Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Iskolai bunyó:kék-zöld foltok a fiún, a tanárok tehetetlenek

Győrújbarát - Hétfőn délelőtt saját diáktársai úgy helybenhagytak egy nyolcadikos fiút az iskolában, hogy az könnyű sérüléseket szenvedett.
Az osztályon és az intézményen belüli vizsgálatot csak akkor indította el a megbízott igazgató, amikor a fiú szülei látleletet vetettek és rendőrségi feljelentést tettek. Hegyesi-Németh Márta, az iskola megbízott igazgatója nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A bántalmazott fiút nem először „kapta el" az a csoport, akiknek tagjai közül egy állítólag lefogta, a többi pedig ütlegelte a nyolcadikost, aki tűrt, s nem ütött, nem rúgott vissza. Otthon azonban már nem tudott elfogadható magyarázatot adni kék-zöld foltjaira, szeme alatti sérülésére, s töredelmesen bevallotta, hogy őt bizony megverték és sajnos nem először. Mint kiderült, mobilját sem vesztette el, hanem a vandál csoport tagjai vették el tőle.

A kívülálló számára is felháborító esetről kedden értesült a Kisalföld, az anya a mára összehívott iskolai fegyelmi tárgyalásig türelmet kért, a megbízott igazgató semmit nem mondott. Ami tény: a társaikat félelemben tartó csoport tagjaival szemben az osztályfőnök tehetetlennek bizonyult, sőt, a gyerekeket arra kérte, a teremben történt és felvett verekedésekről szóló felvételeket tüntessék el a telefonjaikról...

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a rendőrségi feljelentés tényét, azaz könnyű testi sértés ügyében nyomoz a rendőrség. Kérdés, hogy a gyermekkorú, bántalmazott fiút a szülein és a családján kívül ki és mi védi meg. Hétfő óta ugyanis őt is, kistestvérét is újra megfenyegették. (A témára, az ügy részleteire későbbi lapszámunkban visszatérünk. A témával kapcsolatos jegyzet olvasható honlapunkon.


A verés ténye vitathatatlan, a hallgatásra nincs magyarázat >>

Olvasóink írták

199 hozzászólás
 • 199. fafu 2009. január 25. 22:51
  „Végre van, aki az igaz oldalon áll.”
 • 198. nemespenész 2009. január 24. 13:56
  „TheLord- Csak annyi hogy én is tom hogy te kivagy, na bum....Egyáltalán nem akartam inkognitóban maradni...Ez csak az én véleményem volt....Fájt? Ja am amikor az o.fő mondta hogy már régóta foglalkoznak az esettel...Akkor is megmondtam a véleményem, mármint hogy nem egészen úgy vettük észre...Jah és szerintem az o.fő is járt már az oldalon már és biztos hogy tudja ki vok.....erről ennyit.”
 • 197. pax-- 2009. január 23. 22:29
  „Micsoda érdekes dolog!

  Az esetet az iskola elrendezhette volna a belső szabályozása szerint, de a feljelentést---ami a lavinát elindította mégis csak a szülői feljelentés indította el.

  Az itt leírtak szerint a gyerekek elmondása alapján is van egy tény--amit felnagyított a szülői aggódás és viselkedés--aztán ebből ügy lett így már!

  195-höz!
  Minél inkább magyarázkodna a polgármester, annál jobban erősítené a semmit!A lényeges eseményről meg úgyis keletkezik cikk végül.

