Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Iskolabezárások: törvényességi észrevétel

Törvényességi észrevételt tett a győri közgyűlés idei költségvetéssel kapcsolatos határozatának két pontjára dr. Németh Éva, a megyei közigazgatási hivatal vezetője.
A sajtótájékoztatón Németh Zoltán, a Fidesz–Magyar Demokrata Fórum–Magyar Kereszténydemokrata Szövetség frakcióvezető-helyettese számolt be.

A politikus beadványában azt kifogásolta, hogy a testület a költségvetés elfogadásakor úgy nevezte meg a megszüntetendő iskolákat, hogy a bezárásokról még nem született döntés.
Dr. Németh Éva megállapította, hogy „a kifogásolt határozatban a közgyűlés egy, még nem létező jogszabályra alapított kötelezettséget. Olyan időpontban hivatkozott ugyanis egy önkormányzati rendeletre, amikor a jogalkotási folyamat még be sem fejeződött, a rendeletet a közgyűlés nem fogadta el. A jogalkotásról szóló törvény szerint a jogszabály létezéséhez az elfogadáson túl szükség van a kihirdetésre is. Az önkormányzat költségvetési rendeletének kihirdetésére 2003. február 21-én került sor, ennek ellenére a kihirdetést megelőző napon elfogadott határozat már hivatkozott a költségvetési rendeletre."
Németh Zoltán szerint a törvényességi észrevétel azt bizonyítja, hogy a tervezett intézkedések előkészítetlenek, nem megalapozottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibák a városvezetés számításaiban?

A bezárásra ítéltek listáján lévő győri Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola szerint a… Tovább olvasom