Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Iskoláikért gőzerővel lobbiznak

Továbbra is bizonytalan a mezőörsi Weöres-iskola és az ikrényi intézmény felső tagozatának léte.

A szülők lobbiznak a megmaradásért, miközben a háttérben politikai adok-kapok zajlik, amely a mezőörsi hivatalban kis híján tettlegességbe torkollt.

Rendkívüli testületi ülést hívnak össze rövid időn belül Mezőörsön, ahol ismét terítékre kerül a Weöres-iskola megmaradásának lehetősége. A legutóbbi, rendkívüli testületi ülést és a szülőkkel történő egyeztetést követően az alpolgármester (a jelenlévők szerint) minősíthetetlen hangon üvöltötte le Bogárdi Zoltán polgármestert, aki csitította volna helyettesét, ám ez ebben a helyzetben lehetetlennek tűnt. Az alpolgármester ugyanis visszavonta korábbi felajánlását, illetve különböző kikötésekkel élt, miszerint egy lakást ajánlott fel arra a célra, hogy egy többgyermekes családot a faluba telepítsenek.

– Ha egy vagy két gyereken múlik az iskola léte, akkor állom a szavam – mondta el megkeresésünkre Zsédely Rudolf alpolgármester, aki a történtekért azóta sem kért elnézést sem a polgármestertől, sem a hivatalban tartózkodó dr. Varga László iskolaigazgatótól.

Az iskola és óvoda megmaradásával kapcsolatban internetes fórumot nyitottak a szülők Ikrényben (www.ikreny.fw.hu), ide minden építő kritikát és véleményt várnak. Lapunk úgy tudja, szerdán a pénzügyi bizottság tételesen átvizsgálja, hol lehetne a kiadásokból még lefaragni. Néhány szülő az aktuális helyzetről mindig tájékoztatja a többieket, így gyűlt össze 857, az intézmény megmaradását támogató szülői aláírás. A családokat leginkább az keseríti el, hogy néhány héten belül itt a vakáció és senki nem tudja pontosan, miből és milyen körülmények között kezdhetik a következő tanévet. Szerencsére azért pozitív példa is akad: egy győri család nemrégiben az ikrényi iskolába íratta át gyermekét. A szülői munkaközösség tagjai remélik, a ma még Győrbe járók közül is szép számmal lesznek azok, akik az ikrényi iskola mellett döntenek.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álom marad a VIP-kórterem

Másfél évvel ezelőtt jelezte először a győri Petz-kórház vezetése, hogy VIP-kórtermek kialakítását tervezi. Tavaly nyáron már a részleg helye is megvolt, a tél eleji indulás mégis elmaradt, s a helyzet jó eséllyel nem fog változni. De miért? Tovább olvasom