  a szülő, aki a kislányt leordibálta miért érzi tettét jogosnak?!”
 • 196. TheLord 2009. január 23. 19:48
  „Emberek... Itt vitatkoztok, szidjátok egymást... Vágigolvastam az összes hozzászólást. Doababáról az a véleményem, hogy elmonta az esetet... félig. Magát próbálta védeni, és ezáltal nem írta le a teljes igazságot. Az újságírónő pedig hallott pár hírfoszlányt, és megpróbálta úgy összerakni és felfújni, hogy hír legyen belőle. szánalom. "A bántalmazott fiút nem először ,,kapta el" az a csoport, akiknek tagjai közül egy állítólag lefogta, a többi pedig ütlegelte a nyolcadikost, aki tűrt, s nem ütött, nem rúgott vissza. " senki nem bántotta ezelőtt őt. Doababának szerintem kicsit labilis az idegrendszere, meg fel is húzhatták előtte, és ütött... A fiú nem sértekgette őt. Viszont meg kell jegyezni, hogy a lány kicsivel nagyobb súlyal bír, mint a fiú, és lányt megütni szégyen. Én sem tettem volna mást. "Mint kiderült, mobilját sem vesztette el, hanem a vandál csoport tagjai vették el tőle. " Tényleg eltűnt a mobilja. több, mint egy évvel ezelőtt: Doababa akkor itt sem volt még a suliban... "Ami tény: a társaikat félelemben tartó csoport tagjaival szemben az osztályfőnök tehetetlennek bizonyult, sőt, a gyerekeket arra kérte, a teremben történt és felvett verekedésekről szóló felvételeket tüntessék el a telefonjaikról..." A magyar törvények értelmében ez személyiségjog sértő lenne. Az osztályfőnök már akkor próbálta az ügyet leállítani, mikor még csak érett, de nem rúgatta ki a lányt, hiszen ebben a faluban lakik... (magyar törvények) Mélyen (nem) tisztelt nemespenész, az osztályfőnök előtt nem volt ekkora hangod! Tudom ki vagy... Legalábbis sejtem. Két emberre szűkült a kör... "Hétfő óta ugyanis őt is, kistestvérét is újra megfenyegették. " Senki nem fenyegette meg a kistestvérét, és őt sem... Ennyit erről a cikkről. Én is az osztály tagja vagyok, tudom mi történt... Ha a (nem) tisztelt újságírónő le akarja nyomoztatni az IP címem, tegye... Nem tud érdekelni.

  TheLord”
 • 195. jaja 2009. január 23. 17:37
  „Az újságban megjelent cikkek lényege:

  Lejáratják az iskolánkat, annak vezetőit, s legfőképp lehetetlenné teszik a renitens gyerek szempontjából is fontos, és megfelelő intézkedést.
  A verekedő gyerek szüleivel már megegyezett az iskola vezetése, hogy elviszik más iskolába.
  A cikk miatt ez a lehetőség elhalt.

