Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Iskolafelújítás hazai forrásból Kajárpécen

Húszmillió forintos beruházás eredményeként befejeződött a kajárpéci általános iskola felújítása. Sok más mellett idén nyáron az intézmény teljes víz- és csatornahálózatát, valamennyi belső nyílászáróját kicserélték.

A környék korábban legszínvonalasabb iskoláját alapította és építtette meg 1860 és 1873 között Kajárpécen Sárkány Miklós bakonybéli főapát. Az eredeti mellé 1971-ben emeltek egy új épületet, majd a kettő közé 1990-ben egy összekötő folyosót. Az elmúlt években szükségessé vált az intézmény felújítása, a munkálatokhoz az önkormányzat összesen közel 20 millió forint forrást nyert két hazai – egy TEKI- és egy belügyminisztériumi – pályázaton.

Utolsó simítások – Az iskola felújítására a kajárpéci önkormányzat közel 20 millió forintot nyert két hazai pályázaton. Fotó: B. A.
Utolsó simítások – Az iskola felújítására a kajárpéci önkormányzat közel 20 millió forintot nyert két hazai pályázaton. Fotó: B. A.

Laki György polgármester elmondta, hogy tavaly a beruházás első ütemeként a külső nyílászárók cseréjét, valamint a két épületet összekötő folyosó tetőszigetelését oldották meg. Idén a Belügyminisztériumnál nyert 8,5 millió forintból, valamint a 2 milliós önrészből teljesen megújultak az iskola vizesblokkjai, kicserélték az intézmény teljes víz- és csatornahálózatát, valamint a termek belső nyílászáróit, ezenkívül új padló- és falburkolatot kaptak a helyiségek, új padlózat készült a folyosókra és a zsibongókra.

Ahogy a polgármester szavaiból kiderült, az elmúlt húsz évben ilyen mértékű felújítás nem történt az iskola épületében, ahová a Gyűrmenti Települések Iskolatársulásának tagjaiként a helybeliek mellett a felpéci gyerekek is átjárnak. Laki György megjegyezte: az épület megújításán kívül a tanárok szakmai képzésére és eszközbeszerzésre TÁMOP-pályázaton 12 millió forintot nyert az önkormányzat, amiből a pedagógusok továbbképzését és új oktatási módszerek bevezetését finanszírozták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszozás: odaér, hazaér? - Változik a Kisalföld Volán menetrendje

Több helyközi járat menetrendje is változik szeptember elsejétől. Tájékozódjon időben, nézze meg… Tovább olvasom