Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Iskolabuszt vesz a téti kistérség

A megyéből a téti többcélú kistérségi társulás támogatást kap iskolabusz vásárlásához a minisztériumtól.
A Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium tárcaközi bizottsága ezen a héten döntött arról, mely többcélú kistérségi társulások kapnak anyagi segítséget iskolabusz beszerzéséhez. A grémium az 55 igénylőből 41 között osztotta fel a 939 millió 938 ezer forintot. (Az összes igény meghaladta a másfél milliárd forintot.)

A megyében ketten nyújtottak be pályázatot. A csornai kérelmet azzal utasították el, hogy a kistérség korábban már kapott 20 millió forint feletti támogatást, a tétinek ugyanakkor 29 millió forintot ítéltek oda (csupán egymillióval kevesebbet a kértnél). Ehhez hétmillió forintos önrészt kell hozzátenni. A jármű legalább negyvenszemélyes lesz. A támogatási megállapodást Lamperth Mónika belügyminiszter december 20-ig köti meg az érintettekkel.

Szabó Ferenc téti polgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az autóbusz elsősorban a szerecsenyi, a gyömörei és a gyarmati tanulók számára könnyíti meg az iskolába járást, várhatóan a következő tanévtől. Eddig a Kisalföld Volán járatait használták a diákok, de a közlekedési társaság menetrendje nem tudott eléggé rugalmasan alkalmazkodni a tanulók igényeihez.

Hozzátette: lehet szó arról is, hogy a jármű a későbbiekben segít azoknak a településeknek, amelyek a csökkenő gyermeklétszám miatt nem tudják fenntartani oktatási intézményüket.
A polgármester megjegyezte: a busz fenntartása költséges lesz, emiatt bevételre is szeretnének szert tenni általa. Elképzelhető, hogy a járművet a Kisaföld Volánnal közösen üzemeltetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpéc: közel és távol a várostól

Egy felmérésből kiderül: Felpécen a lakosság 40 százaléka még a harmincötödik évét sem töltötte be. Tovább olvasom