  Ki íratta a cikket?
  Aki még semmilyen fórumon nem emelt szót ellene.
  A polgármester!
  jaja”
 • 194. én05 2009. január 22. 17:08
  „sziasztok!
  Csak most az egyszer irok ide mert szerintem ez nagy hülyesék. És akik ide arnak azok csak a hirnevet keresik. Semmi magyarázat az ügyre. Nem az ide író embereknek kell ezt az ügyet megoldani!!!!!!! Az a rendőrségég dolga!!! Ha már idáig fajult a dolog. De ez egy tény hogy nem volt banda és telefonos ügy sem. Én tudom ennek az ügynek a hátterét de nem rakom fel az VILÁGHÁLÓRA!!!!!!!!!!! Szerintem ennek nem kellett volna az ujságba megjelennie mert tavaly is volt ien dolog. Azt diszkréten el tudta rendezni az iskola. Ezt vajon mért nem lehetett elintézni így?? DE az a LÉNYEG hogy én a jó oldalt vagyis az ártatlan gyerek pártját fogom!!!!!!!!!!”
 • 193. kikiakiraly 2009. január 20. 22:41
  „Nem volt banda,nem volt telefon el lopás,nem volt fenyegetés.
  Két ember volt.Az egyik lefogta de elengedte mire megütötte a lány.De hát minek mondja azt a rendőrségnek hogy elengedte addigra mikor úgy sem hiszik el neki.(logikus)A telefonját sem lopták el(tegyük hozzá hogy a lány van vagy 3 telefonja + 2 éve ismerem a sértettet és telefont még nem láttam nála)
  Na akkor ott van a fenyegetéses dolog.Ha valaki megfenyegeti azt a gyereket az olyan mint ha velem húzna ujjat mert olyan mint ha a testvérem lenne.Meg őt nem bántja senki.
  Amúgy szemtanúja voltam annak amikor a sértett anyukája kiszállt a kocsiból és durván sértegette a lányt.Mindennek elmondta pedig lehet hogy rosszat tett a lány de ezt nem érdemelte meg.És nem is volt valami nagy verekedés mert a sértetten meg sem látszódott.Szóval azért ha máskor ír valamit az újságíró aki ezt az ügyet írta le ne hídjenek neki.De még azt nem értem hogy miért hordják le a drága iskolánk hírnevét ilyen buta hazugságokkal.Na mindegy.Ha megérte neki a pénzét akkor vállalja a kritizálásokat.
  Üdvözlettel:Egy Győrújbaráti tanuló”
 • 192. Jabbapapa 2009. január 20. 17:00
  „meg a sok "okoska" aki csak olvassa az ujságot...
  szerintem az jobban tudja aki minden nap ott van...
  ezzel csak az iskolát akarják szivatni...”
 • 191. Jabbapapa 2009. január 20. 16:47
  „hát...az egészről annyit tudok mondani hogy kb... fele se igaz...
  ismertem a résztvevőket...
  és az újságírók tudnak jókat kamuzni...
  ennyit tudok mondani...
  meg az az új is ami a mai kisalföldben volt hát arról meg ne is beszéljünk kamutenger”
 • 190. nemespenész 2009. január 20. 10:46
  „Jah a videofelvétel az erről az esetről nincs, de másikról, volt amikor mást ütött azt töröltette ki azt mondta hogy: "személyiségi jogokat sértene azzal, ha megnézné" (az ofő tényleg nem volt a toppon) most persze mentegetőzik!!!!!!!!!!!!!!”
 • 189. nemespenész 2009. január 20. 10:32
  „Sziasztok!
  Mindenki írja a sok hülyeséget amit gondol. Én ott voltam amikor megütötte a lány az osztálytársát mert én is az osztálytársuk vagyok. Az történt ,hogy a gyerek fellökött egy széket (tök véletlen mert éppen futott) ami a leányé volt ez nem tetszett neki szolt egy harmadiknak hogy fogja le, lefogta ő odament és kétszer szemen ütötte ököllel. Először verte meg őt és nem voltak társai ,ha éppen valaki felhúzta aki az útjába került azt ócsárolta "paraszt falusiak" (mert Győrből jött) vagy éppen rúgta, ütötte. Tényleg elviselhetetlen volt és kiakasztó a viselkedése Pl.:órán felült a padra hátat fordított a tanárnak és szívta a gázt. Jah és az osztályfőnök az meg pfffffff......Az igazgató hívta ki a zsarukat. Ja a Harcsás Judit által írt cikk 80% humbuk és nem tom honnan a fa****ból szedte jó lenne ha nem írogatna mindenféle hülyeséget Pl.:ellopták a telefonját, egy ember lefogta többi ütötte, ja és nem volta olyan hogy valakit kinézett, hanem mindig mást " fő a változatosság" na asszem ennyi kérdés van írjatok szívesen válaszolok.”
 • 188. gyorujbarat 2009. január 18. 20:18
  „Elnézést, de azér mert valakit esetleg nem fogadnak be valakit egy osztályba akkor egyből szét kell verni mert nem fogadták be?? És egyébként is, akár ki akár mit is mondott, az nem jelenti azt hogy behúzzon neki egyet...”
 • 187. valaki5 2009. január 18. 18:52
  „borosüveg!!

  Tán csak nem egy volt igazgatóhoz van szerencsénk?
  Ajánlom figyelmébe az Ön után következő hozzászólót.
  Talán nem is könnyü beilleszkedni egy zárt
  közösségbe ,föleg ha még előítéletek is vannak az
  új diák iránt,ezt akár egy tanár is segítheti..A gyerekek
  gonoszak és főleg csak egy kis bátorításra várnak.
  Arról nem is beszélve ,hogy a lelki bántás ugyanolyan rossz
  mint a fizikai ,de mindenképpen sunyibb megoldás.Ja és legfőképp nem bűntetendő!!!!!
  Arról ugyanis nem szól senki,hogy mennyi lelki bántást kell elviselnie egy gyereknek ahhoz,hogy üssön.
  Persze ki tudja mi is volt,de ítélkezni a legkönnyübb!!Kicsit mindenki magába mélyedhetne
  mit mikor és föleg miért rontott el az életében?Az biztos mivel Én is voltam iskolás,hogy ok nélkül
  senki nem üt meg senkit.Legalábbis remélem!!”
 • 186. jaja 2009. január 18. 15:08
  „,,Silánykák" uralkodása.
  A józan, tisztelettudó, az embertársait szeretni képes többség felett.
  Vagy nincs már meg ez a többség?

