta elő, míg a Lengyel Ádám–Bede Anna és az Élő Franciska–Lengyel Balázs (Décsiné Benis Ilona felkészítésével) párosok latin táncot mutattak be.

Az iskola a több évtizedes eredményes szakmai munkája elismeréseként tavaly decemberben a tehetséggondozás területén referenciaintézményi előminősítésben részesült. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségponttá nyilvánította az intézményt. E tevékenység szakmai vezetője és koordinátora Szógrádi Gáborné és Szilbekné Cseh Györgyi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Könnyező Szűzanya kegykép búcsúja: zarándoklat Győrbe

A papok csütörtöki zarándoklatát a hívek zarándoklata követi a győri bazilikában őrzött Könnyező… Tovább olvasom