  Ki nem szeretheti azt a lányt, aki szó nélkül üt?
  A kis közösség - ha létezne - megfogná a kezét.
  Ki hozza létre az osztályközösségeket?
  Család és iskola, szülő és pedagógus.

  Hogy került a lány ebbe az iskolába?
  Felvették, mikor máshonnan eltanácsolták?
  Kellett a létszámhoz?
  Sok pénze van?

  Ha a tanárok és gyerekek nem értették meg mit keres köztük, nem is fogadták be.
  Válaszul szervezett bandát magának, bandagazda lett.”
 • 185. borosüveg 2009. január 17. 17:25
  „dóribaba
  Te csak azt hiszed, hogy nem ismerlek. azért egyet mondok neked, más gyereket fele annyi balhéért, mint amit már te csináltál kivágták Barátiról. Azt hiszem neked is ez lesz a sorsod, magadnak köszönheted, nem másnak. szerencséd, hogy közben annyi igazgató váltás volt, különben már nem ütnéd a baráti fiúkat angyalkám arra mérget vehetsz.”
 • 184. matriné 2009. január 17. 10:32
  „Képzeld kedves " bejás" Nem mindig vagyok a gépem előtt! A véleményem pedig az,hogy már kezd alakúlni az olvasók tájékoztatása. Ma már közelebb van mint az előző cikkben volt a valósághoz.
  Persze ez mehetne jogos kritikák nélkül is.”
 • 183. jharcsas 2009. január 17. 10:32
  „Megdöbbentő. Mivel rendőrségi ügy, feljelentés, látlelet, stb. plusz a fél falu beszél az ügyről, nem hinném, hogy szőnyeg alá kéne söpörni. Vagy ezek mellékesek? Az, hogy megbántottak, pardon vertek, megszégyenítettek egy osztálytársukat, az smafu? Azon kívül az alpári stílust mellőzni kéne. Még itt is, mert bizony Kölcsey-apánk ugyancsak vonkodná a szemöldökét.
  Nem tudom, ki az a doababa, fafu, úgy tűnik magukra vették, hogy mégiscsak van valami közük ehhez az ügyhöz. Többé nem szólok hozzá, minek, hiszen itt már majdhogy nem az újságíró a bűnbak.

  ui-. Mellesleg sok éve "nehézfiúkat" tanítottam. Soha nem engedtek volna meg maguknak ilyen viselkedést, stílust és irományt. Sem a suliban, sem pedig azon kívül. Ma pedig ha találkozunk, nagyot köszönnek. Békés napot valamennyiüknek.”
 • 182. elemér 2009. január 17. 00:26
  „Ha nem olvasol újságot, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, akkor viszont félreinformált.”
 • 181. elemér 2009. január 17. 00:05
  „Szóval nem állnak szóban az ujságiróval, Code of silence - cosa nostra. Akkor meg megérdemlik ezt a cikket még ha hazugság is.”
 • 180. egó 2009. január 16. 19:05
  „doababa! Bármit tettél, az igazadat kérdőjelezi meg, ahogyan írsz. Akinek ilyen helyesírása van, mint Neked, nem 8. osztályba való, hanem a kisegítő suli 1. osztályába. Elképesztő, hogy ilyen létens analfabéta középiskolába mehet, az aggresszív hozzáállásodaról nem is szólva. A szüleid bizonyára "kiseinsteinnek" tartanak, önteltséggel pedig csak útálatot nyersz az emberektől.”
199 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre lesz helyük az ovisoknak

Győr - Egy nyertes pályázatnak köszönhetően végre kibővítheti a győri önkormányzat az egyik… Tovább olvasom